Esta página no se ha traducido todavía. Por favor, consulte esta página para informarse de cómo puede ayudar con las traducciones y hacer otras contribuciones.

Noticias

Oproep tot evaluatie: vragen over het Duitse Ministerie van Buitenlandse Zaken

Publicado:

De Groenen in de Duitse Bondsdag hebben vragen gesteld over het thema "Vrije Software in het (Duitse) Ministerie van Buitenlandse Zaken" (pdf, Duits). De Bondsregering heeft deze vragen nu beantwoordt.

De FSFE heeft de remigratie van het (Duitse) Ministerie van Buitenlandse Zaken naar onvrije software al langer kritisch begeleidt. Wij roepen nu alle geïnteresseerden op om het antwoord van de Bondsregering samen met ons in het openbaar te evalueren.

"De voordelen die onvrije software blijkbaar heeft en die de redenen vormen voor het terugkeren op de Vrije Softwarekoers van het (Duitse) Ministerie van Buitenlandse Zaken, zijn blijkbaar niet gearriveerd", zegt Karsten Gerloff, voorzitter van de Free Software Foundation Europe. "De Bondsregering is ons een sluitende verklaring schuldig over de terugkeer naar een onvrij besturingssysteem binnen het (Duitse) Ministerie van Buitenlandse Zaken."

Meer achtergronden over de vragen vindt u in een artikel van Konstantin von Notz, lid van de Duitse Bondsdag