Als je veel om Vrije Software geeft en het politieke gewicht van de Vrije Software-beweging wilt versterken doe dan mee met onze gemeenschap. Word een supporter of the FSFE om je te verbinden met ons werk en onze missie. Het is gemakkelijk en gratis om je aan te melden. Of word een Fellow van de FSFE om ons werk mede mogelijk te maken en onze financiële onafhankelijkheid zeker te stellen. Door mee te doen met de Fellowship word je een donerend en duurzaam lid van de FSFE, inclusief toegang tot onze infrastructuur. Beslis zelf op wat voor manier je betrokken wil zijn bij de activiteiten van de FSFE.


Over de FSFE-gemeenschap

De gemeenschap achter de Free Software Foundation Europe is divers en verspreid over het continent. We zien onszelf als Europeanen met verschillende culturele achtergronden maar met de gemeenschappelijke visie van een infrastructuur die gebouwd is op Vrije Software: als een voorwaarde voor een vrije samenleving. Dit is het dat ons sterk maakt. We geloven in samenwerken: van een regionaal tot een wereldwijd niveau, van gemeenschaps- tot organisatie-niveau, van vrijheid ('freedom') naar vrijheid ('liberty'). Heb je interesse? Je bent welkom om deel uit te maken van onze gemeenschap!

Lees over de verschillende manieren waarop je deel kan uitmaken van onze beweging:

  • Waar je ook woont of naar toe gaat: help om onze woorden verder te vertellen door het bestellen van ons promotiemateriaal en het te geven aan iedereen die interesse heeft. Of leg ze neer op een plaats waar mensen ze zelf kunnen meenemen. Virale marketing en van-mond-tot-mond-reclame zijn belangrijke factoren om onze beweging te laten groeien.
  • Je kan een supporter worden van de FSFE. Zo laat je zien dat je geeft om de politieke en sociale aspecten van Vrije Software. Na het ondertekenen word je op de hoogte gehouden door middel van onze nieuwsbrief. Je ontvangt daarnaast speciale informatie over onze activiteiten. Uiteraard staat het je vrij om deel te nemen aan onze discussies en activiteiten.
  • Als je onze missie wilt steunen met jouw vaardigheden en expertise dan verheugen we ons op jouw bijdrage aan ons werk. Er zijn verschillende manieren om ons vrijwillig te helpen - niet alleen met hacken. Vertalingen zijn bijvoorbeeld erg belangrijk voor onze grensoverschrijdende communicatie en dienstverlenende activiteiten. En je hoeft geen tolk te zijn voor de vertalingen - als het je moedertaal is en je gevoel hebt voor juist taalgebruik dan is dit een goede start.
  • Tenslotte kan je ook een Fellow worden: - iemand die een duurzaam lid is van de FSFE. Als Fellow krijg je toegang tot onze infrastructuur voor je eigen doelen en voor communicatie met andere Fellows. Je kan ook meedoen met lokale teams, of ze zelf opzetten, en daarbij hulp krijgen van de staf van de FSFE. Je kan jezelf ook beschikbaar stellen als kandidaat Fellowship-vertegenwoordiger en deel uitmaken van de algemene vergadering van de FSFE. Het zijn van Fellow brengt lidmaatschapskosten met zich mee. Deze kosten zijn financiële bijdragen waarmee ons werk direct wordt gesteund en die zekerstellen dat we onafhankelijk blijven van een bepaalde particuliere donor. Als je meedoet met de Fellowship kan je zelf de hoeveelheid van je donatie bepalen.