Since 2001 the FSFE has been enhancing users' rights by abolishing barriers for software freedom. For 20 years we have been helping individuals and organisations to understand how Free Software contributes to freedom, transparency, and self-determination.

For the next two decades we need your help. We want everyone to be able to control their technology. Free Software and its freedoms to use, study, share, and improve are the key to that goal.

News

Në kujtim të mikut tonë Elias Diem

më:
FSFE's volunteer Elias Diem

Elias Diem (1976 - 2016)

Pasditen e së shtunës, 6 gusht, miku ynë dhe anëtar shok aktiv, Elias Diem, ndërroi jetë. Ishte duke u kthyer nga një udhëtim alpinistësh me një shok në Alpet Zvicerane. Rrëshqiti dhe ra poshtë rreth 150 metra. Shoku i tij u përpoq ta shpëtonte, por qe shumë vonë. Mbaroi nga një plagë e rëndë në kokë, në moshën 39 vjeç.

Elia qe një nga anëtarët shok më aktivë mes nesh në Zvicër dhe vdekja e tij është një humbje e madhe për krejt ne. Ai drejtonte grupin e anëtarësisë shok për Zurihun dhe organizoi dhe mori pjesë në disa veprimtari të lidhura me Software-in e Lirë. I kish për zemër përpunuesin e teksteve Vim dhe programin Mutt për email-e. Elia qe shumë i interesuar për Hardware-in e Lirë, si dhe pat kontribuar te projekti Ladboo, që ndihmon të mbërrijnë laptopë GNU/Linux në shkolla të vendeve në zhvillim.

Nuk ka mënyrë për të mbushur zbrazëtinë që humbja e tij krijon në zemrat tona. Thjesht të përpiqemi të vazhdojmë veprën e tij të përkushtuar për liri dhe drejtësi.