Free Software Foundation Europe

News RSS identica Nieuws

EU gaat Vrije Software code review financieren

19 December 2014:

Het Europees Parlement heeft de financiering goedgekeurd van verschillende projecten die te maken hebben met Vrije Software en privacy. In het EU-budget voor 2015, dat door het Europees Parlement op 17 december is aangenomen, hebben parlementsleden tot 1 miljoen euro aangewezen voor een project om Vrije Software-programma's te onderzoeken voor gebruik bij de Commissie en het Parlement om kwetsbaarheden in de beveiliging te identificeren en te herstellen.

Het werk van FSFE in 2014

18 December 2014:

Wij vormen de wereld van morgen door wat we vandaag doen. FSFE helpt mensen bij het begrijpen hoe technologie hun rechten en vrijheden raakt, en stelt hen in staat om hun eigen pad in de digitale wereld te bepalen. Lees wat we in 2014 hebben bereikt en waar we hierna naar toe gaan!

Happy Birthday April!

18 December 2014:

April, France's leading Free Software advocacy organisation, was founded 18 years ago today.April was set up in December 1996 by students in a Paris university as a not-for-profit group to promote Free Software in computer science research.

Study: To ensure transparency, European Parliament must adopt Free Software, Open Standards

12 December 2014:

A study released on Friday says that the European Parliament must adopt Free Software and Open Standards in order to fulfil its transparency obligations. The authors conclude that "the Rules of Procedure of the European Parliament should whenever possible make Free Software and Open Standards mandatory for all systems and data used for the work of Parliament."

Beveilig uzelf met een smartcard en steun het werk van de FSFE in 2015

03 December 2014:

Free Software Foundation Europe is een pan-Europees goed doel en is in 2001 opgericht om gebruikers in staat te stellen om technologie te beheersen. Om de organisatie in staat te stellen haar werk met de Europese Commissie te intensiveren en om meer mensen kennis te laten nemen van Vrije Software, heeft de FSFE €190.000,- nodig voor haar werk in 2015. Volgend jaar zal de FSFE zich sterker dan ooit maken om softwarevrijheid in het weefsel van onze samenleving te weven.

Nieuwsbrief

Abonneer u op FSFE's maandelijkse nieuwsbrief:

Events RSS iCal Evenementen

Fellowshipvergadering in Rhein/Main, Duitsland

07 January 2015

Op 7 januari organiseert de Fellowshipgroep Rhein/Main haar volgende bijeenkomst. Rond 19:00 uur komen we samen in de Café Albatros, Frankfurt.

Bekijk alle evenementen