Enllaços

Perills sobre el programari lliure

Patents de programari:

Digital Millennium Copyright Act (DMCA, Acta de Copyright del Mil·lenni Digital):

Directiva de drets d'autor de la Unió Europea (EUCD):

Security Systems Standards and Certification Act (SSSCA, també coneguda com a CBDTPA - Consumer Broadband and Digital Television Promotion Act.):

TCPA/Palladium/DRM:

Referències

[Francès] http://www.rfi.fr/Kiosque/Proces/fiches/fiche9.html: «La creació de programari s'hauria de veure com a recurs com les descobertes científiques, i no com a producte de la indústria. La recerca en programari s'ha de prendre com a model de recerca en matemàtiques, en el que les feines fonamentals han esdevingut herència mundial.» (sense data)

[Francès] http://www.april.org/articles/communiques/pr-bresil.html: «És la mateixa lògica que funciona avui en dia en el camp del genoma humà, el menjar i la recerca agricultura (amb els transgènics), en programari o documents numèrics, i que porta a la multiplicació de patents, reservant a uns pocs els drets exclusius de l'explotació comercial del coneixement que pertany a l'herència comuna de la humanitat.» 12 de febrer de 2001

[Francès] http://lsm.abul.org/archive2000/program/topic03/aull_fr.html: «Sota el lideratge de l'AAUL, els països africans també poden col·laborar i anar units als fòrums internacionals i les reunions per a encoratjar un ús just del programari lliure i promocionar la seva classificació com a herència humana.» 2000

[Francès] http://www.freescape.eu.org/pipermail/escape_l/2000-April/000091.html Freescape Manifesto

[Francès] http://france.fsfeurope.org/news/article2001-07-23-01.fr.html: «Olivier: classificació del programari lliure com a herència humana mundial.»

[Francès] http://linuxfr.org/2001/10/06/5301,0,1,0,0.html: Notícies de Pierre Jarillon a Linuxfr: «Algunes notícies a la UNESCO».

[Francès] http://www.freepatents.org/liberty/euro.html : «La llibertat de còpia té un munt de virtuts sense les quals no ens en podem estar. La majoria de l'herència cultural mundial, des de les històries medievals a les arts gràfiques de l'Àsia, es van construir gràcies a la llibertat de còpia i d'inspirar-se d'altri.»

[Anglès] http://www.unesco.org/culture/copyright: comitè de copyright intergovernamental

[Francès] http://france.fsfeurope.org/donations/howto.fr.html: «El programari lliure pertany a l'herència científica. Aquest punt s'explica al preàmbul dels estatuts.» (estatuts http://france.fsfeurope.org/about/statute.fr.html).
«El programari lliure és un vector per a l'enteniment de l'espai virtual a les escoles i universitats. Aquest punt s'explica al preàmbul dels estatuts.
El programari lliure representa, en molts camps, un coneixement i és una font per a l'ensenyament. Les universitats l'usen com a base per a les classes d'informàtica, és objecte d'estudi, és una base per a la feina pràctica i pot ser objecte per a un programa. FSFE França participa en la creació de programari lliure perenne de tota mena, i tot es pot usar per a l'ensenyament.»

[Francès] http://www.autrans2003.org/ : «Per què la gent fa programari lliure?»
«Per a Moglen, aquesta és una qüestió d'humanitat. Per la mateixa raó per la qual Figaro canta, Mozart escriu música, i per la qual tots construïm noves paraules: perquè podem. Homo ludens meets home faber. La condició social d'interconnexió global que anomenem Internet fa possible la creativitat per a cadascú de nosaltres de maneres noves, i ni tan sols les hem vistes en somnis. A no ser que permetem interferir la "propietat privada».

[Francès] Comissió nacional francesa per a la UNESCO, with an organisational chart

[Anglès] Portal de la UNESCO sobre programari lliure

[Anglès] Accions de la UNESCO sobre programari lliure a Latinoamèrica

[Francès] Opinions de partits polítics francesos sobre programari lliure i pantentabilitat de programari

[Espanyol] Resposta de Dr. Edgar David Villanueva Núñez, congressista peruà, a MS Perú, o una bona argumentació pel programari lliure