Ελεύθερο Λογισμικό ανάγνωσης αρχείων PDF

Τι θα σκεφτόσασταν αν σας έλεγαν να υπογράψετε πάνω στον αυτοκινητόδορμο μια δήλωση του τύπου «Χρειάζεστε ένα VW για να οδηγήσετε σε αυτόν το δρόμο. Επικοινωνήστε με τον τοπικό πωλητή αυτoκινήτων ΦολκσΒάγκεν για μια δωρεάν δοκιμή οδήγησης – Η κυβέρνησή σας». Όταν πρόκειται για λογισμικό ανάγνωσης αρχείων PDF, πολλοί δημόσιοι οργανισμοί καθημερινά κάνουν κάτι παρόμοιο. Με την εκστρατεία pdfreaders.org επικεντρώσαμε σε δημόσιους οργανισμούς που συμπεριφέρονται με αυτόν τον τρόπο, αποκαλύπτοντας πόσο συχνές είναι τέτοιες διαφημίσεις για μη-ελεύθερο λογισμικό. Με τη βοήθεια ακτιβιστών από την Ευρώπη, ερχόμαστε σε επαφή με αυτούς τους οργανισμούς και θα τους εξηγήσουμε πώς να βελτιώσουν τους ιστοτόπους τους ώστε να σεβαστούν την ελευθερία μας.

Τι έχει ήδη επιτευχθεί

Καθημερινά, δημόσιες υπηρεσίες διαφημίζουν μη-ελεύθερο λογισμικό στους ιστοτόπους τους. Μερικά παραδείγματα είναι παρακάτω. Με βοήθεια από τα Μέλη μας και από εκατοντάδες άλλους ακτιβιστές Ελεύθερου Λογισμικού, έχουμε συλλέξει σε ένα μήνα 2286 αναφορές σφάλματος με προέλευση από κάθε χώρα της Ευρώπης και επίσης από εννέα χώρες εκτός Ευρώπης.

Finance ministry Brandenburg Foreign ministry Malta Justice ministry Sachsen ministère de l'éducation France

Τη Συλλογή Υπογραφών για την Αφαίρεση Καταχωρίσεων Ιδιοκτησιακού Λογισμικού από Ιστοτόπους του Δημοσίου υπόγραψαν 0 οργανισμοί, 0 επιχειρήσεις και 0 άτομα. Αν δεν την έχετε υπογράψει ακόμα, κάντε το τώρα!

Τι κάνουμε αυτήν τη στιγμή: Η επαφή με το δημόσιο τομέα

Ανακαλύπτοντας δημόσιες υπηρεσίες οι οποίες διαφημίζουν ιδιωτικά προγράμματα ανάγνωσης αρχείων PDF ήταν μόνο το πρώτο βήμα της εκστρατείας. Το FSFE έχει στείλει μια επιστολή προς όλες τις δημόσιες διοικητικές υπηρεσίες του καταλόγου μας ζητώντας από αυτές ή να αφαιρέσουν τις διαφημίσεις για ιδιοκτησιακό λογισμικό ή τουλάχιστο να τοποθετήσουν διαφημίσεις Ελεύθερου Λογισμικού ώστε να υπάρχει ισορροπία και οι χρήστες των ιστοχώρων των υπηρεσιών να αντιλαμβάνονται ότι έχουν επιλογή. Μπορείτε να δείτε την πρόοδο που έχει επιτευχθεί.

Βοηθήστε μας να έρθουμε σε επαφή με τις υπόλοιπες υπηρεσίες!

Τι μπορείτε να κάνετε για να βοηθήσετε

Το FSFE προς το παρόν ασχολείται με τις απαντήσεις των υπηρεσιών και της δεύτερης απόπειρας επικοινωνίας με όσες δεν απάντησαν, έτσι δεν έχουμε το χρόνο να ενημερώσουμε τον κατάλογο με νέες προσθήκες και να επικοινωνήσουμε με άλλες υπηρεσίες. Ωστόσο, αν ανακαλύψετε μια σελίδα δημόσιας υπηρεσίας η οποία διαφημίζει μη-ελεύθερο λογισμικό και δεν υπάρχει ακόμη ή δεν εμφανίζεται να έχει κλείσει η υπόθεσή της στον κατάλογο, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε εσείς μαζί τους. Μπορείτε για αυτόν το σκοπό να χρησιμοποιήσετε το υπόδειγμα επιστολής. Απλώς χρειάζεται να αλλάξετε τη διεύθυνση και το URL. Μπορείτε να κάνετε την αποστολή ηλεκτρονικά ή με το ταχυδρομείο.
Αν έχετε αμφιβολίες για τη διαδικασία, επικοινωνήστε μαζί μας

Ενημερώστε μας σχετικά με τις υπηρεσίες με τις οποίεςe έρχεστε σε επαφή και την πρόοδο που κάνετε. Θα δημοσιεύσουμε τα θετικά αποτελέσματα μαζί με τις αναφορές για τις υπόλοιπες υπηρεσίες.

Η επιχειρηματολογία μας

Για να προχωρήσουμε

Πλοήγηση