Since 2001 the FSFE has been enhancing users' rights by abolishing barriers for software freedom. For 20 years we have been helping individuals and organisations to understand how Free Software contributes to freedom, transparency, and self-determination.

For the next two decades we need your help. We want everyone to be able to control their technology. Free Software and its freedoms to use, study, share, and improve are the key to that goal.

News

Letër e Hapur presidentit të Parlamentit Europian mbi transparencën

më:

Free Software Foundation Europe dhe Open Rights Group i kanë dërguar një an letër të hapur [pdf] presidentit të Parlamentit Europian, Martin Schulz. Zotit Schulz i është kërkuar së fundi [pdf] të kryejë një studim mbi transparencën brenda Parlamentit.

Në letrën e tyre, grupet e shoqërisë civile i ofrojnë Z. Schulz ndihmën e tyre në këtë përpjekje. Ata gjithashtu sugjerojnë një numër pyetjesh që do të duheshin mbajtur parasysh në raportin mbi transparencën, të tilla si

"E vlerësojmë përkushtimin e Parlamentit ndaj transparencës," thotë Karsten Gerloff, president i FSFE-së. "Për demokracinë në Europë është thelbësore që qytetarët të kenë aksesin më të plotë të mundshëm në punët e parlamentit, dhe në mjetet që Parlamenti përdor për të bërë ligjet që na qeverisin tërë ne."

Open Rights Group dhe FSFE-ja shpreson të ndihmojë Parlamentin Europian në përgatitjen e studimit mbi transparencën.