Free Software Foundation Europe

Nieuws

Estse voorzitterschap van de EU: de FSFE vraagt om daadwerkelijk interoperabele IT-diensten in de publieke sector

10 July 2017

De FSFE diende haar commentaar in over de komende Verklaring van Tallinn voor de elektronische overheid. Deze is opgesteld door het Estse voorzitterschap van de Raad van de EU. De FSFE vraagt daarin aan het huidige Estse voorzitterschap om een grotere inclusiviteit van Vrije Software te promoten ter levering van daadwerkelijk inclusieve, betrouwbare en interoperabele digitale diensten voor alle burgers en bedrijven in de hele EU. EU-ministers zullen de Verklaring van Tallinn ondertekenen in oktober 2017. Zij zullen de gezamenlijke visie van de lidstaten op de elektronische overheid uiteenzetten en blijk geven van hun politieke toewijding om de gestelde doelen te behalen. Het publiek kan tot 14 juli commentaar geven op het voorstel voor de Verklaring van Tallinn. De FSFE vraagt organisaties, bedrijven en individuen om aan EU-ministers te laten weten op welke manier Vrije Software belangrijk is voor een transparante en verantwoordelijke elektronische overheid.

Juridische en licentiewerkgroep 2017: de tiende editie "herstart" het debat over Vrije Software-licenties

19 June 2017

De FSFE organiseerde in april haar jaarlijkse Vrije Software juridische en licentiewerkgroep ("Software Legal and Licensing Workshop" of LLW): een trefpunt voor juridische experts uit de hele wereld om in discussie te gaan over onderwerpen en beste praktijken rond Vrije Software-licenties. Dit jaar markeert de tiende verjaardag van de LLW, die gevierd werd met een recordaantal deelnemers: 120 top juridische experts en technologisten kwamen helemaal naar Barcelona (Spanje) om drie hele dagen lang in discussie te gaan over juridische uitdagingen rond Vrije Software.

FSFE biedt Git-opslagruimte aan haar supporters

16 June 2017

Samenwerken is, net als het delen van kennis, een kernprincipe in de Vrije Software-gemeenschap. Vanaf vandaag biedt FSFE aan haar supporters en geregistreerde vrijwilligers een platform om Git-bestandsbronnen te maken en te beheren met een comfortabele gebruikersinterface: git.fsfe.org.

Nieuw Europees interoperabiliteitsraamwerk roept publieke sector op om bij te dragen aan Vrije Software

13 June 2017

Het herziene "nieuwe" Europese interoperabiliteitsraamwerk ('European Interoperability Framework', 'EIF') dat op 23 maart 2017 is aangenomen door de Europese Commissie biedt specifieke richtlijnen over hoe interoperabele digitale publieke diensten kunnen worden opgezet. Ook biedt het overheden concrete aanbevelingen over hoe ze de interoperabiliteit van elektronische diensten kunnen verbeteren.

En de winnaar van de verkiezing voor de zetel in de Algemene Vergadering van de FSFE is…

25 April 2017

Daniel Pocock … Daniel Pocock! De verkiezingsperiode voor de zetel in de Algemene Vergadering van de Fellowship eindigt op 24 april 2017. FSFE is er trots op dat er zoveel interesse is en zo'n actieve gemeenschp heeft dat er deze keer zeven uitstekende kandidaten beschikbaar waren. Een opgetogen Daniel Pocock neemt de zetel van voormalig vertegenwoordiger Nicolas Dietrich over in de Algemene Vergadering in de FSFE.
Join the FSFE

Nieuwsbrief


Evenementen

FSFE-dorp op SHA-kamp in Zeewolde, Nederland

04 to 08 August 2017

FSFE zal van 4 tot 8 augustus gastheer zijn van een dorp op het SHA-kamp. We bieden gemeenschappelijke ruimte om te discussiëren, bijeen te komen, te hacken en te organiseren. Er zullen ook verschillende zelf te organiseren sessies plaatsvinden over verschillende aspecten van of rond Vrije Software. Binnenkort meer details.

Digitale afhankelijkheid vermijden – Vrije Software voor goed onderwijs en een sterke en onafhankelijke economie

20 October 2017

Op 20 oktober 2017 zal plaatsvervangend FSFE Duitsland-coördinator Björn Schießle op de "Fellbacher Weltwochen" in discussie gaan over de vraag hoe men met Vrije Software duurzaam onderwijs kan exporteren en kan bijdragen aan de opbouw van een sterke lokale economie. De Fellbacher Weltwochen bestaan uit verschillende manifestaties met als overkoepelend thema Agenda 2030 en de oriëntatie op de 17 doelen voor duurzame ontwikkeling van de Verenigde Naties (VN).

Alle evenementen