Free Software Foundation Europe

Nieuws

Publiek Geld? Publieke Code! 31 organisaties willen de openbare aanbesteding van software verbeteren

13 September 2017

Digitale diensten die gebruikt en aangeboden worden door onze overheden zijn dé cruciale infrastructuur van 21e-eeuwse democratische landen. Om betrouwbare systemen op te zetten moeten overheidsinstanties volledig beheer hebben over de software en computersystemen in het hart van onze digitale infrastructuur. Dat is op het moment echter meestal niet het geval vanwege beperkende softwarelicenties.

FSFE in 2020: Opnieuw tot overeenstemming komen over onze identiteit

11 September 2017

Onze wereld verandert voortdurend, net als de gedachten en percepties van mensen. Sinds haar oprichting in 2001 hebben individuen binnen de FSFE, van coordinatoren en vrijwilligers tot voltijds medewerkers, hun begrip van wat de FSFE is en wat de gedeelde waarden zijn, ontwikkeld. Soms leken de manieren van kijken, zoals geuit door individuen, op elkaar on soms liepen ze uiteen.

Europese auteursrechtherziening hindert Vrije Software ontwikkeling

08 September 2017

FSFE en Open Forum Europe zijn gaan samenwerken voor een initiatief om de implicaties van de voorgestelde EU auteursrechtherziening voor het ecosysteem waarop Vrije Software wordt ontwikkeld te laten zien: Save Code Share. Als deel van dit initiatief publiceren we vandaag ons witboek waarin de manieren waarop het voorgestelde Artikel 13 de gemeenschappen en de bedrijven rond Vrije Software, zonder daarvan bewust te zijn schade zou kunnen toebrengen.

FSFE kondigt beste praktijken voor software-licentiëring aan

06 September 2017

De FSFE lanceert vandaag haar project voor beste praktijken in het licenseren van Vrije en Open Bron Softwareprojecten. Deze beste praktijken zijn gericht aan ontwikkelaars en bedrijven. Ze geven weer hoe u anderen duidelijk kan maken onder welke licentie uw software gedistribueerd wordt, op een manier die zowel mensen als computers kunnen begrijpen.

Bundestagswahl 2017: Das sagen die Parteien zu Freier Software

05 September 2017

Die Free Software Foundation Europe (FSFE) veröffentlicht heute, als Teil der "Koalition Freies Wissen", ihre Wahlprüfsteine für die Wahl zum 19. Deutschen Bundestag am 24. September 2017. Zusammenfassend schneiden Grüne und Linke positiv ab. Beide Parteien scheinen die zentrale Rolle von Software zu verstehen und sprechen sich, wie auch schon zur letzten Bundestagswahl, sowohl für den Einsatz als auch für die aktive Entwicklung von Freier Software aus. Im Vergleich dazu sind die Positionen von CDU/CSU, der SPD und der FDP eher zurückhaltend und oft mit Einschränkungen verbunden.
Join the FSFE

Nieuwsbrief


Evenementen

Digitale afhankelijkheid vermijden – Vrije Software voor goed onderwijs en een sterke en onafhankelijke economie

20 October 2017

Op 20 oktober 2017 zal plaatsvervangend FSFE Duitsland-coördinator Björn Schießle op de "Fellbacher Weltwochen" in discussie gaan over de vraag hoe men met Vrije Software duurzaam onderwijs kan exporteren en kan bijdragen aan de opbouw van een sterke lokale economie. De Fellbacher Weltwochen bestaan uit verschillende manifestaties met als overkoepelend thema Agenda 2030 en de oriëntatie op de 17 doelen voor duurzame ontwikkeling van de Verenigde Naties (VN).

Alle evenementen