Hogyan kapcsolódhat be munkánkba

Az FSFE munkájának és céljainak támogatása legközvetlenebb módon a szükséges feladatok elvégzésében való részvétellel történhet. Nagyon hálásak vagyunk mindazért a támogatásért, amit a közösség részéről az eddigiekben kaptunk, és örömmel fogadunk minden új segítőt.

Ha még nem tette meg, iratkozzon fel az FSFE az Ön érdeklődési körének megfelelő levezezőlistáira, illetve olvasson az archívumban az eddig folytatott eszmecseréről.

Amennyiben úgy érzi, szívesen segítene egy vagy több feladat elvégzésében, a megfelelő levelezőlistára küldött levélben jelezheti. Ha nem talál igazán megfelelő listát, írhat e-mailt a nemzetközi team@fsfeurope.org címre is.

Az alábbiakban olvashat a konkrét feladatokról, melyekben segítségre van szükségünk.

Közösség

A Free Software Foundation Europe tevékenységébe a legegyszerűbben úgy kapcsolódhat be, ha belép az FSFE Közösségébe. Pártoló tagként az FSFE bármely tevékenységét támogatással és hozzájárulással segítheti; hasonló gondolkodású emberekkel tarthat kapcsolatot; találkozhat velük a ?Freedom Party?-kon; a személyreszabott Közösségi Crypto-SmartCard révén pedig mások számára is látható módon jelezheti, hogy a modern technológiában járatos személyként aktívan hozzájárul a digitális korszak szabadságának megteremtésében.

Weboldalak

A weboldalak állandó szűk keresztmetszetet jelentenek. Naprakészen tartásuk a lehető legtöbb nyelven folyamatos figyelmet követel. Ugyanakkor viszont ez az egyik leghatékonyabb módja a szabad szoftverekkel, a digitális társadalom kérdéseivel, illetve az FSFE munkájával kapcsolatos tájékoztatásnak.

A segítségnyújtás eseti és rendszeres jelleggel is lehetséges, és minden formáját nagyra értékeljük. Erről, valamint a gyors kezdést elősegítő útmutatóról itt talál további információt.

Fordítás

A fordítási munkát nagymértékben igénylő központi terület a honlap karbantartása, mellyel kapcsolatban itt talál további információt.

Azonban nem a honlap az egyetlen dolog, ahol fordításra és lektorálásra, hibaellenőrzésre van szükség. A sajtóközlemények, brosúrák és szóróanyagok is több emberhez juthatnak el, ha a lehető legtöbb nyelvre le vannak fordítva.

A szövegek fordítása és lektorálása az FSFE munkájához történő értékes hozzájárulás ? és kiváló lehetőség arra, hogy akár hosszú távú elkötelezettség nélkül is részt vállaljon az FSFE tevékenységéből. Külön oldalunk van a fordítóknak szóló információkkal.

Szakkiállítások standjai

Az FSFE-nak kapcsolatokat kell kialakítania a közösségen kívüli személyekkel annak érdekében, megismertesse az alapítványt, illetve tudatosítsa, a szabad szoftver mozgalma többről szól, mint jópofa kis programokról.

Ennek fontos eleme az, hogy szakkiállításokon veszünk részt. Viszont bár általában mindennel rendelkezünk, ami egy stand felállításához szükséges, egyvalamit nem tudunk előállítani: ott jelenlévő embereket.

A standoknál önkéntesekre van szükségünk, akik elbeszélgetnek a látogatókkal; elmagyarázzák nekik a szabad szoftver filozófiáját és azt, miről is szól az FSF és a GNU-projekt; illetve egyszerűen csak működtetik a standot. Nincs rosszabb látvány, mint egy üres stand. A standok szervezésénél mindig arra törekszünk, hogy helyi önkénteseket találjunk.

A szakkiállításokon való részvétel megszervezése rendszerint az adott nyelvi levelezőlistán, vagy pedig a stand-koordinációs listán történik.

Gyakornoki program

A Free Software Foundation Europe nagyon vegyes munkakörnyezetben működik, ahol különböző országbeli önkéntesek és számos teljes munkaidős alkalmazott van ? itt gyakornokként való részvételre is lehetőség nyílik.

Így ha van néhány hónapja, amit egyszerre kellemesen és hasznosan szeretne eltölteni, és úgy véli, szóbajöhet ez az opció, tekintse meg az erről szóló oldalunkat: Csatlakozz a forradalomhoz: Gyakornoki program az FSFE-nél.

Adományozás

Az FSFE munkájának egy másik módja az adományozás. Mint minden más szervezet, úgy az FSFE eredményessége is nagymértékben függ anyagi lehetőségeitől. A szabad szoftver mozgalomban és mozgalomért dolgozók fizetése; brosúrák készítése; újságírók és politikusok tájékoztatása; infrastruktúra a projektek számára; és megannyi más múlik ezen. Ha úgy gondolja, tudja anyagilag támogatni munkánkat, annak módjáról információkat az adományozásról szóló oldalunkon találhat.