SUMMER SALE! No shipping costs to all orders from 6 euros until 30 June!

Free Software PDF Readers

Scrisoare-șablon adresată instituțiilor

Your name
Your address
Your city
Your country

Numele instituției
Adresa poștală
Țara

Stimată Doamnă/Stimate Domnule,

Subiect: Existența reclamelor la software proprietar pe site-ul Dvs. web

Fundația noastră a primit o înștiințare că instituția Dvs. face reclamă unui program din categoria software-ului proprietar. În cazul în speță, recomandați utilizatorilor site-ului Dvs. web să descarce cititorul proprietar de fișiere PDF PDFREADER de la COMPANY, ca de exemplu la adresa URL. Chiar dacă acest program este gratuit, el constituie reclamă pentru o anumită companie - la fel cum a oferi o cursă gratuită cu o anumită marcă de automobil constituie reclamă pentru producătorul său. Prin acest anunț, instituția Dvs. favorizează o anumită companie și programele produse de ea, în detrimentul tuturor celorlalți competitori, influențând negativ concurența pe piața de software.

O soluție a acestei probleme ar fi să îndepărtați reclama de pe site-ul Dvs. web. La adresa https://fsfe.org/activities/pdfreaders/petition.html puteți găsi o listă a organizațiilor, firmelor și persoanelor fizice care sprijină această cerere prin semnarea „Petiției pentru eliminarea reclamei la software proprietar de pe website-urile publice”. Atunci când ați decis să folosiți fișiere PDF, un Standard Deschis, v-ați asigurat că documentele Dvs. pot fi citite cu orice program care implementează standardul PDF, indiferent de compania care îl vinde. Dacă doriți să oferiți ajutor utilizatorilor site-ului Dvs. web, vă recomandăm să indicați mai multe cititoare de fișiere PDF, spunând ceva gen „pentru a deschide acest fișier PDF, aveți nevoie de un program specializat. Puteți descărca unul dintre următoarele (lista nu este completă):”. Ambele alternative sunt mult mai corecte decât indicarea unui anumit produs, al unei anumite companii.

La adresa http://www.pdfreaders.org puteți găsi exemple de programe cititoare de fișiere PDF pe care le puteți menționa pe website-ul Dvs. Toate programele menționate aici sunt Software Liber, ceea ce înseamnă că oricine este liber să le folosească (în orice scop), să studieze cum funcționează, să le ofere altora (gratis sau contra unei sume de bani) și să le îmbunătățească. Aceste programe sunt independente de un anume vânzător, deci orice firmă poate vinde programul, îl poate adapta la produsele sale sau îl poate integra în serviciile pe care le oferă.

Dacă aveți întrebări sau dacă doriți să aflați mai multe despre Software Liber și Standarde Deschise în general, vă stăm la dispoziție pentru a vă oferi ajutor complet.

Cu stimă,
Your signature