Η σελίδα δεν έχει μεταφραστεί ακόμη. Βοήθησέ μας να μεταφράσουμε αυτή και άλλες σελίδες στο fsfe.org, ώστε οι άνθρωποι να μπορούν να διαβάσουν το μήνυμά μας στην μητρική τους γλώσσα.

Events

Event Archive for 2009

Πάρτι εγκαινίων γραφείου, Βερολίνο, Γερμανία

12 December 2009

Από τον Σεπτέμβριο το KDE και το FSFE έχουν συστήσει ένα από κοινού γραφείο στο Βερολίνο. Στις 12 Δεκεμβρίου θα εορτάσουμε αυτό το γεγονός στην Linienstr. 141, 10115 Βερολίνο με ένα ωραίο πάρτι για το τέλος του έτους που θα ξεκινήσει στις 6μμ. Αν σχεδιάζετε να έρθετε παρακαλούμε στείλτε μια γνωστοποίηση πριν από τις 7 Δεκεμβρίου στον Matthias ώστε να κανονίσει για τα ποτά. Μπορείτε να βοηθήσετε φέρνοντας και μερικά Χριστουγεννιάτικα κουλουράκια.

Συνάντηση της Κοινότητας, Βερολίνο, Γερμανία

10 December 2009

Η Ομάδα της Κοινότητας Βερολίνου θα συναντηθεί στις 10 Δεκεμβρίου, στις 19:30. Ως συνήθως, η τοποθεσία είναι το NewThinkingStore, Tucholskystraße 48.
Ο Hugo Roy θα κάνει μια παρουσίαση για το "EIFv2: Η διαδρομή προς την απώλεια της διαλειτουργικότητας".Άλλα θέματα θα είναι: ανταλλαγή ιδεών για την Ημέρα Ελευθερίας Λογισμικού (Document Freedom Day, DFD), 26C3: Here Be Dragons, Εκλογές Κοινότητας 2010, Μαγειρεύοντας για την Ελευθερία.
Οι επισκέπτες είναι ευπρόσδεκτοι να έρθουν και να συζητήσουν για θέματα του Ελεύθερου Λογισμικού.

Ευρωπαϊκή Νομική Εκδήλωση για τον Ανοιχτό Κώδικα και το Ελεύθερο Λογισμικό, Βρυξέλλες, Βέλγιο

09 December 2009

Με το αυξανόμενο ενδιαφέρον για τη νομική θεματολογία γύρω από το Ελεύθερο Λογισμικό, η δεύτερη EOLE θα διεξαχθεί στις Βρυξέλλες, στους εγνωσμένου κύρους χώρους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Ανάμεσα σε άλλους ειδικούς, ο Adriaan de Groot, Συντονιστής της FTF, θα ηγηθεί σε μια συνεδρία με τίτλο "Use the Source -- but what is it?" Η πρόσβαση στην εκδήλωση είναι δυνατή μόνο με εγγραφή.  

Παγκόσμιο Συνέδριο για το Ελεύθερο Λογισμικό, Cáceres, Ισπανία

01 – 03 December 2009

Ο Πρόεδρος του FSFE Karsten Gerloff θα διοργανώσει ένα συνέδριο στις 2 Δεκεμβρίου, “Καλώς ήρθατε στο κυρίαρχο ρεύμα: Το Ελεύθερο Λογισμικό στην Ευρώπη”. Το Παγκόσμιο Συνέδριο για το Ελεύθερο Λογισμικό (Free Software World Conference) συνδιοργανώνεται με τις τοπικές κυβερνήσεις των αυτόνομων περιφερειών Εξτρεμαδούρα και Ανδαλουσία στην Ισπανία. Η εκδήλωση είναι δημόσια.  

IDABC EIS Info Day, Βρυξέλλες, Βέλγιο

01 December 2009

Το πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη διαλειτουργικότητα στις υπηρεσίες ηλεκτρονικής διακυβέρνησης διοργανώνει μια ενημερωτική ημερίδα για την Ευρωπαϊκή Στρατηγική για τη Διαλειτουργικότητα. Ο Πρόεδρος του FSFE Karsten Gerloff θα συμμετάσχει στις συζητήσεις για να διασφαλίσει ότι η φωνή του Ελεύθερου Λογισμικού και των Ανοιχτών Προτύπων θα ακουστεί.  

