Since 2001 the FSFE has been enhancing users' rights by abolishing barriers for software freedom. For 20 years we have been helping individuals and organisations to understand how Free Software contributes to freedom, transparency, and self-determination.

For the next two decades we need your help. We want everyone to be able to control their technology. Free Software and its freedoms to use, study, share, and improve are the key to that goal.

News

Thirrje për Pjesëmarrje: Takim i Bashkësisë së FSFE-së dhe pistë e FSFE-së gjatë Libre Software Meeting në Strasburg, Francë

më:

Libre Software Meeting (LSM) është ndoshta takimi më i madh në Francë mbi Software-in e Lirë, organizuar nga bashkësitë dhe në 2018-n do të shërbejë si strehë e takimit të bashkësisë së FSFE-së. Ai zhvillohet në Strasburg dhe FSFE-ja do të organizojë pistën e vet në ditët e para të LSM-së, nga 7 deri më 9 korrik. Ky është shansi juaj të jeni pjesë e takimit të bashkësisë së FSFE-së dhe edhe të mbani një fjalë në LSM 2018. Afati i aplikimit për një fjalë është 30 prilli - dhe, përpara se ta harroni, aplikoni që tani!

FSFE-ja në RMLL 2017
(CC-BY-SA 2.0 Julie Missbutterflies)

Free Software Foundation Europe është e gëzuar të bashkëpunojë me Hackstub, hackerspace-i në Strasburg që po organizon Libre Software Meeting 2018 (i njohur edhe si Rencontres Mondiales du Logiciel Libre / RMLL). Kjo do të thotë se takimi i bashkësisë së FSFE-së për 2018-n do të jetë pjesë e LSM-së dhe anasjelltas. Ngaqë LSM-ja është në vetvete një veprimtari e madhe e drejtuar nga bashkësitë, ky bashkëpunim ofron një një mjedis të shkëlqyer për takimin e bashkësisë së FSFE-së, dhe për t’u lidhur me bashkësinë më të gjerë të Software-it të Lirë. Më tepër hollësi mbi takimin do të jepen në javët e ardhshme, por mund të rrini të qetë se lënda e takimit do të krijohet nga bashkësia dhe për bashkësinë. Do të ketë një sallë më vete për FSFE-në gjatë 7 dhe 8 korrikut dhe një ditë me plan të plotë të hënën, më 9 korrik. Regjistrimi për takimin e bashkësisë pritet të fillojë së shpejti.

Përveç takimit të bashkësisë, FSFE-ja po organizon pistën e vet gjatë veprimtarisë. Ky është shansi juaj për të ndërthurur pjesëmarrjen në takimin e bashkësisë së FSFE-së dhe të mbajtjes së një fjale apo bisede në LSM 2018 në të njëjtën kohë. Afati për aplikime për një bisedë është deri më 30 prill - ndaj, përpara se të harroni, më mirë aplikoni që tani!
(zgjidhni "Free Software Foundation Europe" kur të pyeteni rreth "Track")

Një temë e pistës tonë do të jetë "Edukimi Dixhital" - një temë që shtrihet nga edukimi shkollor te njohja e programimit e deri te të kuptuarit e koncepteve etike pas teknologjisë së informacionit. Por jeni të lirë të propozoni tema të tjera. Përgjithësisht, po shohim për fjalë dhe biseda frymëzuese, dhe praktika që mbulojnë kafazet e artë dhe çlirimin e përdoruesve - në mjedise edukative dhe në jetën e përditshme. Mund të gjeni më tepër hollësi në njoftimin tonë të mëparshëm