Στις 6-11 Ιουλίου 2013, πολλές χιλιάδες κόσμου θα έρθουν στις Βρυξέλλες από όλη την Ευρώπη για να συμμετάσχουν στη συνάντηση για το Ελεύθερο Λογισμικό (RMLL), ένα από τα μεγαλύτερα συνέδρια στην Ευρώπη για προγραμματιστές Ελεύθερου Λογισμικού, επιχειρηματίες της τεχνολογίας και ακτιβιστές της κοινωνίας των πολιτών. Στις 9 Ιουλίου το FSFE διοργανώνει μια συζήτηση με θέμα Τεχνολογία, Εξουσία και Ελευθερία με ορισμένους από τους σημαντικότερους παγκοσμίως συνηγόρους της ψηφιακής ελευθερίας και με ηγετικά, σε σχέση με τα ψηφιακά ζητήματα, μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (MEP).

Θα συμμετάσχουν οι Karsten Gerloff (FSFE), Eben Moglen (Columbia University), Judith Sargentini (MEP Greens/EFA), Christel Schaldemose (MEP S&D -tbc), Richard M Stallman (FSF), Nils Torvalds (MEP ALDE), Ioannis A. Tsoukalas (MEP EPP).

Γλώσσα της συζήτησης: Αγγλικά
Τόπος: Université Libre de Bruxelles, Room K.1.105
Ημερομηνία και ώρα: Τρίτη 9 Ιουλίου, 11:00-12:20

Περίληψη

Καθώς οι νομοθέτες αγωνίζονται με τη χιονοστοιβάδα των αλλαγών που φέρνει η τεχνολογία και το Διαδίκτυο, συχνά πιέζονται να περιορίσουν τις δυνατότητες του Διαδικτύου στο όνομα της ασφάλειας. Οι ψηφιακοί ακτιβιστές επιτίθενται ενάντια στη λογοκρισία, κατακευάζουν κατανεμημένα δίκτυα και γράφουν λογισμικό που τους επιτρέπει να έχουν πλήρη έλεγχο στον υπολογιστή τους.

Πώς μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε Ελεύθερο Λογισμικό για να οικοδομήσουμε ισχυρούς δημοκρατικούς θεσμούς;
Πώς μπορούμε να γίνουμε καλύτεροι διαμοιράζοντας τη γνώση με σκοπό την πρόοδο;
Είναι οι πολίτες γυμνοί και μόνοι στην εποχή του «υπολογιστικού νέφους»;
Τι κανόνες χρειαζόμαστε για να εξασφαλίσουμε την ελευθερία στην ψηφιακή κοινωνία;