Συνάντηση της Κοινότητας στο Ντύσελντορφ

25 November 2009

Η μηνιαία συνάντηση της Κοινότητας στο Ντύσελντορφ θα γίνει στις 25 Νοεμβρίου στο εστιατόριο "Friedrichskrone", Talstraße/Kirchfeldstraße.

Θέματα: επισκόπηση παρελθουσών δραστηριοτήτων του 2009 και πρώτα σχέδια για το 2010.

Brandenburger Linux Info Tage

21 November 2009

Το FSFE θα παρουσιαστεί με ένα περίπτερο στη φετινή Brandenburger Linux Info Tag (BLIT). Η Ομάδα της Κοινότητας Βερολίνου θα στελεχώσει ένα εκθεσιακό περίπτερο για να ενημερώνει τους επισκέπτες για διάφορες πτυχές του Ελεύθερου Λογισμικού. Επίσης θα πωλούνται μπλουζάκια και βιβλία για το Ελεύθερο Λογισμικό. Η εκδήλωση αρχίζει στις 10 πμ στο University Campus Griebnitzsee στο Πότσδαμ με ελεύθερη είσοδο.  

Συνάντηση της Κοινότητας στο Jabber για τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες του FSFE

18 November 2009

Μετά από λίγο καιρό αδράνειας η edu-team ξανάπιασε δουλειά. Έτσι με πολύ χαρά σας προσκαλεί να συμμετάσχετε στη συνάντηση της Κοινότητας στο jabber για να πάρετε μέρος στη συζήτηση για το μέλλον των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων.  

Συνάντηση του WIPO για την υλοποίηση της Ημερήσιας Διάταξης για την Ανάπτυξη, Γενεύη, Ελβετία

16 – 20 November 2009

Χάρη στη συνεπή υποστήριξη του FSFE και άλλων οργανισμών, η Ημερήσια Διάταξη για την Ανάπτυξη του WIPO είναι επί τέλους καθ' οδόν προς την εφαρμογή της. Ο Πρόεδρος του FSFE Karsten Gerloff θα συμμετάσχει στη συνάντηση της Επιτροπής από τις 16 ως τις 20 Νοεμβρίου για να διασφαλίσει ότι το Ελεύθερο Λογισμικό και τα Ανοιχτά Πρότυπα θα έχουν τη θέση τους στη διαδικασία. Το FSFE είναι επίσημος παρατηρητής στο WIPO. Η εκδήλωση δεν είναι ανοιχτή στο κοινό.

FSCONS 2009, Γκέτεμποργκ, Σουηδία

13 – 15 November 2009

Το φετινό FSCONS (Free Society Conference and Nordic Summit) θα γίνει από τις 13-15 Νοεμβρίου και συν-διοργανώνεται από Μέλη του FSFE. Περισσότερο από ένα συνέδριο, το FSCONS είναι ένα σημείο συνάντησης για την κοινωνική αλλαγή, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στο μέλλον του Ελεύθερου Λογισμικού και στον τρόπο σχηματισμού μιας Ελεύθερης Κοινωνίας αρχών. Παρακαλούμε επισκεφθείτε το FSCONS Wiki αν έχετε κάποιες ιδέες για την εκδήλωση ή επιθυμείτε να συμμετάσχετε με οποιονδήποτε τρόπο.  

Συνάντηση της Κοινότητας στο Βερολίνο

12 November 2009

Η τοπική ομάδα της Κοινότητας θα έχει μια συνάντηση στις 12 Νοεμβρίου. Η τοποθεσία είναι όπως πάντα το NewThinkingStore στην Tucholskystraße 48.

Τα θέματα θα είναι: Fellowship @ BLIT, ανταλλαγή ιδεών για την DFD (Document Freedom Day), δραστηριότητες με το "OpenSource Networks Berlin".

Οι επισκέπτες είναι ευπρόσδεκτοι να έρθουν και να συζητήσουν για θέματα του Ελεύθερου Λογισμικού.

