Haberler

Almanya Seçimleri: Adaylarınıza Özgür Yazılım'ı Sorun!

Tarih::

27 Eylül 2009'da yapılacak Almanya federal seçimlerinin yaklaşmasıyla, FSFE bütün özgürlük dostlarını partilerin adaylarına Özgür Yazılım ve Açık Standartlar'a karşı duruşlarını sormaya çağırıyor. Wiki'de Almanya Bundestagswahl'ı adına, merak ettiklerinizi sormanız ve yanıtları toplayabilmemiz için bir sayfa oluşturduk.

Bu şekilde, Özgür Yazılım'ın seçim kampanyalarında ayrı bir başlık olarak öne çıkmasına yardımcı olabilirsiniz. Özgür Yazılım ve Açık Kaynak konularıyla ilgili ne biliyorlar? Özgür Yazılım'ı Alman BT pazarında rekabeti güçlendirmek için nasıl kullanmayı planlıyorlar? Özgür Yazılım'ın eğitimde kullanımıyla ilgili fikirleri neler? Bunlar yanıta ihtiyaç duyduğumuz sorulardan yalnızca birkaçı. Adaylarınızın yanıtları, duruşlarıyla ilgili bir gözden geçirme yapılmasına katkıda bulunacak.

Bölgenizdeki adaylarınızın yanıtlarını viki sayfasında toplayacağız ve bu yanıtları partilerin programlarındaki Özgür Yazılım'la ilgili bölümlerle destekleyerek yayınlayacağız. Hep beraber, seçmenlerin 27 Eylül'de önümüzdeki dört yıl için bilinçli bir karar vermelerine yardımcı olabiliriz.