Free Software Foundation Europe

Nieuws

FSFE publiceert herziene verzameling REUSE-praktijken en een compliance-gereedschap voor ontwikkelaars

19 December 2017

Binnen het REUSE-initiatief hebben we de praktijken die het proces van het duidelijk van auteursrecht- en licentie-informatie herzien. De FSFE heeft ook eet gereedschap gepubliceerd dat de compliance van een project nagaat, waarmee we ontwikkelaars faciliteren bij het herzien van hun projecten.

Radio-afscherming: huidige status van de vrijheid van uw apparaat

12 December 2017

De Free Software Foundation Europe heeft meer dan twee jaren gewerkt aan het onderwerp radio-afscherming, dat geïntroduceerd is door een Europese richtlijn die gebruikers zouden kunnen hinderen bij het laden van software op hun radio-apparatuur, zoals mobiele telefoons, laptops en routers. We hebben het publiek geïnformeerd en gepraat met de beslissingsnemers om cruciale punten van de lichtlijn te repareren. Er is nog steeds veel te doen om de vrijheid en IT-veiligheid in onze radio-apparatuur te beschermen. Lees over de laatste ontwikkelingen en de volgende stappen.

Regel de uitrusting voor 2018: Schaf FSFE's nieuwe T-shirt ter viering van de honderd vrijheden van Vrije Software aan!

11 December 2017

Draag dit T-shirt om er goed uit te zien en als ijsbreker om aan uw vrienden uit te leggen wat binair tellen en Vrije Software zijn!

FSFE Jaarverslag 2017

07 December 2017

Het jaarverslag van de Free Software Foundation Europe biedt u in een document een overzicht van de belangrijke dingen die we gedurende de afgelopen 12 maanden hebben gedaan en bereikt. Lees verder om meer te weten over onze activiteiten, de campagnes die we gevoerd hebben, de evenementen die we hebben bezocht of georganiseerd, de groepen die we hebben geholpen en van welke hulpbronnen we gebruik gemaakt hebben.

Nederlandse overheid publiceert groot project als Vrije Software

06 December 2017

Het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties heeft de broncode en documentatie van Basisregistratie Personen (BRP), een 100 miljoen euro ICT-systeem dat informatie over inwoners in Nederland registreert, vrijgegeven. Dit is een groot succes voor Publieke Code, en de FSFE juicht de Nederlandse overheid toe voor haar verschuiving naar Vrije Software.
Word een supporter

Nieuwsbrief


Evenementen

Give it away! Game-Launch im Rahmen von Game ON Stage Reloaded

27 January 2018

Am 27.01.2018 findet um 18:00 Uhr im FFT Düsseldorf, Juta, Kasernenstraße 6, 40213 Düsseldorf, in Kooperation mit der FSFE ein Gespräch rund um Games, Theater und Freie Lizenzen statt. Die FSFE wird an diesem Abend durch Dr. Michael Stehmann vertreten, der etwas über Lizenzen Freier Software und Freie Lizenzen sonstiger Werke erzählen wird, sowie für das anschließende Gespräch zur Verfügung steht.

FOSDEM 2018, Brussel, Belgie

03 to 04 February 2018

Europa's grootste Vrije Software-conferentie FOSDEM vindt plaats op 3 en 4 februari op Campus Solbosch van de Vrije Universiteit Brussel (ULB). Toegang is gratis.
Zoals gewoonlijk is FSFE met een kraam aanwezig en presenteert zij het laatste nieuws van haar werk, een brede collectie informatie-materiaal, stickers, kaarten en natuurlijk de nieuwste FSFE-mode.

foss-north 2018 in Gothenburg, Sweden

03 to 04 February 2018

The FSFE is partnering with our supporters in Gothenburg to host foss-north, a free software conference covering both software and hardware from the technical perspective. Hosted in Gothenburg between Copenhagen, Oslo and Stockholm with an international airport, it provides a meeting place for the Nordic foss communities.

Alle evenementen