Over ons

Transparantiebelofte - FSFE

Transparency International Duitsland biedt met het initiatief “transparante burgersamenleving” een gids voor het maken van een transparantiebelofte. Deze pagina biedt een overzicht van de relevante informatie op onze website.

  1. Naam, plaats, adres, jaar van oprichting.
  2. Volledige statuten, notulen van de jaarlijkse vergaderingen, informatie over concrete doelen en hoe we ze willen bereiken.
  3. Datum en andere details over het laatste schrijven van de financiële autoriteiten, dat we belastingaftrekbaar zijn (in Duitsland). We zijn ook belastingaftrekbaar in Nederland en Zwitserland.
  4. Namen en functies van onze beslissingnemers.
  5. Rapporten over de activiteiten van de organisatie zijn verkrijgbaar in onze jaarlijkse rapporten: 2015, 2014, 2012, en 2011. Ook rapporteren we in het algemeen nieuws, maandelijkse nieuwsbrieven, de jaarlijkse notulen van de algemene vergadering en op onze e-maillijsten.
  6. Hoeveel stafleden we hebben en hoeveel zij werken, is ook beschikbaar oponze teampagina.
  7. Informatie over hoe we ons geld gebruiken.
  8. Juridische verbindingen met andere organisaties: We hebben zusterorganisaties over de hele wereld, maar we zijn niet juridisch met hen verbonden..
  9. We noemen de namen van juridische lichamen die meer dan 10% van ons jaarlijkse budget hebben gedoneerd op onze donorpagina. Voor mensen die meer dan 10% van ons jaarlijkse budget doneren doen we dit alleen als zij dit willen, anders blijven zij anoniem onder 'anonieme donaties van privé-personen'.