SUMMER SALE! No shipping costs to all orders from 6 euros until 30 June!

Nieuws

Bescherm uw privacy - Help GnuPG een tweede ontwikkelaar in te huren!

op:

GnuPG is 's werelds leidende privacygereedschap, met een geschatte basis van meer dan vier miljoen actieve gebruikers wereldwijd, en duizend nieuwe gebruikers iedere dag. Het beschermt e-mails, bestanden en programma's tegen indringen en spioneren op Windows, Mac en GNU/Linux. Dit cruciale programma heeft uw hulp nodig om door te gaan in 2015 en daarna.

Voortdurende onthullingen over spionage door overheden hebben laten zien hoe weinig van onze informatie echt veilig is. GnuPG is een van de weinige gereedschappen die echte bescherming kan bieden. Edward Snowden gebruikt het om zijn communicatie met journalisten te versleutelen. Alle bedrijven en individuen met Vrije Softwaresystemen gebruiken het om hun software te beschermen tegen manipulatie - soms zelfs zonder dat ze het weten. Creditcarddata en backups worden routinematig versleuteld door GnuPG, en het programma zal nog vele jaren in de toekomst nodig zijn om die data terug te kunnen zetten.

GnuPG is gratis voor iedereen maar het kost geld om te ontwikkelen en te beheren. Meer dan een decade lang heeft g10code GmbH, het bedrijf dat eigendom is en geleid wordt door de belangrijkste auteur van GnuPG, Werner Koch, het grootste deel van deze kosten betaald. Het bedrijf zoekt 120.000 euro om met haar werk voor GnuPG door te gaan in 2015.

Met dit geld zal het bedrijf:

Er zijn geen fraaie video's of cadeautjes om geld op te halen. Iedere cent van uw donatie zal direct ten goede komen aan de toekomstige ontwikkeling van GnuPG. Donoren zullen worden genoemd op een lijst op de GnuPG-website en in de volgende GnuPG-release, tenzij zij ervoor kiezen om anoniem te blijven.

U kan direct doneren aan het GnuPG-project via deze pagina:

https://gnupg.org/donate/

Als u uw voordeel kan doen met een donatiebon van een Duits goed doel dan kan u doneren aan de GnuPG-rekening van de WAU Holland Stichting:

https://www.wauland.de/en/donation.html#61

Wau Holland Stiftung
Commerzbank Kassel
Königsplatz 32-34
34117 Kassel / Duitsland
IBAN: DE89 5204 0021 0277 2812 06
BIC: COBADEFF520 or COBADEFFXXX
Trefwoord: GnuPG

Bitcoin: 12LKeo24XCzgz6ASSxcUa8BvUfzkEyCpGq

De Wau Holland Stichting zal het geld gebruiken voor het ontwikkelen van GnuPG en Enigmail.

In een blog biedt Werner Koch een overzicht van de kosten en inkomsten van GnuPG gedurende de afgelopen jaren:

https://www.gnupg.org/blog/20141214-gnupg-and-g10.html

Mediacontact:

Over de Wau Holland Stichting:

WHS is een stichting die verwant is aan de Chaos Computer Club, die gelanceerd is door de vader en goede vrienden van de overleden "informatiefilosoof" Wau Holland (ook bekendstaand als Herwart Holland-Moritz) om zijn unieke vrijdenken in relatie tot vrijheid van communicatie en zelfbeschikking over informatie te promoten en verder na te jagen.