Team

Matthias Kirschner

Matthias Kirschner is verantwoordelijk voor het werk van FSFE op het gebied van publieke bewustmaking, hij coördineert het beleidswerk van FSFE Duitsland en beheert het FSFE-kantoor in Berlijn. Hij helpt journalisten, politici, ambtenaren, bedrijven en het algemene publiek te begrijpen waarom Vrije Software van belang is voor de samenleving en de economie.

Hij begon GNU/Linux te gebruiken in 1999 en raakte snel geïnteresseerd in de politieke en sociale aspecten van Vrije Software, dus hij besloot om politieke- en administratieve wetenschappen te studeren. Hij nam deel aan de FSFE als de eerste stagiair in 2004, en besloot daarna om naar Berlijn te verhuizen en zijn studie in Potsdam voort te zetten, om politici en ambtenaren te overtuigen aangaande Vrije Software. In 2009 sloot hij af met zijn scriptie over IT-coördinatie bij de federale overheid en begon voltijds te werken voor FSFE.

Sinds 2004 is hij betrokken geweest bij een brede variëteit aan FSFE-activiteiten: hij begon de "I love Free Software Day", coördineerde de Vrije Software PDF-lezers campagne, FSFE's vragenlijst voor verkiezingen en was betrokken bij andere campagnes. Matthias is ook de eindredacteur van FSFE's maandelijkse nieuwsbrief. Hij vertegenwoordigde FSFE op publieke evenementen, was uitgenodigd als expert bij hoorzittingen in het Duitse parlement over Vrije Software en softwarepatenten, en is lid van de SAGA-expertgroep van de Duitse overheid.

Matthias assisteert bij "eerste hulp in het buitengebied"-seminars, houdt van strips zoals XKCD en Transmetropolitan; Monty Python, Die Ärzte, en hete sojachocolade.

Contact

Free Software Foundation Europe (FSFE)
Schönhauser Allee 6/7
10119 Berlijn, Duitsland
Telefoon: +49-30-27595290
E-mail: mSPAMk@fsREMOVEfe.org
IM: mk@jabber.fsfe.org
GnuPG-sleutel: CE41AD88