Free Software Foundation Europe

Nieuws

EU gaat Vrije Software code review financieren

19 December 2014:

Het Europees Parlement heeft de financiering goedgekeurd van verschillende projecten die te maken hebben met Vrije Software en privacy. In het EU-budget voor 2015, dat door het Europees Parlement op 17 december is aangenomen, hebben parlementsleden tot 1 miljoen euro aangewezen voor een project om Vrije Software-programma's te onderzoeken voor gebruik bij de Commissie en het Parlement om kwetsbaarheden in de beveiliging te identificeren en te herstellen.

Het werk van FSFE in 2014

18 December 2014:

Wij vormen de wereld van morgen door wat we vandaag doen. FSFE helpt mensen bij het begrijpen hoe technologie hun rechten en vrijheden raakt, en stelt hen in staat om hun eigen pad in de digitale wereld te bepalen. Lees wat we in 2014 hebben bereikt en waar we hierna naar toe gaan!

Van harte gefeliciteerd, April!

18 December 2014:

April, in Frankrijk de leidende organisatie die opkomt voor Vrije Software, is vandaag 18 jaar geleden opgericht.April is in december 1996 opgezet door studenten op een universiteit in Parijs als groep zonder winstoogmerk om Vrije Software te promoten in wetenschappelijk computeronderzoek.

Studie: Europees Parlement moet Vrije Software en Open Standaarden aannemen om zeker te zijn van transparantie

12 December 2014:

Vrijdag is een studie gepubliceerd die aangeeft dat het Europees Parlement Vrije Software en Open Standaarden moet aannemen om aan haar transparantieverplichtingen te voldoen. De auteurs concluderen dat "de procedureregels van het Europees Parlement als dat mogelijk is Vrije Software en Open Standaarden verplicht moeten stellen voor alle systemen en data die gebruikt worden voor het werk van het Parlement."

Beveilig uzelf met een smartcard en steun het werk van de FSFE in 2015

03 December 2014:

Free Software Foundation Europe is een pan-Europees goed doel en is in 2001 opgericht om gebruikers in staat te stellen om technologie te beheersen. Om de organisatie in staat te stellen haar werk met de Europese Commissie te intensiveren en om meer mensen kennis te laten nemen van Vrije Software, heeft de FSFE €190.000,- nodig voor haar werk in 2015. Volgend jaar zal de FSFE zich sterker dan ooit maken om softwarevrijheid in het weefsel van onze samenleving te weven.

Nieuwsbrief

Doneer aan FSFE

Evenementen

FOSDEM 2015

31 January to 01 February 2015

Dit jaar zal FOSDEM in Brussel gehouden worden op 31 januari en 1 februari. FSFE zal tenminste deelnemen met een kraam en er zullen vele Fellows, coördinatoren en stafleden aanwezig zijn.
Zoals ieder jaar kijken we uit naar de vele ontmoetingen en discussies en een fijne tijd voor ons allen.

Fellowshipvergadering in Rhein/Main, Duitsland

04 February 2015

Op 4 februari organiseert de Fellowshipgroep Rhein/Main haar volgende bijeenkomst. Rond 19:00 uur komen we samen in de Café Albatros, Frankfurt.

Bekijk alle evenementen