Free Software Foundation Europe

Nieuws

Digital-o-Mat: Op campagne voor vrijheid in de deelstaatverkiezingen voor Noordrijn-Westfalen

19 April 2017:

Noordrijn-Westfalen is de Duitse deelstaat met de meeste inwoners. Op 14 mei 2017 vinden er de komende algemene verkiezingen plaats. Voor deze verkiezing ontwikkelde een "coalitie van Vrije kennis" voor het eerst een "Digital-o-Mat". De "Digital-o-Mat" is een gereedschap om de stemmers die bezorgd zijn over digitale rechten en vrijheden te helpen bij het beslissen over de partij waarop zij gaan stemmen. Acht vragen gidsen de gebruikers door het kiezen van hun eigen voorkeuren over belangrijke onderwerpen over de digitale samenleving, zoals vragen over het gebruik van Vrije Software, Open Data of Educatieve Hulpbronnen. Gebruikers zullen na het invullen zien welke partij het meest overeenkomt met hun eigen voorkeuren met daarbij gedetailleerde uitleg over de partijstandpunten ten aanzien van ieder onderwerp.

Fellowshipverkiezingen 2017 met acht kandidaten

29 March 2017:

Volgens onze statuten zijn twee zetels in de Algemene Vergadering gereserveerd voor gekozen vertegenwoordigers van onze Fellows. Zij dienen tweejaarlijkse termijnen en een ervan is ieder jaar beschikbaar voor herverkiezing. De huidige vertegenwoordigers zijn Nicolas Dietrich en Mirko Boehm; het einde van Nicolas' termijn is in zicht en zijn zetel komt in april ter beschikking voor herverkiezing.

De verkiezingsperiode begint op 10 april en eindigt op 24 april. Er zijn acht kandidaten beschikbaar voor herverkiezing. De kandidatenlijst, inclusief manifesten en achtegronden, kan worden gevonden op de verkiezingswikipagina.

Daarbij komt dat er een verkiezingscampagne met moderatie plaats zal vinden op 30 maart van 17.30 uur UTC tot 19.30 uur UTC in #fsfe op irc.freenode.net. Een gedetailleerd schema en instructies kunnen gevonden worden op de verkiezingswikipagina.

Alle ordelijke Fellows die in aanmerking komen om te mogen stemmen zullen spoedig per e-mail gedetailleerde instructies ontvangen.

Input over Vrije Software voor Duits OGP actieplan gepubliceerd

28 March 2017:

Vandaag publiceerde de "werkgroep OGP (Open Government Partnership) Duitsland" (Arbeitskreis OGP Deutschland), bestaande uit leden van de samenleving, haar input voor een Duits OGP actieplan. Het doel van de acties van Open Government is om transparantie, burgervriendelijkheid, rapportages en te effectiviteit van regeringen en overheden te verbeteren. De input, die al op 20 maart is overhandigd aan de Duitse regering, bestaat uit 30 Open Government-onderwerpen, inclusief een sectie over Vrije Software.

PraktikantIn für Kampagne zur Bundestagswahl gesucht

21 March 2017:

Die Free Software Foundation Europe ist ein gemeinnütziger Verein, der Menschen im selbstbestimmten Umgang mit Technik unterstützt. Dazu helfen wir Menschen und Organisationen dabei, zu verstehen, wie Freie Software zu Freiheit, Transparenz und Selbstbestimmung in der digitalen Gesellschaft beiträgt. Unsere Arbeit und Mission wird von einigen Angestellten und vielen Freiwilligen aus ganz Europa unterstützt und ermöglicht. Für unser Büro in Berlin suchen wir aktuell eine PraktikantIn (m/w), die uns in der Vorbereitung der Bundestagswahl unterstützt. Wir sind ein gemischtes, internationales Team und diskriminieren nicht nach Geschlecht, Herkunft, Hintergrund oder sonstigen Nebensächlichkeiten.

Freedomvote.nl helpt om de partij-standpunten over digitale vrijheden te vergelijken bij de aankomende Nederlandse Tweede Kamerverkiezingen

02 March 2017:

FSFE Nederland, NLnet, ISPConnect, en Open Source & Overheid lanceren vandaag Freedomvote.nl voor de Tweede Kamerverkiezingen van 15 maart 2017. Freedomvote.nl begeleidt stemmers op het onderwerp van digitale vrijheid, op basis van acht stellingen.
Join the FSFE

Nieuwsbrief


Evenementen

FSFE booth at OpenTechSummit in Potsdam, Germany

25 May 2017

Erik Albers, FSFE's Community and Communication Coordinator, will give the opening speech at the Open Tech Summit 2017 about "The Digital-o-Mat or how to set Free Software as a topic for democratic elections". The FSFE will also be present with a booth. Open Tech Summit is a conference about technological developments and Free Software.

OpenExpo in Madrid, Spanje

01 June 2017

OpenExpo is een jaarlijkse conferentie over Vrije Software en Open Data op 1 juni in Madrid. Free Software Foundation Europe zal aanwezig zijn met een kraam om bezoekers te informeren over de organisatie en haar werk.

MAKER FAIR Berlin in Berlijn, Duitsland

10 to 11 June 2017

Knutselen met IT is alleen mogelijk met Vrije Software. Daarom zal FSFE met een informatie- en handelswaarkraam aanwezig zijn op MAKER FAIR BERLIN in het weekeinde van 10 en 11 juni 2017. Op zaterdag staat MAKER FAIR gratis open voor schoolklassen en hun leraren. MAKER FAIR is een bijeenkomst van makers en bezoekers met interesse in verschillende doe het zelf-ideeën. Bezoekers kunnen zich bij de FSFE-kraam informeren over Raspberry Pi als computer voor standaard-applicaties, vooral geschikt voor kinderen; over hoe u Android-smartphones kunt bevrijden en over e-mailencryptie.

Bekijk alle evenementen