Συνάντηση GNU Hackers, Γκέτεμποργκ, Σουηδία

11 – 15 November 2009

Το FSFE είναι χορηγός της διεθνούς συνάντησης των προγραμματιστών και συμβαλλομένων στο έργο GNU, όπου οι Karsten Gerloff, Πρόεδρος του FSFE, και Adriaan de Groot, Συντονιστής της FTF, θα συμμετάσχουν. Η εκδήλωση θα γίνει στο IT University, Patricia Building, Vin Cerf Room, Forskningsgången 6, Γκέτεμποργκ από την Τετάρτη 11 μέχρι την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2009 και στο FSCONS από το Σάββατο 14 μέχρι την Κυριακή 15. Με εγγραφή μόνο. Περισσότερες πληροφορίες στο GNU.org  

OpenRheinRuhr, Bottrop, Γερμανία

07 – 08 November 2009

Η OpenRheinRuhr 2009 στο Bottrop είναι η μεγαλύτερη έκθεση για το Ελεύθερο Λογισμικό στην περιοχή του Ρουρ στη Γερμανία. Μερικά από τα Μέλη μας στη Γερμανία βοηθάνε στη διοργάνωση αυτού του συνεδρίου ή παρουσιάζουν έργα Ελεύθερου Λογισμικού πάνω στα οποία εργάζονται. Οπότε το FSFE δε θα χάσει την ευκαιρία να συμβάλλει σε αυτήν την εκδήλωση με ένα περίπτερο. Στις 7 και 8 Νοεμβρίου παρουσιάζουμε ξανά στο κοινό την ιδέα του Ελεύθερου Λογισμικού και των σχετικών με αυτό θεμάτων. Αυτήν τη φορά προτιθέμεθα να περάσουμε το σύνορο ανάμεσα στην Πληροφορική και στις Καλές Τέχνες παρέχοντας ένα χώρο συζήτησης για να εντρυφήσουμε στα ζητήματα του "Λογισμικού ως μια τεχνική για τον Πολιτισμό" και "ο προγραμματισμός ως τέχνη". Επιπλέον του περιπτέρου θα γίνει μια κοινωνική εκδήλωση σις 2009-11-07 για τα Μέλη. Περισσότερες πληροφορίες για το περίπτερο και πώς να βοηθήσετε υπάρχουν στο wiki. Ο συντονισμός γίνεται μέσα από τον κατάλογο παραληπτών αλληλογραφίας για τα περίπτερα.  

Μηνιαία Συνάντηση της Κοινότητας στη Βόννη, Γερμανία

04 November 2009

Η συνάντηση της Κοινότητας θα γίνει στις 20:00 στο Brotfabrik Beueler. Ως συνήθως, αυτή η πρόσκληση είναι για όσους ενδιαφέρονται για το FSFE ή το Ελεύθερο Λογισμικό. Ελπίζουμε να σας δούμε εκεί!

LinuxWorld, Ουτρέχτη, Ολλανδία

04 – 05 November 2009

Οι Karsten Gerloff και Adriaan de Groot θα μιλήσουν για θέματα σχετικά με το Ελεύθερο Λογισμικό: για προμήθειες, για το ίδιο το FSFE, και για αδειοδότηση και διακυβέρνηση για τα προγράμματά σας.  

Latinoware, Foz do Iguacu, Βραζιλία

24 October 2009

Ο Adriaan de Groot, συντονιστής της FTF, θα μιλήσει σχετικά με το "Τι μπορεί να κάνει η FTF για το Ελεύθερου Λογισμικού Έργο σας".  

Γεύμα Εργασίας στο /ch/open

16 October 2009

Το ελεύθερο λογισμικό αναζωογονεί την αγορά λογισμικού. Είναι το καύσιμο για την καινοτομία και οδηγεί σε περισσότερο ανταγωνισμό. Το ελεύθερο λογισμικό για να αναπτυχθεί επιχειρηματικά, χρειάζεται πολιτική εκπροσώπηση. Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Ιδρύματος Ελεύθερου Λογισμικού παρέχει μια επισκόπηση των βασικών προβλημάτων και αναλύει τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι εταιρίες και οι προγραμματιστές σήμερα στην Ευρώπη.
Έναρξη: 17:30 στο Technopark Zürich, Room Cobol θα ακολουθήσει απεριτίφ  

Μηνιαία συνάντηση της Κοινότητας στη Βιέννη, Αυστρία

16 October 2009

Αυτόν τον μήνα, η συνάντηση της Βιεννέζικης Κοινότητας θα γίνει στο Metalab, που βρίσκεται στην Rathausstraße 6 στην πρώτη περιφέρεια της Βιέννης. Θα είμαστε εκεί από τις 18:00, με τις συζητήσεις της ημερήσιας διάταξης να αρχίζουν στις 19:00. Ως συνήθως, αυτή η πρόσκληση είναι για όσους ενδιαφέρονται για το FSFE ή το Ελεύθερο Λογισμικό. Ελπίζουμε να σας δούμε εκεί!

