Help us spread the word about Free Software across Europe! Contributions until the end of September will be used to translate our 'What is Free Software' video into more European languages

News

Raporti mbi Ditën #ilovefs 2016

më:
Nermini, vullnetare e FSFE-së, duke përhapur dashurinë për Software-in e Lirë në Turqi

Nermini, vullnetare e FSFE-së, duke përhapur dashurinë për Software-in e Lirë në Turqi

E diela e 14 shkurtit 2016 qe dita për të shpalosur dashurinë ndaj njerëzve që kemi për zemër. Në këtë ditë, si një traditë e përvitshme, bashkësia e Software-it të Lirë kremton ditën "E dua Software-in e Lirë" për të falënderuar zhvilluesit që gjenden pas Software-it të Lirë. Këtë vit, për herë të gjashtë radhazi, FSFE-ja i kërkoi gjithkujt të shprehë vlerësimin dhe mirënjohjen e vet kontribuesve në Software-in e Lirë që parapëlqejnë.

I grumbulluam deklaratat e larmishme të dashurisë që rrodhën gjatë kësaj dite, përfshi postime në blogje, foto, karikatura, video, etj. FSFE-ja falënderon këdo që mori pjesë dhe që kontribuoi në suksesin e #ilovefs-së. Ju lutemi, i vini shenjë që tani 14 shkurtit të vitit të ardhshëm si dita "E dua Software-in e Lirë", për të vazhduar këtë traditë të bukur të mirënjohjes ndaj njerëzve dhe punës së madhe të gjithkujt që qëndron pas Software-it të Lirë.

Fairphone pohoi dashurinë e tij për Software-in e Lirë

Fairphone pohoi dashurinë e tij për Software-in e Lirë

"E dua Software-in e Lirë, ngaqë..."

Dashurinë për Software-in e Lirë e shprehën në shumë mënyra. Gjatë FOSDEM-it u zunë në gojë dhe u dha mirënjohje për mjaft projekte të parapëlqyer (shihni galerinë tonë) nga përdorues dhe zhvillues që shprehën falënderim ndaj projekteve që duan. Shihni nëse mungon te lista software-i juaj i parapëlqyer dhe përfitoni nga shansi juaj për të thënë "faleminderit".

topth stresi #ilovefs

topth stresi #ilovefs - përdoreni pak përpara shkrimit të njoftimeve për të meta

FOSDEM-i s’qe vendi i vetëm për deklarata të ëmbla dashurie ndaj Software-it të Lirë. Mediat shoqërore dhe blogjet u shfaqën plot me dashuri për Software-in e Lirë, për shembull, ndaj Emacs-it, git-cola-s, GNU/Linux-it, Chromium-it, Thunderbird-it dhe Scribus-it.

Mike Milinkovich i Eclipse Foundation në përkrahje të #ilofefs

Mike Milinkovich i Eclipse Foundation në përkrahje të #ilofefs

Presidenti ynë Matthias Kirschner përfitoi nga rasti për të shprehur mirënjohje për Transportr, një program Software i Lirë për Android për transportet publike. Bashkërenduesi ynë për ekipin gjerman Max Mehl shkroi në blog një postim rreth aplikacioneve Software i Lirë për telefonë që ai do më shumë: sistemin operativ OmniROM, klientin K-9 Mail email plot veçori, apo aplikacionin për fjalosje të sigurta LibreSignal, ndërsa bashkërenduesi ynë i ekipit grek, Nikos Roussos, shkroi një postim në blogun e tij se si të bëhen të sigurta krejt komunikimet tuaj në internet, përfshi fjalosjet dhe bisedat video. Bashkërenduesi ynë i ekipit mbi arsimin, Guido Arnold falënderoi zhvilluesit që gjenden pas OpenWRT-së, një OS/firmware i lirë për rrugëzues, ndërsa bashkërenduesi ynë i Anëtarësisë Shok, Erik Albers ua kushtoi mirënjohjen personave pas Osmand-it, aplikacioni i tij i parapëlqyer për orientim.

