Juridische activiteiten

De licentievragen e-maillijst

De licentievragen e-maillijst is onze groep vrijwilligers die is toegewijd aan het bieden van hulp met Vrije Softwarelicenties en naleving.

Als u advies nodig hebt over welke Vrije Softwarelicentie u zou moeten gebruiken of als u meer wilt weten over welke rechten u hebt over een stuk Vrije Software dan bent u naar de juiste plaats gekomen. U kan contact met ons opnemen door het sturen van een bericht aan licence-questions@lists.fsfe.org. De leden van de licentievragen e-maillijst komen uit verschillende landen en kunnen u waarschijnlijk voorzien van een antwoord in uw moedertaal. Om zeker te stellen dat u een sneller antwoord krijgt adviseren wij u om in het Engels te schrijven omdat dat de taal is waarin de interne discussies worden gevoerd.

Hebt u er alstublieft begrip voor dat de FSFE, als niet-gouvernementele organisatie zonder winstoogmerk, zich niet in de positie bevindt om juridisch advies te geven en dat dit haar ook niet is toegestaan. Als dit is wat u nodig hebt in uw situatie dan gebruiken wij graag FSFE's uitgebreide lijst met juridische contacten, 1 om u te verwijzen naar een gespecialiseerde advocaat in uw jurisdictie.

De licentievragen e-maillijst bestaat uit ongeveer twintig vrijwilligers die experts zijn in Vrije Software-juridische aangelegenheden en direct door FSFE zijn geselecteerd. We beschouwen de informatie die op de lijst worden gedeeld als vertrouwelijk en we zullen deze niet delen met wie dan ook buiten deze lijst.

Vanwege de grote hoeveelheid spam moeten we alle binnenkomende berichten modereren. Als u een waarschuwing ontvangt nadat u aan deze lijst hebt gestuurd negeert u deze dan alstublieft: uw e-mail zal door onze moderator snel daarna worden geaccepteerd. Nadat een vraag de lijst bereikt discussiëren onze experts hier intern over; de tijdsduur hiervan zou kunnen verschillen afhankelijk van de complexiteit van de vraag. Wanneer de lijst tot een algemene consensus is gekomen zullen wij u direct ons schriftelijk antwoord doen toekomen.

Hoe mee te doen

Als u enige ervaring hebt met auteursrechtonderwerpen en mee zou willen werken met onze groep vrijwilligers schrijf dan alstublieft een korte introductie aan de coördinator Juridisch Team.

Voetnoten

  1. De FSFE heeft uitgebreide juridische contacten in Europa en kan helpen bij het lokaliseren van juridische experts in Oostenrijk, België, Bulgarije, Denemarken, Duitsland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Ierland, Italië, Nederland, Polen, Portugal, Griekenland, Roemenië, Servië, Spanje, het Verenigd Koninkrijk, Zweden en Zwitserland. De FSFE kan u ook introduceren bij experts in Australië, Canada, China, Israël, Japan, Singapore, Taiwan, de Verenigde Staten en Zuid-Korea.