Η μετάφραση μπορεί να είναι ξεπερασμένη με πρωτότυπο κείμενο. Βοήθησέ μας να μεταφράσουμε αυτή και άλλες σελίδες στο fsfe.org, ώστε οι άνθρωποι να μπορούν να διαβάσουν το μήνυμα μας στην μητρική τους γλώσσα.

Νέα

EIFv2: Το FSFE θέτει τα γεγονότα εναντίον των μυθευμάτων της BSA

στις:

Το FSFE χθες έστειλε μια επιστολή προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για να υποστηρίξει τα Ανοιχτά Πρότυπα και τη διαλειτουργικότητα. Στη μακρά διαμάχη για τη διατήρηση τουλάχιστο μιας αδύναμης σύστασης για τα Ανοιχτά Πρότυπα στο αναθεωρημένο Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Διαλειτουργικότητας, το FSFE έχει αντιπαρατεθεί σε μία επιστολή που διέρρευσε και εστάλη από την ιδιοκτησιακών συμφερόντων ομάδα πίεσης Business Software Alliance, με τη δική του εις βάθος ανάλυση της συσχέτισης ανάμεσα στα πρότυπα και στα διπλώματα ευρεσιτεχνίας.

Η Business Software Alliance (BSA) ασκεί πιέσεις προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αφαιρέσει τα τελευταία ίχνη υποστήριξης για τα Ανοιχτά Πρότυπα από την τελευταία έκδοση των συστάσεων διαλειτουργικότητας της ΕΕ, του Ευρωπαϊκού Πλαισίου Διαλειτουργικότητας.

Το FSFE την Πέμπτη εξασφάλισε ένα αντίγραφο της επιστολής που εστάλη στην Επιτροπή από την BSA την περασμένη εβδομάδα. Σε μια ειδική σελίδα, αναλύουμε τα επιχειρήματα της BSA και εξηγούμε γιατί οι ισχυρισμοί τους είναι λαθεμένοι και γιατί τα Ανοιχτά Πρότυπα είναι κλειδί για τη διαλειτουργικότητα και τον ανταγωνισμό στην Ευρωπαϊκή αγορά λογισμικού.