#ilovefs në faqen Facebook të Tor-it

#ilovefs në faqen Facebook të Tor-it

Debian duke u dërguar kontribuesve dhe përdoruesve të vet dashuri

Debian duke u dërguar kontribuesve dhe përdoruesve të vet dashuri

Software-i i Lirë ngjan me dashurinë - kanë të përbashkët ndarjen me dikë dhe kujdesin për të

Wikimedia Germany postoi një artikull në blog ku intervistoheshin nëpunës të tyre rreth rolit dhe rëndësisë së Software-it të Lirë dhe të ardhmes së tij, teksa Digitalcourage kartolinën e vet për Shën Valentinit ia dërgoi CiviCRM-së, një projekt Software i Lirë për administrim projektesh. Bashkësia Freifunk në qytetin gjerman të Magdeburgut e etiketoi versionin e saj më të ri të firmware-it me bazë OpenWRT, 0.34, si "#ilovefs". Ndërsa shoqata e studentëve të Software-it të Lirë të Universitetit Jagiellonian të Krakovisë stolisën mjedise të universitetit, pasqyruan mesazhe dashurie nga anëtarët e saj, dhe krijuan po ashtu dy meme shumë të goditura.

Nicole nga Wikimedia e do Software-in e Lirë

Nicole nga Wikimedia e do Software-in e Lirë

Ftesa e FSF-së për t’u shndërruar në dhuratën e Shën Valentinit të njëri-tjetrin përmes kriptografisë

Disa organizma dhe projekte të Software-it të Lirë e përkrahën fushatën tonë dhe i bënë jehonë #ilovefs në mediat e parapëlqyera prej tyre. Opensource.com përfitoi nga rasti që të falënderonte moderatorët, gazetarët, këshilltarët e bashkësisë, dhe personat e panumërt që gjenden pas software-it të lirë. KDE e.V shprehu dashurinë e tij për "lirinë" te Software i Lirë që përfshin gjithçka, nga teknologjia deri te personat dhe dashamirësia shoqërore. #ilovefs u mbështet edhe nga The Document Foundation, Open Source Business Alliance, LUKi, Kolab Systems, Debian, dhe Xfce.

DESCRIPTION

Wikimedia pruri një tortë të mrekullueshme për krejt kontribuesit e Software-it të Lirë

#ilovefs u shfaq gjithashtu në LinuxVoice, te sajti në gjermanisht për lajme nga Software-i i Lirë pro-linux.de, në frëngjisht te toolinux.com, në arabisht te itwadi.com, në italisht te LibreItalia, dhe spanjisht te windtux.com, si dhe në blogun e KDE-së.

Nuk mbetën pas as politikanët. Eurodeputetja Julia Reda i dërgoi dashuri Videolan VLC-së, dhe partia gjermane e të Gjelbërve shpjegoi pse e përkrahin Software-in e Lirë, përveç se falënderuan zhvilluesit e Software-it të Lirë.

DESCRIPTION

Julia Reda në videon e saj për VLC-në

Kjo s’është e tëra!

#ilovefs u përmend gjithashtu në blogje në arabisht

#ilovefs u përmend gjithashtu në blogje në arabisht

Dashuria për Software-in e Lirë nuk është kurrë e bollshme. Torta, zemra 3D, punë grafike mbresëlënëse, foto të ëmbla, meme dhe dhurata plot frymë krijuese, aktivizëm Software-i të Lirë, letra dashurie, kartolina të bëra vetë dhe seri karikaturash shpotitëse, tok me email-e të panumërt plot pusulla falënderimi persona për zhvillues individual që s’i ndjekim dot të tëra (ngaqë s’jemi NSA-ja de). Dashurinë për Software-in e Lirë e ndjeje ngado në rruzull dhe shpresojmë që shumë nga falënderimet të kenë mbërritur te dhe të nxisin për më tej krejt kontribuesit te Software-i i Lirë.

Mos t’ju vijë turp, pranojeni dashurinë tuaj për Software-in e Lirë - mbajeni shënim datën për vitin e ardhshëm!

Duam të falënderojmë krejt pjesëmarrësit në #ilovefs për mirënjohjen e tyre ndaj punës dhe përkushtimit të madh të individëve pas Software-it të Lirë, ditën kur ne kremtojmë dashurinë. I vini shenjë datës, 14 shkurt, për vitin tjetër, për t’u shprehur mirënjohjen atyre që s’përmendën këtë herë. Ju nxisim gjithashtu që faleminderit të thoni kurdo që ju duket e përshtatshme.