This translation may be out of date with the text original. Please help us to translate this and other pages on fsfe.org, so people can read our message in their native language.

GPLv3 logo

GPLv3: Fent l'esborrany de la versió 3 de la Llicència Pública General de GNU

Benvingut a la pàgina de l'FSFE de coordinació del projecte GPLv3. Els nostres objectius són els d'incrementar la coneixença dels canvis proposats, ajudar a participar en la consulta pública, i produir materials educatius per a informar la gent per tal que puguin fer-hi contribucions.

Molta de la feina de l'FSFE en la GPLv3 es fa possible per la Fellowship de l'FSFE. Per a donar recolçament a aquesta feina, considereu unir-vos a la Fellowship i encoratgeu d'altres a fer-ho.

  1. Línia de temps: què és el que passa
  2. Els objectius de la GPLv3
  3. Com participar-hi
  4. Documents que mostren els canvis entre versions
  5. Transcripcions dels esdeveniments
  6. Enllaços a altres documents relacionats

Línia de temps: què és el que passa

Per a una llista d'esdeveniments de la GPLv3, mireu la pàgina d'esdeveniments en el wiki de la GPLv3.

16 de gener de 2006
Es publica el primer esborrany per a discussió, es posa en línia el portal web gplv3.fsf.org i comença el procés de consulta pública. Tot això va esdevenir durant la primera conferència international de la GPLv3.
21-22 d'abril de 2006
2a conferència international GPLv3, FISL, Porto Alegre, Brasil. (transcripció de la presentació d'en Richard Stallman en línia)
22 i 23 de juny de 2006
Tercera Conferència Internacional GPLv3, a Barcelona, Espanya.
27 de juliol de 2006
Es publica el segon esborrany, responent a sis mesos de comentaris públics. Podeu mirar els canvis entre el primer i el segon esborrany, o els canvis de la versió 2 de la GPL al segon esborrany de la GPLv3.
23 i 24 d'agost de 2006
4a Conferència Internacional de la GPLv3, a Bangalore, Índia.
octubre de 2006 (aproximadament)
5a Conferència Internacional de la GPLv3, a l'Extrem Orient.
octubre de 2006 (aproximadament)
Un tercer esborrany públic de discussió.
15 de gener de 2007
Probable data de llençament de la GPLv3 oficial
març de 2007
Data limit per al llençament de la GPLv3 oficial

Els objectius de la GPLv3

La versió 2 de la GPL de GNU -la versió official actual (no l'esborrany)- es va publicar en 1991. El propòsit de la GPL és el d'assegurar que qualsevol que rebi una còpia de programari llicenciat amb la GPL sigui lliure d'usar-lo, de modificar-lo i de redistribuir-lo tant modificat com no modificat.

Avui és de lluny la llicència de Programari Lliure més utilitzada. El número de gent que fa servir programari distribuit amb els termes de la GPL està al voltant dels centenars de milions.

La versió 3 farà la mateixa feina que la versió 2 però s'actualitzarà per a tenir en compte els canvis en els àmbits legal i tècnic del programari, i per a frustrar noves tècniques elaborades en els últims quinze anys per a llevar les llibertats explicades als usuaris de programari.

Com participar-hi

La consulta pública la porta a terme la nostra organització germana a la pàgina web oficial de la GPLv3. Allà podeu:

Si us registreu, també se us afegirà a la llista de correu d'anunciaments i rebreu notificacions molt de tant en tant sobre els events més significatius de la GPLv3.

Documents que mostren els canvis entre versions

Transcripcions de les presentacions