Ons werk

Juridische activiteiten

De FSFE zet zich in voor het helpen van individuen, projecten, bedrijven en overheidsdiensten bij het vinden van juridische informatie, experts en ondersteuning met betrekking tot Vrije Software. We doen dit door het bieden van compliance, beste praktijken, inkoop en governance bronnen in eigen huis, in partnerschap met onze geassocieerde organisaties en door onze uitgebreide netwerk van contacten. Het is onze missie om kennis te verspreiden, problemen op te lossen en de groei van Vrije Software op lange termijn aan te moedigen. Het doet ons plezier om als deel hiervan u te helpen.

Compliance ondersteunen

De FSFE biedt steun aan gebruikers, verkopers en overheidsdiensten ten aanzien van commercieel en niet-commercieel gebruik van Vrije Software. We helpen ook mensen die een licentie-overtreding willen melden door op compliance-problemen in de markt antwoorden te bieden in samenwerking met gpl-violations.org.

Beste praktijken ondersteunen

De FSFE ondersteunt beste praktijken voor projecten, bedrijven en overheidsdiensten die gebruik maken van Vrije Software door het aanmoedigen van het delen van informatie, het organiseren van evenementen en het direct antwoord geven op vragen. Verder biedt de FSFE ondersteuning voor het ontwikkelen van internettechnologieën die betrekking hebben op het Next Generation Internet initiative. Neem voor vragen over Vrije Software-licenties en compliance alstublieft contact op met onze vrijwilligers:

licence-questions@fsfe.org

Governance ondersteunen

De FSFE biedt een-op-een consultancy voor projecten en bedrijven over managementprocessen, beleidsontwikkeling en organisatiestructuren die Vrije Software steunen.

Inkoop ondersteunen

De FSFE biedt één-op-één consultancy aan overheidsdiensten over inkoop en openbare aanbestedingen die eerlijke competitie, keuze en toegang tot Vrije Software mogelijk maken.

Infrastructuur ontwikkelen

De FSFE biedt ook educatief een helpende hand en een auteursrechtvertrouwensovereenkomst voor Vrije Softwareprojecten. De FSFE produceert informatie over hoe u een juridische infrastructuur op kunt bouwen voor een Vrije Softwareproject, over governance, auteursrecht en handelsmerk.

Het juridische netwerk

De FSFE faciliteert 's werelds grootste private, neutrale netwerk van juridische experts op het gebied van Vrije Softwarelicenties. Dit netwerk zet aan tot discussies en ontwikkelt kennis over licentie- en juridische onderwerpen. Het biedt een uniek forum voor het bewerkstelligen van volwassenheid.

De Vrije Software juridische en licentiewerkgroep

We organiseren de Vrije Software juridische en licentiewerkgroep, een jaarlijks evenement voor het debatteren, discussiëren en delen van kennis over de huidige marktsituatie en de geprojecteerde toekomst voor Vrije Softwarelicenties. Dit is 's werelds belangrijkste evenement voor het debatteren, discussiëren en delen van kennis over juridische aangelegenheden rond Vrije Software.

Belangengroepen

We organiseren belangengroepen om te discussiëren over onderwerpen variërend van bedrijfsprocessen tot licentiemanagement. Deze groepen zijn ontwikkeld om misverstanden te doen verminderen, kennis te delen en antwoorden te bieden op gebieden waar er een gebrek aan beschikbaar advies is.

Kennis delen

De FSFE beheert een verzameling documentatie over Vrije Software juridische en licentie-onderwerpen. We produceren ook gidsen en handboeken.