News

FSFE Вас позива да искажете своју љубав према Слободном Софтверу!

on:

14-тог фебруара Free Software Foundation Europe позива све кориснике Слободног Софтвера да искажу своју захвалност Слободном Софтверу. FSFE предлаже да се овај дан искористи као прилика да се каже "хвала” неком од посвећених и марљивих људи из заједнице Слободног Софтвера.

"Сваки дан користимо Слободан Софтвер и често га узимамо здраво за готово. Пишемо пријаве багова, говоримо другима како да побољшају свој софтвер, или тражимо од њих нове карактеристике – и често не презамо од критике. Према томе, да би људи из Слободног Софтвера примили позитивну повратну информацију барем једном годишње, постоји дан 'Ја волим Слободан Софтвер'", каже Matthias Kirschner, иницијатор FSFE – ovog #ilovefs campaign.

За "I love Free Software Day" FSFE има неколико предлога како да покажете своју љубав према људима који стоје иза Слободног Софтвера, у које спадају следећи:

"Желимо да нам помогнете да учинимо да овај дан буде дан када сви кажу 'хвала' људима који стоје иза Слободног Софтвера", додаје Matthias Kirschner.