Since 2001 the FSFE has been enhancing users' rights by abolishing barriers for software freedom. For 20 years we have been helping individuals and organisations to understand how Free Software contributes to freedom, transparency, and self-determination.

For the next two decades we need your help. We want everyone to be able to control their technology. Free Software and its freedoms to use, study, share, and improve are the key to that goal.

News

Mbroni privatësinë tuaj - Ndihmoni GnuPG-në të punësojë programuesin e dytë!

më:

GnuPG-ja është mjeti kryesues në botë për privatësinë, me 4 milionë përdorues aktivë në mbarë botën, sipas vlerësimeve, dhe një mijë përdorues të rinj shtesë çdo ditë. Ai ruan email-et, kartelat dhe programet nga futja e hundëve në to dhe spiunimi, në Windows, MacOS, dhe GNU/Linux. Ky program kaq kyç lyp ndihmën tuaj që të mund të vazhdojë zhvillimin gjatë 2015-s dhe më tej.

Zbulimi i spiunimeve të vazhdueshme nga ana e qeverive tregon se sa pak nga informacionet tona janë të parrezikuara. GnuPG-ja është një nga të paktat mjete që mund të ofrojnë mbrojtje të njëmendtë. Edward Snowden-i e përdori për të fshehtëzuar komunikimet e veta me gazetarët. Krejt kompanitë dhe individët që xhirojnë Software të Lirë e përdorin për të mbrojtur software-in e tyre nga manipulimet - ndonjëherë edhe pa patur dijeni për të. Të dhëna kartash krediti, apo të dhëna kopjeruajtjesh, fshehtëzohen vazhdimisht përmes GnuPG-së, dhe programi do të jetë i nevojshëm për shumë vjet në të ardhmen, për rimarrjen e atyre të dhënave.

GnuPG-ja është falas për gjithë këta njerëz anembanë botës, por zhvillimi dhe mirëmbajtja e tij duan para. Për më shumë se një dhjetëvjeçar, g10code GmbH, shoqëria në pronësi dhe e drejtuar nga autori kryesor i GnuPG-së, Werner Koch, ka mbuluar shumicën e këtyre kostove. Shoqëria po kërkon të sigurojë 120 mijë euro që të mund të vazhdojë punën e vet mbi GnuPG gjatë 2015-s.

Me këto para, shoqëria do të:

Për këtë nuk ka si shpërblim video apo sende të lezetshme. Çdo qindarkë e dhurimit tuaj do të përkrahë drejtpërsëdrejti zhvillimin e GnuPG-së në të ardhmen. Dhuruesit do të radhiten te sajti i GnuPG-së dhe hedhjen e ardhshme në qarkullim të GnuPG-së, veç në zgjedhshin të mbeten anonimë.

Mundeni të dhuroni drejtpërsëdrejti te projekti GnuPG përmes kësaj faqeje:

https://gnupg.org/donate/

Nëse mund të përfitoni nga lehtësimet për fatura dhurimesh ndaj një shoqërie bamirëse gjermane, mund të dhuroni te llogaria e GnuPG-së te WAU Holland Stiftung:

https://www.wauland.de/en/donation.html#61

Wau Holland Stiftung
Commerzbank Kassel
Königsplatz 32-34
34117 Kassel / Germany
IBAN: DE89 5204 0021 0277 2812 06
BIC: COBADEFF520 or COBADEFFXXX
Stichwort: GnuPG

Bitcoin: 12LKeo24XCzgz6ASSxcUa8BvUfzkEyCpGq

Wau Holland Stiftung do t’i përdorë paratë e mbledhura për të paguar punë për zhvillimin e GnuPG-së dhe Enigmail-it.

Te një postim blogu, Werner Koch ka dhënë një përmbledhje të kostove dhe të ardhurave për GnuPG-në, gjatë viteve:

https://www.gnupg.org/blog/20141214-gnupg-and-g10.html

Kontakt për media:

Mbi Wau Holland Stiftung:

WHS është një fondacion i lidhur me Chaos Computer Club, i themeluar nga i ati dhe miqtë e ngushtë të të ndjerit "filozof të informacionit", Wau Holland (i njohur edhe si Herwart Holland-Moritz), për promovimin dhe vazhdimin e frymës së tij unike të të menduarit të lirë në fushën e lirisë së komunikacioneve dhe vetëvendosjes lidhur me informacionin.