Free Software Foundation Europe

Nieuws

En de winnaar van de verkiezing voor FSFE's Fellowship-zetel in de algemene vergadering is...

02 May 2016:

… Mirko Boehm! Op 29 april is de verkiezingsperiode geëindigd voor de zetel van de Fellowship in de algemene vergadering. Er was deze keer slechts één kandidaat. We zijn blij dat toch 18,9% van onze Fellows Mirko Boehm steunden bij het winnen van deze zetel.

Oproep voor deelname aan de eerste FSFE-top

28 April 2016:

In 2016 viert de FSFE haar 15-jarig bestaan. Wat begon als een kleine groep vrijwilligers is uitgegroeid tot een Europa-brede beweging met actief steunende leden in meer dan twintig landen. We dragen deze verjaardag op aan onze gemeenschap, aan zij die ons in de afgelopen 15 jaar sterk hebben gemaakt - met de eerste FSFE-top ooit, van 2 tot en met 4 september in het Berlin Congress Center, Duitsland. Als u er deel van uit wilt maken, markeer dan de data en geef gehoor aan de oproep voor deelname.

EU jeopardises its own goals in standardisation with FRAND licensing

28 April 2016:

On 19 April, the European Commission published a communication on "ICT Standardisation Priorities for the Digital Single Market" (hereinafter 'the Communication'). The Digital Single Market (DSM) strategy intends to digitise industries with several legislative and political initiatives, and the Communication is a part of it covering standardisation. In general, the Free Software Foundation Europe (FSFE) welcomes the Communication's plausible approach for integrating Free Software and Open Standards into standardisation but expresses its concerns about the lack of understanding of necessary prerequisites to pursue that direction.

Gezamenlijke verklaring over de radioafschermingsrichtlijn

11 April 2016:

23 Organisaties, waaronder de Free Software Foundation Europe (FSFE) hebben samen maatregelen voorgesteld voor EU-instellingen en -lidstaten om de negatieve gevolgen voor gebruikersrechten en Vrije Software te vermijden die het gevolg zijn van EU radio-apparatuurafschermingsrichtlijn 2014/53/EU.

FSFE's werk in 2015

24 February 2016:

Free Software Foundation Europe heeft in 2015 hard gewerkt om gebruikers in staat te stellen om technologie te controleren: bijvoorbeeld door mensen te leren hoe ze versleuteling voor hun e-mail kunnen gebruiken, maar bijvoorbeeld ook door de richting van het beleid op Europees niveau te veranderen. Met hulp van onze donoren en bijdragers stelden we onszelf ambitieuze doelen voor dat jaar. We verbeterden veel in de manier waarop we werken, en we eindigden het jaar positief met veel om naar uit te kijken in 2016. Veel plezier met dit verhaal over (een deel van!) ons werk tijdens dat jaar, en bedankt voor het helpen om de wereld beter te maken!

Nieuwsbrief

Doneer aan FSFE

Evenementen

Fellowship-ontmoeting in Bonn, Duitsland

09 May 2016

Op 9 mei is er om 19.00 uur weer een Fellowship-ontmoeting in Bonn. Guido Günther houdt de toespraak "Wetenswaardigheden over Erlang". Erlang is een zogenoemde functionele programmeertaal die rond PABX (telefooninstallaties in bedrijven) is ontstaan. Op dit gebied worden er extreem hoge eisen gesteld aan stabiliteit, voorkomen van uitval en fouttolerantie. De ontmoeting staat zoals altijd open voor iedereen die zich voor Vrije Software interesseert. Het ontmoetingspunt is Netzladen, Breite Straße 74, 53111 Bonn.

Maandelijkse ontmoeting van de lokale FSFE-groep Hamburg, Duitsland

09 May 2016

Hamburgse Fellows en Vrije Software-geïnteresseerden ontmoeten elkaar op maandag 9 mei vanaf 20.00 uur aan hun maandelijkse stamtafel in Roxie in Hamburg. Er is geen agenda. Meer informatie vindt u op onze wiki-pagina.

FSFE-kraam op FairPlanet Linz in Linz, Oostenrijk

14 May 2016

FSFE-Fellows zullen een kraam organiseren op het FairPlanet-festival in Linz, Oostenrijk. FairPlanet probeert mensenrechten, dierenrechten en behoud samen te brengen op één zomerfestival.

Bekijk alle evenementen