Free Software Foundation Europe

Nieuws

FSFE's antwoorden op de publieke consultatie van de Europese Commissie: herziening van het Europese interoperabiliteitsraamwerk

24 June 2016:

De Europese Commissie vraagt naar input van het publiek met betrekking tot haar plannen om het Europees Interoperabiliteitsraamwerk ("European Interoperability Framework", EIF) te vernieuwen. EIF heeft als doel het promoten van verbeterde interoperabiliteit binnen de publieke sector van de EU. Het document is aangenomen in 2004 en is oorspronkelijk bedoeld als een set niet-bindende richtlijnen voor de EU-overheid. EIF wordt nu voor de derde keer herzien. FSFE heeft haar commentaar over de werkversie van de herziene richtlijnen voorbereid.

En de winnaar van de verkiezing voor FSFE's Fellowship-zetel in de algemene vergadering is...

02 May 2016:

… Mirko Boehm! Op 29 april is de verkiezingsperiode geëindigd voor de zetel van de Fellowship in de algemene vergadering. Er was deze keer slechts één kandidaat. We zijn blij dat toch 18,9% van onze Fellows Mirko Boehm steunden bij het winnen van deze zetel.

Oproep voor deelname aan de eerste FSFE-top

28 April 2016:

In 2016 viert de FSFE haar 15-jarig bestaan. Wat begon als een kleine groep vrijwilligers is uitgegroeid tot een Europa-brede beweging met actief steunende leden in meer dan twintig landen. We dragen deze verjaardag op aan onze gemeenschap, aan zij die ons in de afgelopen 15 jaar sterk hebben gemaakt - met de eerste FSFE-top ooit, van 2 tot en met 4 september in het Berlin Congress Center, Duitsland. Als u er deel van uit wilt maken, markeer dan de data en geef gehoor aan de oproep voor deelname.

EU bedreigt haar eigen standaardisatiedoelen met EREND-licentiëring

28 April 2016:

Op 19 april publiceerde de Europese Commissie een mededeling "ICT Standaardisatieprioriteiten voor de digitale interne markt" (hierna: 'de mededeling'). De digitale interne markt-strategie heeft de intentie om industrieën te digitaliseren met verschillende wetgevende en politieke initiatieven. De mededeling gaat over standaardisatie en is hiervan een onderdeel. FSFE verwelkomt in het algemeen de acceptabele aanpak van de mededeling voor het integreren van Vrije Software en open standaarden tot standaardisatie. Toch uit FSFE haar bezorgdheid over het gebrek aan begrip voor noodzakelijke voorwaarden om deze richting in te slaan.

Gezamenlijke verklaring over de radioafschermingsrichtlijn

11 April 2016:

23 Organisaties, waaronder de Free Software Foundation Europe (FSFE) hebben samen maatregelen voorgesteld voor EU-instellingen en -lidstaten om de negatieve gevolgen voor gebruikersrechten en Vrije Software te vermijden die het gevolg zijn van EU radio-apparatuurafschermingsrichtlijn 2014/53/EU.

Nieuwsbrief

Doneer aan FSFE

Evenementen

FSFE booth at Wikimania 2016 in Esino Lario, Italy

23 to 27 June 2016

Our Italian team will represent FSFE with a booth during Wikimania 2016 in Esino Larino, Italy. If you like to know us or like to learn why Free Software is important for Free Knowledge, pass by our booth in the community village of Wikimania. Beside of having interesting talks or grabbing our promotion material or merchandise, you can also use this opportunity to meet Michele Marrali, Italian coordinator, and Erik Albers, Fellowship coordinator.

Fellowshiptreffen in Düsseldorf, Deutschland

29 June 2016

Treffen der Fellowshipgruppe Düsseldorf ab 19:30 Uhr im Chaosdorf, Hüttenstr. 25, 40215 Düsseldorf.

Fellowshipontmoeting Rijn/Main - Praatje: De lange weg naar het mensen in staat stellen om technologie te controleren

06 July 2016

Op woensdag 6 juli is er een ontmoeting van de Fellowshipgroep Rijn/Main in "Zentrale Coworking" in Frankfurt. FSFE's voorzitter Matthias Kirschner zal er een praatje houden met als titel "De lange weg naar het mensen in staat stellen om technologie te controleren". We zullen er zijn rond 19.00 uur en het praatje begint om 19.30 uur.

Socializing Sunday 2016 in Wenen, Oostenrijk

31 July 2016

De Socializing Sunday zal gelegenheid bieden om zich buiten de werkkring of het helpen in de kraam te leren kennen. Zo is er geen agenda, zijn er geen doelen die bereikt moeten worden en natuurlijk geen formaliteiten! Iedereen die zich aan de FSFE en/of de Fellowship verbonden voelt is uitgenodigd. We zouden in het bijzonder blij zijn met familie en vrienden van Fellows.

Bekijk alle evenementen