Campagnes

Vraag uw politieke kandidaten naar Vrije Software

stembus

Het uitdagen van lokale, regionale en nationale politici over hun positie over Vrije Software is een erg belangrijke activiteit. Vooral voorafgaand aan verkiezingen kan het stellen van vragen over software aan kandidaten en partijen een grote impact hebben.

Hoe het aan uw kandidaten te vragen

Wanneer te vragen

Het is altijd goed om uw kandidaten vragen te stellen over Vrije Software. Maar een bijzonder goed moment is verkiezingstijd omdat er meer aandacht is voor beleid, intenties en beloften van politici en hun partijen. De FSFE handhaaft een wiki-kalender over Europese verkiezingen die kan worden gebruikt om de beste tijd te bepalen voor het beginnen van uw eigen "Vraag het uw kandidaten"-campagne. De kalender hangt af van data die door de gemeenschap zijn bijgedragen, dus update en verbeter deze als u dat kan.

Wat voor vragen te stellen

Voordat u begint met het stellen van vragen zou u moeten nadenken over wat u wilt vragen. Wij moedigen u aan om te kijken naar onze verschillende activiteitengebieden, onze nieuwsberichten en de al gestelde vragen als inspiratie voor uw eigen vragen.

Hoe contact op te nemen met politieke kandidaten

Hoe contact op te nemen met politieke partijen

Hoe de impact van uw handelen te vergroten

Succesvolle campagnes

Verwant nieuws