Ομιλία από την Ομάδα Εργασίας Ελευθερίας (FTF) στο CELF ELC στη Γκρενόμπλ

16 October 2009

Αντίθετα με το λογισμικό αποκλειστικής κυριότητας, οι προϋποθέσεις του Ελεύθερου Λογισμικού δεν είναι σχετικές με την αμοιβή, αλλά με τη διατήρηση της Ελευθερίας των χρηστών του λογισμικού να το χρησιμοποιούν, να το μελετούν, να το τροποποιούν και να το διανέμουν. Αυτές θέτουν ορισμένες ενδιαφέρουσες απαιτήσεις προς τους κατασκευαστές συσκευών που χρησιμοποιούν αυτό το λογισμικό.

Ο Adriaan de Groot μιλάει για την Αδειοδότηση Λογισμικού και τη συμμόρφωση με τις άδειες χρήσης στο φετινό Embedded Linux Conference στη Γκρενόμπλ, Γαλλία.  

Συνέδριο "Διαλειτουργικότητα - Στρατηγικές προηγμένης τεχνολογίας για το μέλλον σε Ευρωπαϊκό επίπεδο"

13 October 2009

Ο Karsten Gerloff δίνει μια διάλεξη στο συνέδριο του συλλόγου UBIT Wien και της ομάδας Open Source Experts Group με θέμα "Διαλειτουργικότητα και Ανταγωνισμός στην Ευρώπη: Οι Προοπτικές του Ελεύθερου Λογισμικού".
Έναρξη: 14:30 στην Floridsdorfer Hauptstrasse 1, Florido Lounge, Βιέννη  

Το FSFE ενημερώνει ομάδα εργασίας για την ψηφιακή δημοκρατία, Βερολίνο, Γερμανία

10 October 2009

Στις 10 Οκτωβρίου ο Torsten Grote έχει προσκληθεί σε μια εκδήλωση της ομάδας εργασίας για την ψηφιακή δημοκρατία από το Linkspartei. Η ομάδα εργασίας ασχολείται με την πολιτική στην εποχή της πληροφορίας. Στην αρχή της εκδήλωσης ο Torsten Grote θα μιλήσει για το Ελεύθερο Λογισμικό και μετά θα συμμετάσχει στη συζήτηση. Η εκδήλωση θα γίνει στην Kopenhagener Str. 9, 10437 Βερολίνο από τις 10 πμ μέχρι τις 6 μμ. Όσοι ενδιαφέρονται είναι ευπρόσδεκτοι. Η συμμετοχή είναι ελεύθερη.  

Συνάντηση της Κοινότητας, Βερολίνο, Γερμανία

08 October 2009

Στις 8 Οκτωβρίου στις 19:30 θα γίνει συνάντηση της ομάδας της Κοινότητας Βερολίνου στο NewthinkingStore στην Tucholskystraße 48. Αυτή τη φορά θα αξιολογηθούν οι ομοσπονδιακές εκλογές του 2009 και ο αντίκτυπος στο Ελεύθερο Λογισμικό. Άλλα θέματα θα είναι το συνέδριο 26C3 και η συνάντηση της Κοινότητας στο Jabber. Οι επισκέπτες είναι όπως πάντα ευπρόσδεκτοι.

Συνάντηση της Κοινότητας στη Φρανκφούρτη, Γερμανία

07 October 2009

Την Τετάρτη, 7 Οκτωβρίου, η επόμενη συνάντηση της Κοινότητας στην περιοχή Ρήνου/Μάιν θα γίνει στη Φρανκφούρτη: Θα συναντηθούμε στο "Club Voltaire", Kleine Hochstraße 5 (2 λεπτά από την "Alte Oper"), 60313 Frankfurt/Main. Θα βρεθούμε εκεί κατά τις 19:00. Περισσότερες λεπτομέρειες υπάρχουν στο wiki.

Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας, Αίγυπτος

29 September – 02 October 2009

Η Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας στην Αίγυπτο, διοργανώνει ένα τριήμερο συνέδριο για να παρουσιάσει σε δικαστές, δικηγόρους και ερευνητές από την Αίγυπτο και τον Αραβικό κόσμο νέα εργαλεία για τη διάδοση της γνώσης. Με παρόντες εκπροσώπους από το ανώτατο δικαστήριο της Αιγύπτου, ο Πρόεδρος του FSFE Karsten Gerloff θα ηγηθεί σε δύο συνόδους στο συνέδριο, τη μία για την ιστορία και τις βασικές έννοιες του Ελεύθερου Λογισμικού και την άλλη για την αδειοδότηση του Ελεύθερου Λογισμικού.  

Ημέρα Ελευθερίας Λογισμικού στη Βιέννη, Αυστρία

19 September 2009

Η Ομάδα της Κοινότητας Βιέννης σας προσκαλεί να γιορτάσετε μαζί μας την Ημέρα Ελευθερίας Λογισμικού στο Metalab. Οι τέσσερις ελευθερίες τιμώνται με ελεύθερη μουσική (όπως στην ελευθερία) και δωρεάν σνακ (τα οποία δυστυχώς δεν είναι ελεύθερα). Ελπίζουμε να σας δούμε εκεί!

Ημέρα Ελευθερίας Λογισμικού, Λειψία, Γερμανία

18 – 19 September 2009

Από τις 18 ως τις 19 Σεπτεμβρίου ο Matthias Kirschner θα βρίσκεται στη Λειψία για να συμμετάσχει στην Ημέρα Ελευθερίας Λογισμικού. Ο εορτασμός ξεκινάει την Παρασκευή στις 6μμ στο sublab, Karl-Heine-Straße 93 04229 Λειψία. Θα υπάρχουν γλυκά και ό,τι άλλο χρειαστείτε για να γιορτάσετε το Ελεύθερο Λογισμικό. Το Σάββατο στις 2μμ ο Matthias θα δώσει μια ομιλία για το Ελεύθερο Λογισμικό και την Ημέρα Ελευθερίας Λογισμικού στο φεστιβάλ του δρόμου. Η ομιλία θα γίνει και αυτή στην Karl-Heine-Straße 93. Μετά θα υπάρχει ένα μικρό περίπτερο του FSFE, για απαντήσεις σε ερωτήσεις σχετικά με το Ελεύθερο Λογισμικό. Όλοι προσκαλούνται να συμμετάσχουν.  

Η συμμετοχή της Κοινότητας στην Braderie de Lille, Λιλ (Γαλλία)

05 – 06 September 2009

Η διάσημη "Braderie de Lille" (η υπαίθρια αγορά της Λιλ) είναι μια μεγάλη ανοιχτή εκδήλωση η οποία έχει καθιερωθεί να γίνεται κάθε χρόνο από τον 12ο αιώνα το πρώτο Σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου. Η chtinux, μια ομάδα χρηστών Linux που έχει ιδρυθεί εκεί γύρω, πρότεινε στην Κοινότητα να πάρει μέρος στην Braderie. Το FSFE, και ιδιαίτερα το περίπτερο της Κοινότητας, θα έχουν πολλή δημοσιότητα, αφού εκατομμύρια επισκεπτών πολλών εθνοτήτων περπατούν στους δρόμους της Λιλ. Ελάτε να ανακαλύψετε αυτή την όμορφη πόλη και να δοκιμάσετε μερικές από τις νοστιμιές της Braderie, όπως τα μύδια ! Και πάνω από όλα ελάτε να υποστηρίξετε την Κοινότητα ! Το περίπτερο της Κοινότητας θα βρίσκεται στην Place du Vieux Marché aux chevaux. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτή την εκδήλωση στείλτε ένα μήνυμα στον Benjamin: morant@fsfeurope.org

Uploadparty για την εξάπλωση της ελευθερίας στον πολιτισμό, Essen, Γερμανία

05 September 2009

Ως τμήμα της πρωτοβουλίας OpenRuhr το "Uploadparty" θα γίνει στις 5 Σεπτεμβρίου. Ο στόχος των μηνιαίων uploadparties είναι η εξάπλωση της ελευθερίας στον πολιτισμό για την περιοχή του Ρουρ. Σε αυτήν την εκδήλωση καθένας μπορεί να φέρει τις δικές του εικόνες σε χαρτί από την περιοχή, να τις σαρώσει και να τις διαθέσει με την άδεια χρήσης Creative Commons. Ο Matthias Kirschner συμμετέχει στην εκδήλωση, η οποία γίνεται στις 6μμ στο Unperfekthaus, Friedrich-Ebert-Str. 18, 45127 Essen.  

