Free Software Foundation Europe

Nieuws

Technische notitie: uitdagingen rond e-mail op 8 juni

13 June 2018

Vrijdagmorgen vond er een fatale hardwarecrash plaats op een van onze e-mailservers. Dit had invloed op delen van onze e-mailinfrastructuur in e-maillijsten. Alle diensten functioneren nu weer. We willen u informeren over wat er gebeurde en welke problemen zijn veroorzaakt. In een notendop: verzeker u ervan dat uw e-mails zijn aangekomen en controleer uw SMTP-instellingen.

Hoe Spaanse overheden software hergebruiken - een interview met Elena Muñoz Salinero over beste praktijken

01 June 2018

Het Technology Transfer Centre (CTT) is een initiatief van de Spaanse overheid met als doel het delen en hergebruiken van software en diensten tussen overheidsdiensten te vergemakkelijken. Om licht te werpen op deze beste praktijk, hebben we een interview afgenomen met Elena Muñoz Salinero, hoofd van CTT, om haar te vragen naar de juridische, politieke en technologische achtergrond van het CTT.

LLW2018: De FSFE brengt top juridische experts bijeen om te debatteren over juridische en licentiëringsonderwerpen rond Vrije Software

30 May 2018

Een meer dan een decennium lange traditie volgende, organiseerde de FSFE opnieuw haar jaarlijkse Vrije Software Juridische en Licentiëring Werkgroep (LLW) in 2018: een ontmoetingsplaats voor toonaangevende juridische experts om kwesties en beste praktijken rond Vrije Softwarelicenties te bespreken. Dit jaar hebben we besloten om het evenement terug te brengen naar zijn roots en het gedeelte "werkgroep" in de oorspronkelijke titel te benadrukken: ongeveer 120 juridische experts verzamelden zich voor een driedaagse conferentie in Barcelona (Spanje) met een ongekende hoeveelheid parallelle tracks en interactieve sessies die waren ontworpen om een duik te nemen in de meest controversiële onderwerpen in de juridische wereld van Vrije Software.

FSFE is hiring: EU public policy programme manager

29 May 2018

We are looking for a programme manager for our policy work. The person will work 35 hours per week with our team in the FSFE's Berlin office. There will be coordination with remote staff and volunteers, as well as regular travels to Brussels and other countries.

FSFE vereenvoudigt lidmaatschapsprocedures voor bijdragers

26 May 2018

Tijdens de Algemene Vergadering van vorig jaar is aan de Raad van de FSFE gevraagd om een verandering van de statuten voor te bereiden om de zogenoemde "Fellowship-zetels" te verwijderen. Deze motie is aangenomen met 20-3 stemmen en nul absenties. Vandaag keurde de Algemene Vergadering van de FSFE in een buitengewone vergadering de verwijdering van Fellowship-zetels goed. In de toekomst zal toegang tot FSFE-lidmaatschap worden gefaciliteerd door middel van normale lidmaatschapsprocedures voor actieve FSFE-bijdragers.
Word een supporter

Nieuwsbrief


Evenementen

FSFE track and community meeting at the Libre Software Meeting in Strasbourg, France

07 to 09 July 2018

The Libre Software Meeting (LSM) is maybe the biggest community-driven Free Software meeting in France and in 2018 also serves as host of the FSFE community meeting. It takes place in Strasbourg and the FSFE will organise its own track on the first days of LSM, from 7 to 9 of July. A detailed agenda and more information to come soon.

Alle evenementen