I love Free Software Dag 2017

We zouden de kracht niet moeten onderschatten van een eenvoudig "dank u wel" om Vrije Software-medewerkers te motiveren in hun belangrijke werk voor de samenleving. 14 februari (een dinsdag dit jaar) is de ideale dag om dat te doen.


In de Vrije Software-samenleving wisselen we veel kritiek uit. We schrijven bug-rapporten, vertellen anderen hoe ze de software kunnen veranderen, vragen hen om nieuwe functies en zijn we in het algemeen niet te verlegen om op anderen kritiek te hebben. Daar is niets mis mee. Het helpt ons om constant te verbeteren. Maar soms vergeten we om de hardwerkende mensen achter de software onze waardering te uiten.

Laat uw liefde voor Vrije Software zien

Veel mensen houden van Vrije Software en hebben daar verschillende redenen voor (volledige galerij)

Vrije Software stuurt een enorm aantal apparaten in ons dagelijks leven aan. Het verzekert onze vrijheid, onze veiligheid, burgerrechten en privacy. Het stelt iedereen in staat om deel te nemen aan een eerlijke samenleving. Maar net als met mensen heeft iedereen verschillende redenen om van Vrije Software te houden. Laten we deze verscheidenheid aan de wereld laten zien!

Valentijnsdag is de traditionale dag om uw waardering voor en aan mensen te laten zien. Daarom is het de perfecte gelegenheid om dank u wel te zeggen tegen de medewerkers aan de verschillende Vrije Software-projecten waar u van houdt: ontwikkelaars, vertalers, ontwerpers, testers en documentatieschrijvers van enorme of kleinere softwareprojecten. Zij werken allemaal aan het Vrije Software-ecosysteem waar we iedere dag plezier van hebben.

Doe mee met #ilovefs

Het maakt niet uit wie en waar u bent en wat u doet: iedereen kan, op verschillende manieren. deelnemen aan de "I love Free Software"-dag.

  • Bedank op een individuele manier uw favoriete medewerkers voor hun werk. Bijvoorbeeld door een van onze kaarten te versturen.
  • onze postkaart met de tekst: I love Free Software - but I love you more

    #ilovefs postkaart

  • Laat uw waardering publiekelijk zien door gebruik te maken van sociale netwerken of uw blog. Laat de wereld zien hoeveel mensen van Vrije Software houden en daarmee anderen te motiveren om hetzelfde te doen. Gebruik gewoon de hashtag #ilovefs op GnuSocial, Twitter of andere platformen.

Als iedereen een klein deel bijdraagt dan kunnen we samen genieten van een prachtige "I love Free Software"-dag. Laten we video's en afbeeldingen delen, postkaarten versturen, twitteren en bloggen en onze liefde individueel laten zien. Vrolijk I love Free Software-dag iedereen!

Verwant nieuws

#ilovefs Rapport 2017: liefde en activisme

15 March 2018

Op dinsdag 14 februari werd de "I Love Free Software"-dag voor de achtste keer op rij gevierd, zodat er nu sprake is van een traditie. Deze dag is voor mensen op de hele wereld een speciale dag geworden om hun liefde en affectie niet alleen aan hun partner te verklaren maar ook aan de hele Vrije Software-gemeenschap.

Neem deel aan de I Love Free Software Day 2018

12 February 2018

De Free Software Foundation Europe roept iedereen op om alle bijdragers aan Vrije Software-projecten op 14 februari te bedanken. Vorig jaar zijn we op de jaarlijkse I Love Free Software Day offline actief geweest om met mensen buiten onze informatieluchtbel te praten over het belang van Vrije Software. Komende woensdag gaan we terug naar onze roots en richten we ons op de reden waarom deze dag eigenlijk is uitgevonden: om de Vrije Software-gemeenschap te vieren.

Berlijn verzendt een boodschap voor "I love Free Software"-dag

14 February 2017

Ter gelegenheid van de viering van "I love Free Software"-dag op 14 februari is de Rijksdag in Berlijn afgelopen weekend verlicht geweest met de boodschap "Give Free Software A Chance". Andere boodschappen zijn op verschillende gebouwen en symbolische plaatsen in Berlijn geprojecteerd. "Build Free Software - Not Walls" kon worden gelezen op de Berlijnse muur en het federale ministerie van Financiën is verfraaid met de slogan "Public Money, Public Code". Daarmee vestigen activisten de aandacht op het belang van een grotere waardering van Vrije Software.

I love Free Software Dag 2017

09 February 2017

Het is tijd om "dank u wel" te zeggen op 14 februari, de "I love Free Software"-dag 2017. De Free Software Foundation Europe vraagt aan alle gebruikers van Vrije Software om gebruik te maken van de traditionele dag van de liefde om te denken aan de hardwerkende mensen die meewerken aan de Vrije Software waar we allemaal afhankelijk van zijn. Zoals ieder jaar zijn er veel verschillende manieren om mee te doen aan deze campagne.

#ilovefs Rapport 2016

22 February 2016

Zondag 14 februari 2016 was een dag om de liefde te verklaren aan de mensen waar we om geven. Op deze dag viert de Vrije Software-gemeenschap traditioneel jaarlijks "I love Free Software"-dag om de ontwikkelaars achter Vrije Software te bedanken. FSFE vroeg dit jaar voor de zesde keer aan iedereen om deel te nemen en hun waardering en dankbaarheid te uiten aan hun favoriete Vrije Software-bijdragers.