Sinds 2001 heeft de FSFE gebruikersrechten versterkt door drempels voor softwarevrijheid af te breken. We hebben mensen en organisaties 20 jaren lang geholpen te begrijpen hoe Vrije Software bijdraagt aan vrijheid, transparantie en zelfbeschikking.

Voor de komende twee decennia hebben we uw hulp nodig. We willen dat iedereen in staat is om hun technologie zelf te controleren. Vrije Software en haar vrijheden om te gebruiken, bestuderen, delen en verbeteren zijn de sleutel voor dat doel.

Nieuws

Duitse verkiezingen: Stel uw kandidaat vragen over Vrije Software!

op:

Met de federale verkiezingen voor de deur roept de FSFE alle mensen die bezorgd zijn over vrijheid op om hun kandidaten vragen te stellen over Vrije Software en Open Standaarden. We hebben een pagina opgesteld over de Duitse Bundestagswahl op 27 september 2009 die je kan helpen om vragen te stellen en waar we de antwoorden kunnen verzamelen.

We hopen dat Vrije Software zo een verkiezingsthema zal worden. Dankzij de antwoorden van uw kandidaat kunnen we een overzicht geven van hun positie. Wat weten zij over Vrije Software en Open Standaarden? Hoe denken zij Vrije Software te kunnen gebruiken om de concurrentie in de Duitse IT-markt te vergroten? Wat is hun mening over Vrije Software in het onderwijs? Dit zijn enkele vragen waarop wij antwoord willen krijgen.

We verzamelen de antwoorden van onze kandidaten op de wiki-pagina. We geven ook een overzicht van de partijprogramma's voor zover ze belang hebben voor Vrije Software. Door onze gezamenlijke inspanningen kunnen de kiezers op 27 september een beter gefundeerde keuze maken.