[ Picture of Georg Greve ]

Georg C. F. Greve

Βιογραφικό Σημείωμα

(Ενημέρωση: Νοέμβριος 2010)

Ο Georg C. F. Greve γεννήθηκε το 1973 στο Helgoland, Γερμανία. Η καριέρα του ώς αυτοδίδακτου προγραματιστή λογισμικού ξεκίνησε γύρω στα 1987 με τη συμμετοχή του σε διάφορα bulletin board systems (BBS). Η πρώτη του επαγγελματική δημοσίευση ήταν ένα πρόγραμμα assembler που εκδόθηκε το 1992. Στα επόμενα χρόνια εργάστηκε ως προγραματιστής για το Πανεπιστημιακό Ιατρικό Κέντρο του Hamburg-Eppendorf, και για την 'iD-Pro', μια μικρή εταιρία Ελεύθερου Λογισμικού στη Γερμανία. Ο κ. Greve επίσης έχει συμβάλλει με κώδικα στο Πρόγραμμα GNU.

Η ακαδημαϊκή του καριέρα άρχισε το 1992, όταν ο Georg Greve ξεκίνησε να μελετάει Φυσική στο Πανεπιστήμιο του Αμβούργου. Οι ακαδημαϊκές του επιδόσεις περιλαμβάνουν ένα πτυχίο με ειδίκευση στη φυσική ωκεανογραφία και ένα μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης στη βιοφυσική. Επίσης ολοκλήρωσε μια διπλωματική εργασία στη Φυσική πάνω σε μικροσκοπικούς καθετήρες σάρωσης (scanning probe microscopy, SXM), μια διεπιστημονική εργασία στην περιοχή της νανοτεχνολογίας που έγινε στο τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου του Αμβούργου.

Ομιλητής για το Πρόγραμμα GNU από το 1998, ο Georg Greve ξεκίνησε να γράφει μια μηνιαία στήλη για το Πρόγραμμα GNU και το Ελεύθερο Λογισμικό γενικά το 1999 με τον τίτλο "Brave GNU World." Η στήλη τυπωνόταν στα Αγγλικά, Γερμανικά, Γαλλικά, Κορεατικά, Ιαπωνικά και Πορτογαλικά και ανέλυε τον οικονομικό, πολιτικό και κοινωνικό αντίκτυπο του Ελεύθερου Λογισμικού και εμβάθυνε σε διάφορα έργα Ελεύθερου Λογισμικού.

Το 2000, ο Georg Greve κινητοποίησε μια ομάδα από άτομα με παρόμοιες ιδέες να ιδρύσουν το Ευπωπαϊκό Ίδρυμα Ελεύθερου Λογισμικού (Free Software Foundation Europe, FSFE), έναν μη-κερδοσκοπικό οργανισμό και αρμόδιο κέντρο για την προώθηση, προστασία και πολιτική εκπροσώπηση του Ελεύθερου Λογισμικού στην Ευρώπη.

Ως ιδρυτής και πρόεδρος του FSFE από το 2001 μέχρι το 2009, ο κ. Greve:

Ανάμεσα στον Αύγουστο του 2007 και τον Απρίλιο του 2008, ο κ. Greve υπέγραψε συμβόλαιο με την Google ως Διευθυντής Τεχνικών Προγραμμάτων / Ειδικός για τα Ανοιχτά Πρότυπα για τη διαδικασία προτυποποίησης ISO DIS 29500. Ο Georg Greve εκπροσώπησε την Google ενώπιον διαφόρων οργανισμών προτυποποίησης και υπηρέτησε ως μέλος του Γερμανικού (DIN) και του Ελβετικού (SNV) οργανισμού προτυποποίησης. Ασχολήθηκε με τεχνική και στρατηγική ανάλυση, βοήθησε στην κατάρτιση των τοπικών αντιπροσώπων της εταιρίας και συντόνισε τις δραστηριότητες της Google για τη Συνάντηση Επίλυσης με Ψηφοφορία (Ballot Resolution Meeting, BRM) της διαδικασίας DIS-29500.

Το 2008, 2009 και 2010 ο κ. Greve υπηρέτησε ως επιθεωρητής για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο πρόγραμμα QualiPSo IST-FP6-034763, παρέχοντας στρατηγική ανάλυση και συμβουλευτική σχετικά με τους στόχους του προγράμματος και αξιολόγηση της επιτυχίας του προγράμματος προς στη διαχειριστική αρχή του προγράμματος και την Επιτροπή.

Μεταξύ Σεπτεμβρίου 2009 και Ιανουαρίου 2010, ο Georg Greve επίβλεψε την έναρξη της Open Database Alliance (ODBA) ως ένα σώμα της βιομηχανίας του Ελεύθερου Λογισμικού για να προβάλλει την ανάπτυξη και την επέκταση της τεχνολογίας βάσεων δεδομένων ελεύθερου Λογισμικού. Συνεχίζει να είναι μέλος του ΔΣ της ODBA από τον Φεβρουάριο του 2010.

Ο Georg Greve είναι ένας έμπειρος συγγραφέας με εκατοντάδες δημοσιεύσεις στα Αγγλικά και Γερμανικά και ένας έμπειρος ομιλητής με αποκόμιση εμπειρίας από πολλές διαλέξεις, κεντρικές ομιλίες και σεμινάρια που απευθύνονται σε ένα ευρύ ακροατήριο ανά τον κόσμο.

Στις 18 Δεκεμβρίου 2009 απονεμήθηκε ο Ομοσπονδιακός Σταυρός του Τάγματος της Αξίας σε κορδέλα από την Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας στον Georg Greve για τα επιτεύγματά του στο Ελεύθερο Λογισμικό και τα Ανοιχτά Πρότυπα. Η τελετή έγινε τον Μάιο του 2010 στην πρεσβεία της Γερμανίας στη Βέρνη.

Η τρέχουσα κύρια απασχόλησή του είναι αυτή του CEO & Προέδρου του ΔΣ της Kolab Systems AG, οικία του Software Kolab Groupware Solution.

Ο κ. Greve είναι παντρεμένος με δύο παιδιά και ζει στο Küsnacht κοντά στη Ζυρίχη, στην Ελβετία.

Περισσότερες πληροφορίες για τον Georg Greve