Ενημερωτικό δελτίο

FSFE Newsletter - Σεπτέμβριος 2011

Νέα εκπαιδευόμενη περικυκλωμένη από 800 ενθουσιώδεις κομπιουτεράδες;

Η πρώτη ημέρα σε μία νέα οργάνωση είναι πάντοτε αρκετά εντατική, πολλές γνωριμίες με καινούργιο κόσμο, νέες διαδικασίες, πάρα πολλή νέα πληροφορία. Για την καινούργια μας εκπαιδευόμενη Eszter Bako ήταν ακόμη πιο εντατική. Πέρασε την πρώτη της ημέρα με το FSFE στο Desktop Summit, περικυκλωμένη από σχεδόν 800 ανθρώπους που συζητούσαν για περίεργα πράγματα, όπως το KDE, το Gnome, την Qt, το GTK, το Plasma, το Git, την QML, το D-Bus, ή για το πώς να φτιάξουν μία τοστιέρα. Η κοινότητα του Ελεύθερου Λογισμικού μπορεί να προκαλέσει στους αρχάριους μία παράξενη εντύπωση.

Πάλι καλά που δεν ήταν μόνη της. Η έμπειρη εκπαιδευόμενή μας Natalia Evdokimova, που οργάνωσε και το δικό μας περίπτερο για την εκδήλωση αυτή, την καθοδήγησε με ασφάλεια σε όλη τη διάρκεια της ημέρας. Πέραν αυτού, ήταν εκεί και πολλοί άλλοι ακτιβιστές του FSFE: ο Πρόεδρός μας Karsten έκανε μία ομιλία για τα «Ελεύθερα περιβάλλοντα για την επιφάνεια εργασίας στον Ευρωπαϊκό δημόσιο τομέα» ενώ ο Bernhard, που είναι και ιδρυτικό μέλος, μίλησε για τις «Καθημερινές ανακατωσούρες: άνθρωποι που αμείβονται στα πλαίσια δραστηριοτήτων του Ελεύθερου Λογισμικού - Πώς λειτουργούν, πώς να τους κρατήσετε και η τέχνη να συμπεριφέρεσαι όπως πρέπει, αν είσαι ένας από αυτούς». Όπως μπορείτε να δείτε στη συγκέντρωση των ιστολογίων μας, υπήρχαν και πολλά άλλα Μέλη, συμπεριλαμβανομένου του τέως Προέδρου μας, Georg Greve.

Εκτός από την νεοεισερχόμενη Eszter και τη Natalia που ήταν στη φάση ολοκλήρωσης της μαθητείας της, υπάρχουν και άλλες αλλαγές μέσα στην ομάδα μας: η μαθητεία του Nicolas Jean έχει πλέον ολοκληρωθεί. Ήταν ένας από τους πλέον δραστήριους ανθρώπους στην ομάδα ιστού, και είμαστε ευτυχείς που θα παραμείνει στην ομάδα των εθελοντών μας υπό την ιδιότητα του διαχειριστή ιστοχώρου του FSFE. Ξεκίνησε η περίοδος μαθητείας για τους Diego Naranjo Barroso και Alessandro Polvani Ο Diego ήδη ήρθε σε επαφή με τα Ισπανικά Ιδρύματα για την εκστρατεία μας σχετικά με τους PDFreaders, ενώ ο Alessandro θα συνεχίσει την εργασία αυτή στην Ιταλία.

Ψηφία για απομνημόνευση: 22-10-11 και 11-11-11

Το Nordic Free Software Award απονέμεται σε ανθρώπους, σε έργα ή σε οργανώσεις από τις Σκανδιναβικές χώρες, που είχαν εξέχουσα συνεισφορά στην προώθηση του Ελεύθερου Λογισμικού. Ο Henrik Sandklef, ο Αντιπρόεδρός μας, σας καλεί να υποβάλλετε τις υποψηφιότητες μέσω e-mail μέχρι τις 22 Οκτωβρίου.

Η απονομή του βραβείου θα ανακοινωθεί κατά τη διάρκεια του Free Society Conference and Nordic Summit (Συνέδριο και Σκανδιναβική Συνάντηση Κορυφής για την Ελεύθερη Κοινωνία (FSCONS) στο Γκέτεμποργκ, Σουηδία, που θα λάβει χώρα από την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου μέχρι και την Κυριακή 13 Νοεμβρίου. Το συνέδριο διοργανώνεται από τη Σουηδική Ομάδα του FSFE, και ο συντάκτης του δελτίου αυτού είναι υπεύθυνος εκεί για την ενότητα του FSFE «Το Ελεύθερο Λογισμικό στην πολιτική» . Προσβλέπουμε να σας δούμε και εσάς εκεί. (Τα Μέλη θα έχουν μία έκπτωση των 10 Ευρώ επί της κανονικής τιμής).

Κάτι εντελώς διαφορετικό

Δραστηριοποιηθείτε: Ημέρα για την Ελευθερία στο Λογισμικό

Η 17η Σεπτεμβρίου είναι η Ημέρα για την Ελευθερία στο Λογισμικού (SFD), μία παγκόσμια γιορτή του Ελεύθερου Λογισμικού. Ο σκοπός της είναι εκπαιδευτικός, να διδάξει στον κόσμο γιατί το Ελεύθερο Λογισμικό αποτελεί την καλύτερη επιλογή όταν χρειάζεται να χρησιμοποιήσουμε Λογισμικό. Διοργανώνεται και συντονίζεται από τον οργανισμό Software Freedom International. Η SFD προσκαλεί τους πάντες να συμμετάσχουν και να αναλάβουν δράση σε τοπικό επίπεδο. Η δική μας ομάδα της Κοινότητας στη Βιέννη, για παράδειγμα, σας προσκαλεί στο Πάρτι του Ελεύθερου Λογισμικού. Τη βραδιά θα ανοίξει μία ομιλία για τις νομικές πτυχές του Ελεύθερου Λογισμικού, που θα κάνει ο νέος Νομικός συντονιστής του FSFE, Matija Šuklje. Οι ομάδες σε Βόννη, Αμβούργο και Μάντσεστερ έχουν επίσης τα δικά τους σχέδια.

Ελατε σε επαφή με τις υπάρχουσες ομάδες δηλώστε συμμετοχή στις εκδηλώσεις ή οργανώστε τη δική σας δραστηριότητα SFD!

Χαιρετισμούς,
Matthias Kirschner - FSFE

--
Free Software Foundation Europe (Ευρωπαϊκό Ίδρυμα Ελεύθερου Λογισμικού)
Νέα του FSFE
Επόμενες εκδηλώσεις του FSFE
Συγκέντρωση ιστολογίων της Κοινότητας
Συζητήσεις για το Ελεύθερο Λογισμικό