empowering users
to control technology

Our work

Juridische activiteiten

De FSFE is betrokken bij het helpen van individuen, projecten, bedrijven en overheidsdiensten bij het vinden van juridische informatie, experts en steun met betrekking tot Vrije Software. We doen dit door het bieden van compliance, beste praktijken, inkoop en governance bronnen in eigen huis, in partnerschap met onze geassocieerde organisaties en door onze uitgebreide netwerk van contacten. Onze missie is het om kennis te verspreiden, problemen op te lossen en de groei van Vrije Software op lange termijn aan te moedigen. Het doet ons plezier om als deel hiervan u te helpen.

Compliance steunen

De FSFE biedt steun aan gebruikers, verkopers en overheidsdiensten ten aanzien van commercieel en niet-commercieel gebruik van Vrije Software. We helpen ook mensen die een licentie-overtreding willen melden door een antwoord te bieden op compliance-problemen op de markt in samenwerking met gpl-violations.org.

Beste praktijken steunen

De FSFE steunt beste praktijken voor projecten, bedrijven en overheidsdiensten die gebruik maken van Vrije Software door het aanmoedigen van het delen van informatie, het organiseren van evenementen en het direct antwoord geven op vragen. Neem voor vragen over Vrije Software-licenties en compliance alstublieft contact op met onze vrijwilligers:

licence-questions@lists.fsfe.org

Governance steunen

De FSFE biedt een-op-een consultancy voor projecten en bedrijven over managementprocessen, beleidsontwikkeling en organisatiestructuren die Vrije Software steunen.

Inkoop steunen

De FSFE biedt een-op-een consultancy aan overheidsdiensten over inkoop en openbare aanbestedingen die eerlijke competitie, keuze en toegang voor Vrije Software mogelijk maken.

Infrastructuur ontwikkelen

De FSFE biedt ook educatief een helpende hand en een auteursrechtvertrouwensovereenkomst voor Vrije Softwareprojecten. De FSFE produceert informatie over hoe u een juridische infrastructuur op kunt bouwen voor een Vrije Softwareproject, over governance, auteursrecht en handelsmerk.

Het juridische netwerk

De FSFE faciliteert 's werelds grootste private, neutrale netwerk van juridische experts op het gebied van Vrije Softwarelicenties. Dit netwerk veroorzaakt discussies en ontwikkelt kennis over licentie- en juridische onderwerpen. Het biedt een uniek forum voor het bewerkstelligen van volwassenheid.

De Vrije Software juridische en licentiewerkgroep

We organiseren de Vrije Software juridische en licentiewerkgroep, een jaarlijks evenement voor het debatteren, discussiëren en delen van kennis over de huidige marktsituatie en de geprojecteerde toekomst voor Vrije Softwarelicenties. Dit is 's werelds belangrijkste evenement voor het debatteren, discussiëren en delen van kennis over juridische aangelegenheden met betrekking tot Vrije Software.

Belangengroepen

We organiseren belangengroepen om te discussiëren over onderwerpen variërend van bedrijfsprocessen tot licentiemanagement. Deze groepen zijn ontwikkeld om misverstanden te doen verminderen, kennis te delen en antwoorden te bieden op gebieden waar er een gebrek is aan beschikbaar advies.

Kennis delen

De FSFE beheert een collectie van documentatie over Vrije Software juridische en licentie-onderwerpen. Zij produceert ook gidsen en handboeken.