I love Free Software Dag 2019

We zouden de kracht van een eenvoudig "dank u wel" om bijdragers aan Vrije Software te motiveren in hun belangrijke werk voor de samenleving moeten onthouden. En 14 februari (dinsdag) is de ideale dag om dat te doen.


In de Vrije Software-gemeenschap wisselen we veel kritiek uit. We schrijven bug-rapporten, vertellen anderen hoe ze de software kunnen veranderen, vragen hen om nieuwe functies en zijn we in het algemeen niet te verlegen om op anderen kritiek te hebben. Daar is niets mis mee. Het helpt ons om constant te verbeteren. Maar soms vergeten we om aan de hardwerkende mensen achter de software onze waardering te uiten.

Toon uw liefde voor Vrije Software

Veel mensen houden van Vrije Software en hebben daar verschillende redenen voor (volledige galerij)

Vrije Software stuurt een enorm aantal apparaten in ons dagelijks leven aan. Het verzekert onze vrijheid, onze veiligheid, burgerrechten en privacy. Het stelt iedereen in staat om deel te nemen aan een eerlijke samenleving. Maar net als met mensen heeft iedereen verschillende redenen om van Vrije Software te houden. Laten we deze verscheidenheid aan de wereld laten zien!

Valentijnsdag is de traditionale dag om uw waardering voor en aan mensen te laten zien. Daarom is het de perfecte gelegenheid om dank u wel te zeggen tegen de bijdragers aan de verschillende Vrije Software-projecten waar u van houdt: ontwikkelaars, vertalers, ontwerpers, testers en documentatieschrijvers van enorme of kleinere softwareprojecten. Zij werken allemaal aan een gezond, dynamisch en groeiend Vrije Software-ecosysteem waar we iedere dag plezier van hebben.

Maak deel uit van #ilovefs

Het maakt niet uit wie en waar u bent en wat u doet: iedereen kan op verschillende manieren deelnemen aan de "I love Free Software"-dag:

  • Bedank op een individuele manier uw favoriete bijdragers voor hun werk. Bijvoorbeeld door een van onze kaarten te versturen.
  • Onze postkaart met de tekst: I love Free Software - but I love you more

    #ilovefs postkaart

  • Toon uw waardering publiekelijk door gebruik te maken van sociale netwerken of uw blog. Laat de wereld zien hoeveel mensen van Vrije Software houden en motiveer daarmee anderen om hetzelfde te doen. Gebruik gewoon de hashtag #ilovefs op Mastodon, Twitter of andere platformen.

Als iedereen een beetje bijdraagt dan kunnen we samen genieten van een prachtige "I love Free Software"-dag.

Laten we video's, afbeeldingen en tweets delen, postkaarten versturen en blogs delen die gebruik maken van #ilovefs en onze liefde individueel laten zien.

Vrolijk "I love Free Software"-dag voor iedereen!