4ο Froscon, Αγ. Αυγουστίνος, Γερμανία

22 – 23 August 2009

Το Τμήμα Επιστήμης Ηλεκτρονικών Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Εφαρμοσμένων Επιστημών Bonn-Rhein-Sieg διοργανώνει ένα συνέδριο για το Ελεύθερο Λογισμικό το 2009 και πάλι με τη συνδρομή των Fachschaft of Computer Science, LUUSA και FrOSCon e.V.

Το FSFE θα συμμετέχει και πάλι με περίπτερο. Ο συντονισμός γίνεται μέσα από τον κατάλογο παραληπτών αλληλογραφίας booth@ και το Wiki της Κοινότητας.

Μηνιαία συνάντηση της Κοινότητας στη Βιέννη, Αυστρία

21 August 2009

Αυτόν τον μήνα, η συνάντηση της Βιεννέζικης Κοινότητας θα γίνει στο Metalab, που βρίσκεται στην Rathausstraße 6 στην πρώτη περιφέρεια της Βιέννης. Θα είμαστε εκεί από τις 18:00, με τις συζητήσεις της ημερήσιας διάταξης να αρχίζουν στις 19:00. Ως συνήθως, αυτή η πρόσκληση είναι για όσους ενδιαφέρονται για το FSFE ή το Ελεύθερο Λογισμικό. Ελπίζουμε να σας δούμε εκεί!

Συνάντηση της Κοινότητας στο Βερολίνο

13 August 2009

Η τοπική ομάδα της Κοινότητας θα έχει συνάντηση στις 13 Αυγούστου στις 7:30 πμ. στο NewThinkingStore, Tucholskystraße 48. Θα ακούσουμε μιαν έκθεση για την OE-Tag και θα αρχίσουμε το σχεδιασμό για την Ημέρα Ελευθερίας Λογισμικού. Οι επεισκέπτες είναι ευπρόσδεκτοι να συμμετάσχουν και να συζητήσουν για θέματα σχετικά με το Ελεύθερο Λογισμικό.

Συνάντηση της Κοινότητας στη Φρανκφούρτη, Γερμανία

05 August 2009

Την Τετάρτη, 5 Αυγούστου, η επόμενη συνάντηση της Κοινότητας στην περιοχή Ρήνου/Μάιν θα γίνει στη Φρανκφούρτη: Θα συναντηθούμε στο "Club Voltaire", Kleine Hochstraße 5 (2 λεπτά από την "Alte Oper"), 60313 Frankfurt/Main. Θα βρεθούμε εκεί γύρω στις 19:00. Περισσότερες λεπτομέρειες στο wiki.

Συνάντηση της Κοινότητας και εκδήλωση για τη νέα έκδοση του KDE 4.3 στη Στουτγάρδη, Γερμανία

01 August 2009

Περίπου πριν από έξι μήνες διοργανώσαμε μια εκδήλωση από κοινού με το KDE και την Κοινότητα του FSFE για να γιορτάσουμε την ανακοίνωση του KDE 4.2. Εξαιτίας της επιτυχίας της εκδήλωσης και της επερχόμενης έκδοσης του KDE 4.3 αποφασίσαμε να σας προσκαλέσουμε και πάλι σε εκδήλωση και συνάντηση της Κοινότητας στη Στουτγάρδη. Θα συναντηθούμε το Σάββατο 1 Αυγούστου στις 19:00, στο Restaurant Wartburg Tol(l)eranz, Gutenbergstrasse 87, 70197 Στουτγάρδη. Δείτε εδώ (στα Γερμανικά) για περισσότερες λεπτομέρειες.

