empowering users
to control technology

Juridische activiteiten

Een helpende hand naar educatie

FSFE biedt aan Vrije softwareprojecten educatieve diensten en een helpende hand.

Administratieve steun

De FSFE kan helpen bij het beantwoorden van vragen over het aannemen of gebruiken van Vrije Softwarelicenties. Onze diensten op dit gebied variëren van het beschrijven van het type formele structuren dat het gebruik van code gemakkelijker kan maken door het steunen met relaties in de gemeenschap of het oplossen van problemen met code die de licentie niet (geheel) naleeft. We kunnen u ook helpen met het vinden van juridische en technische deskundigen die u voorzien van speciale diensten wanneer dat nodig is.

Licentienaleving

De FSFE werkt met haar partners aan gpl-violations.org om licentieproblemen die zowel commerciële als niet-commerciële projecten of producten raken. Onze activiteiten in deze sfeer zijn volledig educatief en ontworpen om de waardepropositie van Vrije software op lange termijn te versterken.

Fiduciaire licentie-overeenkomst

De FSFE stelt een speciaal auteursrechttaakdocument genaamd fiduciaire licentie-overeenkomst (FLA) beschikbaar aan de gehele gemeenschap. De FLA stelt een entiteit toe om alle code die voor een project gecreëerd is te beschermen door het auteursrecht (of exclusieve exploitatierechten) te verstevigen. We kunnen projecten steunen bij het aanpassen voor eigen gebruik.