Juridische activiteiten

De e-maillijst over licentievragen

De e-maillijst met licentievragen bereikt onze groep vrijwilligers die gespecialiseerd zijn in het bieden van hulp met Vrije Software-licenties en compliance.

Als u advies nodig heeft over welke Vrije Software-licentie u zou moeten gebruiken of als u meer wilt weten over welke rechten u heeft over een stuk Vrije Software dan bent u hier op de juiste plaats. U kunt contact met ons opnemen door een boodschap te sturen aan licence-questions@fsfe.org. De leden van de e-maillijst over licentievragen komen uit verschillende landen en kunnen u waarschijnlijk voorzien van een antwoord in uw moedertaal. Wij adviseren u om in het Engels te schrijven om een sneller antwoord te krijgen, aangezien dat de taal is waarin interne discussies plaatsvinden.

We vragen uw begrip voor het feit dat de FSFE, als niet-gouvernementele organisatie zonder winstoogmerk, niet in de positie is en het ons ook niet is toegestaan om juridisch advies te geven. Als uw situatie dat nodig heeft dan zullen we graag gebruik maken van FSFE’s uitgebreide juridische contacten1 om u te verwijzen naar een gespecialiseerde advocaat in uw rechtsgebied.

De e-maillijst over licentievragen bereikt rond de twintig vrijwilligers die juridische experts zijn op het gebied van Vrije Software en geselecteerd zijn door FSFE. We beschouwen de informatie op de lijst als vertrouwelijk en zullen deze niet delen met wie dan ook buiten deze lijst.

Vanwege de grote hoeveelheid spam moeten we alle inkomende berichten modereren. Als u een waarschuwing ontvangt na het sturen van een bericht naar deze lijst dan kunt u deze negeren: uw e-mail zal spoedig worden geaccepteerd door onze moderator. Als een verzoek om informatie onze lijst bereikt dan zullen onze experts er intern over discussieren en dit neemt een hoeveelheid tijd in beslag die afhangt van de complexiteit van de vraag. Wanneer de lijst tot consensus is gekomen dan zullen wij direct aan u ons antwoord schriftelijk doen toekomen.

Zo doet u mee

Als u over enige ervaring met betrekking tot auteursrecht beschikt en onze groep vrijwilligers wilt helpen, schrijft u dan een korte introductie aan de coordinator van het juridische team.

Voetnoten

  1. De FSFE beschikt over een uitgebreid netwerk aan juridische contacten in Europa. We kunnen u helpen bij het localiseren van juridische experts in Belgie, Bulgarije, Denemarken, Duitsland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Ierland, Italie, Nederland, Oostenrijk, Polen, Portugal, Roemenie, Servie, Slovenie, Spanje, het Verenigd Koninkrijk, Zweden en Zwitserland. De FSFE kan u ook introduceren bij experts in Australie, Canada, China, Israel, Japan, Singapore, Taiwan, de Verenigde Staten en Zuid-Korea.