Since 2001 the FSFE has been enhancing users' rights by abolishing barriers for software freedom. For 20 years we have been helping individuals and organisations to understand how Free Software contributes to freedom, transparency, and self-determination.

For the next two decades we need your help. We want everyone to be able to control their technology. Free Software and its freedoms to use, study, share, and improve are the key to that goal.

News

FSFE-ja ju fton të shpalosni dashurinë tuaj për Software-in e Lirë!

më:

Për 14 shkurtin, Free Software Foundation Europe u kërkon krejt përdoruesve të Software-it të Lirë të shpalosin vlerësimin e tyre për Software-in e Lirë. FSFE-ja sugjeron që ta shfrytëzoni këtë ditë si një mundësi për t’i thënë "faleminderit" njërit prej personave të palodhur të bashkësisë së Software-it të Lirë.

"Software-in e Lirë e përdorim përditë dhe, shpesh, pa u menduar më thellë. Shkruajmë njoftime të metash, u tregojmë të tjerëve pse duhet t’i përmirësojnë programet e tyre, ose u kërkojmë veçori të reja - dhe shpesh nuk na vjen turp të kritikojmë. Ndaj, që t’u japim mundësinë personave të Software-it të lirë të marrin edhe përshtypje pozitive, të paktën një herë në vit, ja ku është Dita 'E Dua Software-in e Lirë'." thotë Matthias Kirschner, që i dha fill fushatës #ilovefs së FSFE-së.

Për Ditën "E dua Software-in e Lirë" FSFE-ja ka disa sugjerime si ta shpalosni dashurinë tuaj për personat pas Software-it të Lirë, përfshi:

Duam të na ndihmoni, për ta bërë këtë ditë ditën kur gjithkush t’u thotë 'faleminderit' njerëzve pas Software-it të Lirë", shton Matthias Kirschner.