Free Software Foundation Europe

Nieuws

En de winnaar van de verkiezing voor FSFE's Fellowship-zetel in de algemene vergadering is...

02 May 2016:

… Mirko Boehm! Op 29 april is de verkiezingsperiode geëindigd voor de zetel van de Fellowship in de algemene vergadering. Er was deze keer slechts één kandidaat. We zijn blij dat toch 18,9% van onze Fellows Mirko Boehm steunden bij het winnen van deze zetel.

Oproep voor deelname aan de eerste FSFE-top

28 April 2016:

In 2016 viert de FSFE haar 15-jarig bestaan. Wat begon als een kleine groep vrijwilligers is uitgegroeid tot een Europa-brede beweging met actief steunende leden in meer dan twintig landen. We dragen deze verjaardag op aan onze gemeenschap, aan zij die ons in de afgelopen 15 jaar sterk hebben gemaakt - met de eerste FSFE-top ooit, van 2 tot en met 4 september in het Berlin Congress Center, Duitsland. Als u er deel van uit wilt maken, markeer dan de data en geef gehoor aan de oproep voor deelname.

EU bedreigt haar eigen standaardisatiedoelen met EREND-licentiëring

28 April 2016:

Op 19 april publiceerde de Europese Commissie een mededeling "ICT Standaardisatieprioriteiten voor de digitale interne markt" (hierna: 'de mededeling'). De digitale interne markt-strategie heeft de intentie om industrieën te digitaliseren met verschillende wetgevende en politieke initiatieven. De mededeling gaat over standaardisatie en is hiervan een onderdeel. FSFE verwelkomt in het algemeen de acceptabele aanpak van de mededeling voor het integreren van Vrije Software en open standaarden tot standaardisatie. Toch uit FSFE haar bezorgdheid over het gebrek aan begrip voor noodzakelijke voorwaarden om deze richting in te slaan.

Gezamenlijke verklaring over de radioafschermingsrichtlijn

11 April 2016:

23 Organisaties, waaronder de Free Software Foundation Europe (FSFE) hebben samen maatregelen voorgesteld voor EU-instellingen en -lidstaten om de negatieve gevolgen voor gebruikersrechten en Vrije Software te vermijden die het gevolg zijn van EU radio-apparatuurafschermingsrichtlijn 2014/53/EU.

FSFE's werk in 2015

24 February 2016:

Free Software Foundation Europe heeft in 2015 hard gewerkt om gebruikers in staat te stellen om technologie te controleren: bijvoorbeeld door mensen te leren hoe ze versleuteling voor hun e-mail kunnen gebruiken, maar bijvoorbeeld ook door de richting van het beleid op Europees niveau te veranderen. Met hulp van onze donoren en bijdragers stelden we onszelf ambitieuze doelen voor dat jaar. We verbeterden veel in de manier waarop we werken, en we eindigden het jaar positief met veel om naar uit te kijken in 2016. Veel plezier met dit verhaal over (een deel van!) ons werk tijdens dat jaar, en bedankt voor het helpen om de wereld beter te maken!

Nieuwsbrief

Doneer aan FSFE

Evenementen

Fellowshipgroep Rijn/Main bezoekt CCC-MZ-WI in Wiesbaden, Duitsland

07 June 2016

Op dinsdag 7 juni zal de Fellowshipgroep Rijn/Main CCC-MZ-WI bezoeken in de CCC HQ in Wiesbaden. We zullen elkaar daar ontmoeten rond 19:00 uur.

FSFE-kraam op Tübix in Tübingen, Duitsland

11 June 2016

Tübix, een evenement over Vrije Software in de Zuid-Duitse stad Tübingen, opent voor de tweede keer haar deuren op 11 juni 2016. Toegang is gratis.
FSFE is deze keer aanwezig met een kraam en biedt informatie over haar activiteiten en over Vrije Software in het algemeen. Er is ook handelswaar aanwezig.

Fellowship Vienna: presentation of the project TurtleStitch in Vienna, Austria

17 June 2016

Andrea Mayr-Stalder presents her project TurtleStitch, a platform to generate patterns for embroidery machines. TurtleStitch is based upon Free Software. We will see the production from the pattern to the completed embroidery. And we will learn about parallels of embroidery and programming.

Bekijk alle evenementen