I love Free Software Dag 2019

We zouden de kracht van een eenvoudig "dank u wel" om bijdragers aan Vrije Software te motiveren in hun belangrijke werk voor de samenleving moeten onthouden. En 14 februari (dinsdag) is de ideale dag om dat te doen.


In de Vrije Software-gemeenschap wisselen we veel kritiek uit. We schrijven bug-rapporten, vertellen anderen hoe ze de software kunnen veranderen, vragen hen om nieuwe functies en zijn we in het algemeen niet te verlegen om op anderen kritiek te hebben. Daar is niets mis mee. Het helpt ons om constant te verbeteren. Maar soms vergeten we om aan de hardwerkende mensen achter de software onze waardering te uiten.

Toon uw liefde voor Vrije Software

Veel mensen houden van Vrije Software en hebben daar verschillende redenen voor (volledige galerij)

Vrije Software stuurt een enorm aantal apparaten in ons dagelijks leven aan. Het verzekert onze vrijheid, onze veiligheid, burgerrechten en privacy. Het stelt iedereen in staat om deel te nemen aan een eerlijke samenleving. Maar net als met mensen heeft iedereen verschillende redenen om van Vrije Software te houden. Laten we deze verscheidenheid aan de wereld laten zien!

Valentijnsdag is de traditionale dag om uw waardering voor en aan mensen te laten zien. Daarom is het de perfecte gelegenheid om dank u wel te zeggen tegen de bijdragers aan de verschillende Vrije Software-projecten waar u van houdt: ontwikkelaars, vertalers, ontwerpers, testers en documentatieschrijvers van enorme of kleinere softwareprojecten. Zij werken allemaal aan een gezond, dynamisch en groeiend Vrije Software-ecosysteem waar we iedere dag plezier van hebben.

Maak deel uit van #ilovefs

Het maakt niet uit wie en waar u bent en wat u doet: iedereen kan op verschillende manieren deelnemen aan de "I love Free Software"-dag:

  • Bedank op een individuele manier uw favoriete bijdragers voor hun werk. Bijvoorbeeld door een van onze kaarten te versturen.
  • Onze postkaart met de tekst: I love Free Software - but I love you more

    #ilovefs postkaart

  • Toon uw waardering publiekelijk door gebruik te maken van sociale netwerken of uw blog. Laat de wereld zien hoeveel mensen van Vrije Software houden en motiveer daarmee anderen om hetzelfde te doen. Gebruik gewoon de hashtag #ilovefs op Mastodon, Twitter of andere platformen.

Als iedereen een beetje bijdraagt dan kunnen we samen genieten van een prachtige "I love Free Software"-dag.

Laten we video's, afbeeldingen en tweets delen, postkaarten versturen en blogs delen die gebruik maken van #ilovefs en onze liefde individueel laten zien.

Vrolijk "I love Free Software"-dag voor iedereen!

Verwant nieuws

#ilovefs verslag 2018

08 March 2019

Op woensdag 14 februari vierde onze gemeenschap de jaarlijkse "I love Free Software Dag". Een dag om de liefde te verklaren aan de voor u meest belangrijke gemeenschappen en om de Vrije Software-projecten die ons iedere dag omringen te bedanken. De Free Software Foundation Europe wil ook iedereen bedanken die aanmoedigde en bijdroeg aan deze speciale dag.

Join the I Love Free Software Day 2019

14 February 2019

Today, as with every year on February 14th, people around the globe are celebrating "I love Free Software" Day by expressing their love and thanks to all the people working behind each Free Software project. Follow the love with the hashtag #IloveFS today and add your own love dedication to the stream!

Jaarverslag van de Free Software Foundation Europe 2018

05 November 2018

"Softwarevrijheid in Europa" is het jaarverslag van de Free Software Foundation Europe (FSFE). In één document geeft het u een overzicht van belangrijke dingen die de FSFE de afgelopen 12 maanden heeft gedaan en bereikt. In het rapport van 2018 leest u over onze verkiezingscampagnes, onze input over de hervorming van het auteursrecht in de Europese Unie en over onze succesvolle aanpak in het eisen van publiek gefinancierde software die openbaar gemaakt wordt onder een Vrije Softwarelicentie. U krijgt ook inzicht in de evenementen die we (mede)georganiseerd hebben en over onze gemeenschap en groepen die ons geholpen hebben met deze prestaties. Tot slot zullen we een aantal cijfers tonen die laten zien op welke middelen we hebben gerekend en een vooruitblik geven voor het komende jaar.

#ilovefs Rapport 2017: liefde en activisme

15 March 2018

Op dinsdag 14 februari werd de "I Love Free Software"-dag voor de achtste keer op rij gevierd, zodat er nu sprake is van een traditie. Deze dag is voor mensen op de hele wereld een speciale dag geworden om hun liefde en affectie niet alleen aan hun partner te verklaren maar ook aan de hele Vrije Software-gemeenschap.

Neem deel aan de I Love Free Software Day 2018

12 February 2018

De Free Software Foundation Europe roept iedereen op om alle bijdragers aan Vrije Software-projecten op 14 februari te bedanken. Vorig jaar zijn we op de jaarlijkse I Love Free Software Day offline actief geweest om met mensen buiten onze informatieluchtbel te praten over het belang van Vrije Software. Komende woensdag gaan we terug naar onze roots en richten we ons op de reden waarom deze dag eigenlijk is uitgevonden: om de Vrije Software-gemeenschap te vieren.