Haberler

Avrupa Özgür Yazılım Vakfı 2016'daki Özgür Yazılım çalışmaları için bağışlarınıza ihtiyaç duyuyor

Tarih::

Toplumumuzdaki bir çok insan ve şirket Özgür Yazılımdan yararlanıyor. Avrupa Özgür Yazılım Vakfı (FSFE), 2001 yılından beri teknolojiyi denetim altında tutmaları için insanları güçlendiriyor. Çalışmamızda bir farklılık yaratmak için, 31 Ocak'a kadar, halihazırda 60.000€'luk miktarına ulaştığımız toplam 140.000€ bağış toplamayı hedefliyoruz.

Özgür Yazılıma yönelik çalışmalarımızı sürdürmemiz için lütfen bize bağışta bulunarak katkıda bulunun:

Bağışçılarımız, yakın zamanda şu başarılara ulaşmamızı sağladı:

Gelecek yıldan itibaren, kâmu tarafından finanse edilmiş bütün yazılımların Özgür Yazılım olarak yayınlanması ve herkesin kendi donanım ve yazılımlarıyla denemeler yapma hakkı taleplerimizle uğraşmaya odaklanmayı istiyoruz.

Bu hedeflere ulaşmak için:

Bununla beraber, yazılım özgürlüğüne ilişkin engelleri ortadan kaldırmaya ve insanları Özgür Yazılım kullanma ve geliştirmeye teşvik etmeye yönelik devam eden çabalarımızı sürdüreceğiz. Hukuk birimlerini Özgür Yazılım lisanslarını anlamaları konusunda eğiterek şirketlere Özgür Yazılım'a geçme konusunda rehberlik etmek esas bir faaliyetimiz olarak kalmaya devam edecek.

Yine de giderek artan zorluklar var: anlaşılmaz uluslararası anlaşmalar ve karmaşık politika süreçleri, yazılım özgürlüğünü etkin bir şekilde ele almak için dikkatli yaklaşımlar gerektiriyor. Bu gibi gelişmelere ayak uydurabilmeliyiz.

Bu nedenlerden dolayı bize desteğiniz oldukça önemli. Bu yüzden lütfen sürekli üyemiz olarak veya kurumsal bir bağışta bulunarak bize destek olun.