Ομάδα

Matthias Kirschner

Άρχισε να χρησιμοποιεί GNU/Linux από το 1999 και πολύ σύντομα ενδιαφέρθηκε για τις πολιτικές και κοινωνικές πτυχές του Ελεύθερου Λογισμικού, έτσι αποφάσισε να σπουδάσει Πολιτική και Διοίκηση. Αφού έγινε ο πρώτος βοηθός του FSFE το 2004, στη συνέχεια αποφάσισε να μετακομίσει στο Βερολίνο και συνέχισε τις σπουδές του στο Potsdam, για να πείσει τους πολιτικούς και τους δημόσιους υπαλλήλους σχετικά με το ελεύθερο Λογισμικό. Το 2009 τελείωσε την διπλωματική του διατριβή με θέμα "IT coordination in the Federal Administration" και ξεκίνησε να εργάζεται στο FSFE με πλήρη απασχόληση.

Από το 2004 έχει ασχοληθεί σε ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων του FSFE: Εγκαινίασε την "I love Free Software Day", συντόνισε την εκστρατεία Free Software PDF Readers, το ερωτηματολόγιο για τις εκλογές και ασχολήθηκε και με άλλες καμπάνιες. Επίσης είναι ο εκδότης του μηνιαίου ενημερωτικού δελτίου του FSFE. Εκπροσώπησε το FSFE σε δημόσιες εκδηλώσεις, προσεκλήθη σε ακροάσεις στο Γερμανικό Κοινοβούλιο ως ειδικός στο Ελεύθερο Λογισμικό και στις πατέντες λογισμικού και είναι μέλος της ομάδας ειδικών SAGA της Γερμανικής Κυβέρνησης.

Ο Matthias βοηθάει σε σεμινάρια πρώτων βοηθειών σε ερημικές περιοχές, του αρέσουν κόμικς όπως τα XKCD και Transmetropolitan· Monty Python, Die Ärzte, και η ζεστή σοκολάτα σόγιας.

Επαφή

Free Software Foundation Europe (FSFE)
Schönhauser Allee 6/7
10119 Berlin, Germany
Τηλέφωνο: +49-30-27595290
Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: mSPAMk@fsREMOVE fe.org
IM: mk@jabber.fsfe.org
GnuPG -Key: CE41AD88

Σύνδεσμοι