Νομικό Τμήμα

Το Ευρωπαϊκό Νομικό Δίκτυο

Το Ευρωπαϊκό Νομικό Δίκτυο είναι ένα ουδέτερο, ιδιωτικό δίκτυο δικηγόρων με τη συνδρομή του FSFE. Οι αντιπρόσωποι μοιράζονται γνώσεις και συνεργάζονται για να αυξήσουν τη διαθεσιμότητα της πληροφόρησης στις βέλτιστες πρακτικές αδειοδότησης Ελεύθερου Λογισμικού. Το δίκτυο έχει πάνω από 250 συμμετέχοντες από 27 χώρες σε 4 ηπείρους, και είναι η μεγαλύτερη στον κόσμο νομική υποστηρικτική δομή για το Ελεύθερο Λογισμικό.

Το δίκτυο περιστασιακά εκδίδει δημόσια τεκμηρίωση για να βοηθήσει τον κόσμο να εξερευνήσει και να κατανοήσει τα νομικά θέματα. Αυτά είνα έγγραφα διαλόγου και τα περιεχόμενα δεν συνιστούν νομική συμβουλή ή απαραίτητα αντικατοπτρίζουν τη γνώμη κάποιου συμβαλλομένου ή τις θέσεις του FSFE. Μπορείτε να βρείτε περισσότερα για αυτά τα έγγραφα στο ανεξάρτητο δικτυακό wiki.

Το FSFE έχει εκτεταμένες νομικές επαφές στην Ευρώπη και μπορεί να βοηθήσει στην ανεύρεση νομικών ειδικών σε Αυστρία, Βέλγιο, Βουλγαρία, Δανία, Φινλανδία, Γαλλία, Ιταλία, Ιρλανδία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ελλάδα, Γερμανία, Ρουμανία, Σερβία, Ισπανία, Σουηδία, Ελβετία, Ολλανδία και Ηνωμένο Βασίλειο. Επίσης το FSFE μπορεί να συστήσει ειδικούς στην Αυστραλία, Καναδά, Κίνα, Ιαπωνία, Σιγκαπούρη, Νότια Κορέα, Ταϊβάν και ΗΠΑ. Κάποιοι εκπρόσωποι του δικτύου είναι ανεπιφύλακτα συνιστώμενοι από το FSFE .

Όσοι επιθυμούν να δηλώσουν συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό Νομικό Δίκτυο, μπορούν ή να ζητήσουν από ένα υφιστάμενο μέλος να τους συστήσει ή να επικοινωνήσουν με την εσωτερική νομική ομάδα του FSFEαπευθείας.

Οι αντιπρόσωποι του δικτύου έχουν εκφράσει ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην υποδοχή νέων ειδικών από χώρες οι οποίες έγιναν πρόσφατα μέλη της ΕΕ, από τις χώρες της Βαλτικής και την Ασία.

Θετική ανταπόκριση θα έχουν αιτήσεις υποψηφίων με βαθιά γνώση σε νομικά θέματα σχετικά με το Ελεύθερο Λογισμικό οι οποίοι και θα ενταχθούν στο δίκτυο για να μοιραστούν τη γνώση τους με συναδέλφους από τον υπόλοιπο κόσμο. Οι συζητήσεις στο δίκτυο διεξάγονται πάντα σε επαγγελματικό τόνο και με σεβασμό και υπό τον κανόνα του Chatham House. Τα μέλη συμφωνούν να τηρούν αυτούς τους κανόνες κατά την εγγραφή τους στο δίκτυο.