Help us spread the word about Free Software across Europe! Contributions until the end of September will be used to translate our 'What is Free Software' video into more European languages

Enllaços

Perills sobre el programari lliure

Patents de programari:

Digital Millennium Copyright Act (DMCA, Acta de Copyright del Mil·lenni Digital):

Directiva de drets d'autor de la Unió Europea (EUCD):

Security Systems Standards and Certification Act (SSSCA, també coneguda com a CBDTPA - Consumer Broadband and Digital Television Promotion Act.):

TCPA/Palladium/DRM:

Referències

[Francès] http://www.rfi.fr/Kiosque/Proces/fiches/fiche9.html: «La creació de programari s'hauria de veure com a recurs com les descobertes científiques, i no com a producte de la indústria. La recerca en programari s'ha de prendre com a model de recerca en matemàtiques, en el que les feines fonamentals han esdevingut herència mundial.» (sense data)

[Francès] http://www.april.org/articles/communiques/pr-bresil.html: «És la mateixa lògica que funciona avui en dia en el camp del genoma humà, el menjar i la recerca agricultura (amb els transgènics), en programari o documents numèrics, i que porta a la multiplicació de patents, reservant a uns pocs els drets exclusius de l'explotació comercial del coneixement que pertany a l'herència comuna de la humanitat.» 12 de febrer de 2001

[Francès] http://lsm.abul.org/archive2000/program/topic03/aull_fr.html: «Sota el lideratge de l'AAUL, els països africans també poden col·laborar i anar units als fòrums internacionals i les reunions per a encoratjar un ús just del programari lliure i promocionar la seva classificació com a herència humana.» 2000

[Francès] http://www.freescape.eu.org/pipermail/escape_l/2000-April/000091.html Freescape Manifesto

[Francès] http://france.fsfeurope.org/news/article2001-07-23-01.fr.html: «Olivier: classificació del programari lliure com a herència humana mundial.»

[Francès] http://linuxfr.org/2001/10/06/5301,0,1,0,0.html: Notícies de Pierre Jarillon a Linuxfr: «Algunes notícies a la UNESCO».

[Francès] http://www.freepatents.org/liberty/euro.html : «La llibertat de còpia té un munt de virtuts sense les quals no ens en podem estar. La majoria de l'herència cultural mundial, des de les històries medievals a les arts gràfiques de l'Àsia, es van construir gràcies a la llibertat de còpia i d'inspirar-se d'altri.»

[Anglès] http://www.unesco.org/culture/copyright: comitè de copyright intergovernamental

[Francès] http://france.fsfeurope.org/donations/howto.fr.html: «El programari lliure pertany a l'herència científica. Aquest punt s'explica al preàmbul dels estatuts.» (estatuts http://france.fsfeurope.org/about/statute.fr.html).
«El programari lliure és un vector per a l'enteniment de l'espai virtual a les escoles i universitats. Aquest punt s'explica al preàmbul dels estatuts.
El programari lliure representa, en molts camps, un coneixement i és una font per a l'ensenyament. Les universitats l'usen com a base per a les classes d'informàtica, és objecte d'estudi, és una base per a la feina pràctica i pot ser objecte per a un programa. FSFE França participa en la creació de programari lliure perenne de tota mena, i tot es pot usar per a l'ensenyament.»

[Francès] http://www.autrans2003.org/ : «Per què la gent fa programari lliure?»
«Per a Moglen, aquesta és una qüestió d'humanitat. Per la mateixa raó per la qual Figaro canta, Mozart escriu música, i per la qual tots construïm noves paraules: perquè podem. Homo ludens meets home faber. La condició social d'interconnexió global que anomenem Internet fa possible la creativitat per a cadascú de nosaltres de maneres noves, i ni tan sols les hem vistes en somnis. A no ser que permetem interferir la "propietat privada».

[Francès] Comissió nacional francesa per a la UNESCO, with an organisational chart

[Anglès] Portal de la UNESCO sobre programari lliure

[Anglès] Accions de la UNESCO sobre programari lliure a Latinoamèrica

[Francès] Opinions de partits polítics francesos sobre programari lliure i pantentabilitat de programari

[Espanyol] Resposta de Dr. Edgar David Villanueva Núñez, congressista peruà, a MS Perú, o una bona argumentació pel programari lliure