Cum vă puteţi implica?

Cel mai direct mod de a susţine munca şi ţelurile FSFE este să vă oferiţi voluntari pentru a ne ajuta în acţiunile noastre. Suntem extrem de bucuroşi pentru ajutorul pe care l-am avut până acum din partea comunitaţii şi suntem bucuroşi să primim noi oameni dornici să ne ajute.

În cazul în care nu v-aţi înscris deja, vă sugerăm să vă înscrieţi pe listele de discuţii ale Fundaţiei Software-ului Liber Europa.Vă sugerăm să citiţi cu atenţie descrierea fiecărei liste şi să vă înscrieţi în listele de care sunteţi interesaţi. De asemenea puteţi accesa arhivele listelor pentru a vedea ce s-a discutat până acum.

Dacă credeţi ca puteţi şi doriţi să ne ajutaţi în una dintre acţiunile noastre, un mail către lista noastre de discuţii corespunzătoare este un mod bun de a începe colobaroarea. În cazul în care nu aţi găsit o listă corespunzătoare vă puteţi adresa echipei internaţionale team@fsfeurope.org.

Activităţi pentru care avem nevoie de ajutor:

Paginile web

Paginile web sunt o continuă ştrangulare. Menţinerea lor la curent şi disponibile în cât mai multe limbi necesită o atenţie constantă. În acelaşi timp este una dintre cele mai eficiente moduri de informare a Sofware-ului Liber, a problemelor societaţii digitale şi a activitaţilor din cadrul FSFE.

Este posibil să oferiţi ajutor în această privinţă fie regulat sau neregulat, ajutorul dumneavoastră fiind foarte apreciat. Vă rugăm să consultaţi această pagină pentru mai multe informaţii şi instrucţiuni de început.

Traduceri

Paginile web au mereu nevoie de traduceri. Puteţi găsi informaţii despre această activitate aici.

Dar paginile web nu sunt singurele articole care au nevoie de traduceri şi corectarea greşelilor de scriere. Comunicate de presă, broşuri şi pamflete pot ajunge la mai mulţi oameni când sunt traduse.

Traducerile şi corectarea greşelilor de scriere sunt contribuţii preţioase muncii Software-ului Liber şi o şansă excelentă să luaţi parte spontan şi fără nici o obligaţie activităţilor FSFE. Puteţi accesa pagina dedicată informaţiilor pentru traducători.

Standuri la târguri

Fundaţia Sofware-ului Liber trebuie să intre în contact cu persoane din afara comunitaţii pentru a le face să realizeze că Software-ul Liber înseamnă mai mult decât programe draguţe şi să le familiarizeze cu Fundaţia Software-ului Liber.

Un aspect important este prezenţa la târguri. Dar cu toată că în mod normal putem furniza tot ceea ce este nevoie pentru realizarea unui stand, există un lucru pe care nu îl putem crea: oameni

Avem nevoie de voluntari care să fie prezenţi la standuri, să vorbească cu lumea, să explice filozofia Software-ului Liber şi să vorbească despre Fundaţia Software-ului Liber şi proiectul GNU. Doar prezenţa dumneavoastă în cadrul standului este un lucru bun. Nimic nu arată mai rău decât un stand gol. De asemenea preferăm să avem voluntari locali care să se ocupe de organizarea standurilor.

Organizarea apariţiilor din cadrul târgurilor se desfaşoară în general pe listele de discuţii locale sau pe lista de coordonare a standurilor.

Donaţii

Un alt mod prin care puteţi susţine munca FSFE este prin intermediul donaţiilor. La fel ca orice altă organizaţie, efectivitatea fundaţiei depinde de resursele ei financiare. Plata oamenilor pentru a lucra la si pentru Software-ul Liber, printarea broşurilor, trimiterea de scrisori jurnaliştilor şi politicienilor, oferirea infrastructurii pentru proiecte şi multe alte lucru depind de suportul finaciar. Dacă credeţi că puteţi contribui financiar, puteţi găsi informaţii despre modul în care puteţi face o donaţie pe pagina noastră dedicată donaţiilor.