Since 2001 the FSFE has been enhancing users' rights by abolishing barriers for software freedom. For 20 years we have been helping individuals and organisations to understand how Free Software contributes to freedom, transparency, and self-determination.

For the next two decades we need your help. We want everyone to be able to control their technology. Free Software and its freedoms to use, study, share, and improve are the key to that goal.

Nyheter

Radiostasjoner mottar pris for bruk av åpne standarder

Published:

Berlin/Wien 24. Mars. The Free Software Foundation Europe gir en utmerkelse til Deutschlandradio og Radio Orange med Document Freedom Day Prize 2010 for bruken av åpne standarder og promotering av åpne standarder i samfunnet. Det tyske teamet sammen med Foundation for a Free Information Infrastructure (FFII) vil presentere DFD-kaken med "rOGG on!" på i Berlin og Köln til Deutschlandradio. Den østerriske DFD-kaken går til den Wien-baserte radiostasjonen Radio Orange 94.0.

Deutschlandradio og Radio Orange tilbyr live-sendinger av deres programmer i OGG-Vorbis format. Av den grunn kan de tilby lyttere muligheten til å bruke og overføre data uavhengig av spesifikke utviklere av programvare, og gir dermed muligheten til bruken av forskjellige maskinvare og programvare.

Xiph.org Foundation designet dette formatet som et patentfritt alternativ til MP3 for komprimering av lydfiler. I kontrast til proprietære formater kan åpne standarder enkelt bli brukt med fri programvare. Dette gjør åpne standarder uunnværlig til media, administrasjon, bedrifter, organisasjoner og PC-brukere.

FSFE er svært fornøyd med at begge radiostasjonene setter et standpunkt for frihet til deres lyttere ved bruk av åpne standarder.

Document Freedom Day

Document Freedom Day (DFD) er en global dag for dokumentfrigjøring og åpne standarder. Siden 2008 har den blitt feiret på den siste onsdagen i mars. Gjennom de siste årene har mer enn 200 lag med frivillige i over 60 land spredd ord om viktigheten med åpne dokumentformater og åpne standarder til andre.