Ενημερωτικό δελτίο

FSFE Ενημερωτικό Δελτίο - Μάρτιος 2011

Η αποτυχία μιας επανάστασης: Το Facebook δεν είναι διαθέσιμο στην Αίγυπτο

"Στις 27 Ιανουαρίου το facebook ανέστειλε τη λειτουργία του στην Αίγυπτο. Για μια στιγμή σταμάτησαν οι διαμαρτυρίες. Τα μέσα ενημέρωσης υποθέτουν ότι αυτό οφείλεται στην επιρροή της εγγονής του Μουμπάρακ που είναι το κορίτσι του Mark Zuckerberg". Φυσικά αυτό δεν ισχύει. Αλλά με λογισμικό το οποίο ελέγχεται από μια εταιρεία, κάτι παρόμοιο μπορεί να συμβεί. Τι θα είχε συμβεί αν ιδιοκτήτης του κοινωνικού δικτύου ήταν μια Αιγυπτιακή εταιρεία; Θα ήταν ικανή να αντισταθεί στην κρατική πίεση;

Για πολύν καιρό αφοσιωμένοι άνθρωποι εργάζονταν σε αποκεντρωμένες λύσεις Ελεύθερου Λογισμικού για να διασφαλίσουν ότι δεν είναι ευάλωτες σε ένα μοναδικό σημείο ελέγχου. Εμείς ως πολίτες θα πρέπει να ελέγχουμε τα εργαλεία μας και καθώς τα περισσότερα από αυτά αποτελούνται από λογισμικό, αυτό είναι που χρειάζεται να αποκεντρώσουμε. Γι' αυτό το FSFE διοργάνωσε μια σχετική ενότητα στην FSCONS, και το προσωπικό μας καθώς επίσης και αφοσιωμένοι εθελοντές όπως ο Torsten Grote συνέλεξαν πληροφορίες, έδωσαν ομιλίες ή συνεντεύξεις.

Ο Karsten Gerloff έδωσε μια ομιλία με θέμα "Power Software Freedom" (υπάρχει μια καλή περίληψη του Brian Gough) στη FOSDEM αυτόν το μήνα, και μία από τις κεντρικές ομιλίες της εκδήλωσης "Γιατί η Πολιτική Ελευθερία εξαρτάται από την Ελευθερία στο Λογισμικό Περισσότερο Από Ποτέ" από τον Eben Moglen είχε το ίδιο θέμα, ιδιαίτερα για το αποκαλούμενο "Freedom Box" το οποίο έχει αρχίσει να διαδίδεται από τα μέσα και ελπίζουμε ότι θα δώσει ακόμη περισσότερη ώθηση στο θέμα.

Παραλλαγές στη Σωκρατική διαλεκτική! - Το νομικό συνέδριο του FSFE

Περισσότεροι από 75 δικηγόροι για 2 ημέρες σε 1 δωμάτιο -- και όλο αυτό διοργανώνεται από το FSFE. Περί τίνος πρόκειται; Το κάνουμε για να διασφαλίσουμε ότι η καλύτερη δυνατή νομική γνώση για το Ελεύθερο Λογισμικό μοιράζεται με όλους, ανεξάρτητα αν είναι άτομα, επιχειρήσεις ή πρωτοβουλίες.

Για να γίνει αυτό, το FSFE διοργανώνει μια ετήσια εκδήλωση, το Συνέδριο του Ευρωπαϊκού Νομικού Δικτύου για να επιτρέψει σε νομικούς ειδικούς να συζητήσουν το μέλλον της νομοθεσίας και διακυβέρνησης Ελεύθερου Λογισμικού. Έχει γίνει η κυριότερη παγκόσμια εκδήλωση για αντιπαράθεση, συζήτηση και μοίρασμα της γνώσης σχετικά με νομικά θέματα Ελεύθερου Λογισμικού.

Φέτος θα γίνει στο NH Barbizon Palace, Amsterdam, στις 7 και 8 Απριλίου και θα περιλαμβάνει ομιλητές όπως οι Carlo Piana από το FSFE, Mark Shuttleworth από Canonical, Eben Moglen από το SFLC και Harald Welte από το gpl-violations.org.

Κάτι τελείως διαφορετικό

Δραστηριοποιηθείτε - Δραστηριότητες για την Ελευθερία στα Έγγραφα

Η Document Freedom Day (DFD) είναι μια διεθνής ημέρα για την απελευθέρωση των εγγράφων. Η 30η Μαρτίου θα είναι μια ημέρα δράσης από τη βάση για την εκπαίδευση του κοινού σχετικά με τη σημασία των Ελεύθερων Τύπων Αρχειοθέτησης Εγγράφων και για τα Ανοικτά Πρότυπα γενικότερα. Πώς θα μπορέσετε να βοηθήσετε:

Χαιρετισμούς,
Matthias Kirschner - FSFE

--
Ευρωπαϊκό Ίδρυμα Ελεύθερου Λογισμικού
FSFE Νέα
Μελλοντικές Εκδηλώσεις του FSFE
Συγκέντρωση Ιστολογίων της Κοινότητας
Διάλογοι για το Ελεύθερο Λογισμικό