Free Software Foundation Europe

Nieuws

Open internship position as project assistant

11 August 2017

FSFE is a charity dedicated to keeping the power over technology in your hands. We are working to build freedom in a digital society and operate in a lively environment with volunteers from many countries. We are looking for an intern to join our remote team for three to six months, working with us on a project which seek to prepare the organisation for the next 15 years of work.

Nu in FSFE's webwinkel: niet-binaire roze slabbetjes!

26 July 2017

Bekijk ons gloednieuwe artikel voor kleine Vrije Software-supporters in onze webwinkel: 100% organische en fair trade slabbetjes. De leus "I am a fork" is op het slabbetje genaaid zodat het zelfs na vele wasbeurten op het slabbetje blijft zitten.

Estse voorzitterschap van de EU: de FSFE vraagt om daadwerkelijk interoperabele IT-diensten in de publieke sector

10 July 2017

De FSFE diende haar commentaar in over de komende Verklaring van Tallinn voor de elektronische overheid. Deze is opgesteld door het Estse voorzitterschap van de Raad van de EU. De FSFE vraagt daarin aan het huidige Estse voorzitterschap om een grotere inclusiviteit van Vrije Software te promoten ter levering van daadwerkelijk inclusieve, betrouwbare en interoperabele digitale diensten voor alle burgers en bedrijven in de hele EU. EU-ministers zullen de Verklaring van Tallinn ondertekenen in oktober 2017. Zij zullen de gezamenlijke visie van de lidstaten op de elektronische overheid uiteenzetten en blijk geven van hun politieke toewijding om de gestelde doelen te behalen. Het publiek kan tot 14 juli commentaar geven op het voorstel voor de Verklaring van Tallinn. De FSFE vraagt organisaties, bedrijven en individuen om aan EU-ministers te laten weten op welke manier Vrije Software belangrijk is voor een transparante en verantwoordelijke elektronische overheid.

Juridische en licentiewerkgroep 2017: de tiende editie "herstart" het debat over Vrije Software-licenties

19 June 2017

De FSFE organiseerde in april haar jaarlijkse Vrije Software juridische en licentiewerkgroep ("Software Legal and Licensing Workshop" of LLW): een trefpunt voor juridische experts uit de hele wereld om in discussie te gaan over onderwerpen en beste praktijken rond Vrije Software-licenties. Dit jaar markeert de tiende verjaardag van de LLW, die gevierd werd met een recordaantal deelnemers: 120 top juridische experts en technologisten kwamen helemaal naar Barcelona (Spanje) om drie hele dagen lang in discussie te gaan over juridische uitdagingen rond Vrije Software.

FSFE biedt Git-opslagruimte aan haar supporters

16 June 2017

Samenwerken is, net als het delen van kennis, een kernprincipe in de Vrije Software-gemeenschap. Vanaf vandaag biedt FSFE aan haar supporters en geregistreerde vrijwilligers een platform om Git-bestandsbronnen te maken en te beheren met een comfortabele gebruikersinterface: git.fsfe.org.
Join the FSFE

Nieuwsbrief


Evenementen

Digitale afhankelijkheid vermijden – Vrije Software voor goed onderwijs en een sterke en onafhankelijke economie

20 October 2017

Op 20 oktober 2017 zal plaatsvervangend FSFE Duitsland-coördinator Björn Schießle op de "Fellbacher Weltwochen" in discussie gaan over de vraag hoe men met Vrije Software duurzaam onderwijs kan exporteren en kan bijdragen aan de opbouw van een sterke lokale economie. De Fellbacher Weltwochen bestaan uit verschillende manifestaties met als overkoepelend thema Agenda 2030 en de oriëntatie op de 17 doelen voor duurzame ontwikkeling van de Verenigde Naties (VN).

Alle evenementen