Συνάντηση της Κοινότητας στο Ντύσελντορφ

29 July 2009

Τα Μέλη του Ντύσελντορφ θα μαζευτούν γύρω από ένα βαρέλι μπύρα στις 19:30 στην παμπ "Friedrichskrone", Kirchfeldstr. 85. Ο Συντονιστής της Κοινότητας Matthias Kirschner, ο Πρόεδρος Karsten Gerloff και ο Εκτελεστικός Διευθυντής Christian Holz θα είναι οι φιλοξενούμενοί μας. Όσοι ενδιαφέρονται είναι ευπρόσδεκτοι. Η είσοδος είναι ελεύθερη (δηλαδή δωρεάν).

Μηνιαία συνάντηση της Κοινότητας στη Βιέννη, Αυστρία

17 July 2009

Αυτόν το μήνα, η συνάντηση της Κοινότητας Βιέννης θα γίνει στο Metalab, που βρίσκεται στη Rathausstraße 6, στην πρώτη περιφέρεια της Βιέννης. Θα είμαστε εκεί από τις 18:00, με τις συζητήσεις της ημερήσιας διάταξης να αρχίζουν στις 19:00. Αυτήν τη φορά ο Matthias Kirschner, συντονιστής της Κοινότητας στο FSFE, θα είναι εκεί να απαντήσει σε ερωτήσεις για την Κοινότητα και το FSFE. Ως συνήθως, αυτή η πρόσκληση απευθύνεται σε όσους ενδιαφέρονται για το FSFE ή το Ελεύθερο Λογισμικό. Θα χαρούμε να σας δούμε εκεί!

Συνάντηση της Κοινότητας τον Ιούλιο στο Βερολίνο

09 July 2009

Η τοπική ομάδα της Κοινότητας Βερολίνου θα συναντηθεί στις 9 Ιουλίου στις 7.30 μμ στο Newthinking Store που βρίσκεται στην Tucholskystraße 48.

Αυτή τη φορά θα υπάρξει συζήτηση με αντιπροσώπους οργανώσεων νεολαιών πολιτικών κομμάτων για το ελεύθερο λογισμικό.

Όπως πάντα, οι επισκέπτες είναι ευπρόσδεκτοι να συμμετάσχουν.

Εκθεσιακό περίπτερο του FSFE στην RMLL Nantes/F

07 – 11 July 2009

Η 10η RMLL, Rencontre Mondial de Logiciel Libre (LSM, Libre Software Meeting) γίνεται στη Nantes. Ο Rainer Kersten θα οργανώσει εκεί ένα εκθεσιακό περίπτερο για το FSFE.

Η RMLL είναι η σημαντικότερη εκδήλωση για το Ελεύθερο Λογισμικό στη Γαλλία. Φέτος, το GNU/Linux User Group της Nantes αναμένει περίπου 5000 επισκέπτες στο Πανεπιστήμιο της Nantes.

Όποιος θα ήθελε να προσέλθει και να βοηθήσει, είναι περισσότερο από ευπρόσδεκτος. Παρακαλούμε επικοινωνήστε με το contact@fsfe.org για το συντονισμό.  

"LinuxTag" 2009, Βερολίνο, Γερμανία

24 – 27 June 2009

Το FSFE θα βρίσκεται με ένα περίπτερο στη LinuxTag 2009, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Berlin's Expo Center. Η ομάδα του περιπτέρου του FSFE θα εξηγεί στους επισκέπτες τη σημασία του Ελεύθερου Λογισμικού για την κοινωνία και την οικονομία.  

Γενική Συνέλευση στα Miraflores, Ισπανία

20 June 2009

Το FSFE προσκαλεί όλους να συμμετάσχουν στην Κοινωνική Εκδήλωση το βράδυ στις 20 Ιουνίου στα Miraflores, Ισπανία.
Καλείστε επίσης να συμμετάσχετε στην απογευματινή παράλληλη εκδήλωση για το μέλλον του Ελεύθερου Λογισμικού στην Ισπανία. Αυτή είναι μια μεγάλη ευκαιρία να συναντηθείτε με το Συμβούλιο του FSFE, να συζητήσετε τα σχετικά με την ελευθερία και να απολαύσετε μια διασκεδαστική βραδιά με φίλους και μέλη.

Συνάντηση της Ισπανικής Ομάδας στα Miraflores, Ισπανία

20 June 2009

Είναι ώρα να περάσουμε στη δράση! Η Ισπανική ομάδα του FSFE έχει την τιμή να προσκαλέσει όλους σε μια ξεχωριστή συνάντηση το απόγευμα (16:30) στις 20 Ιουνίου στη Residencia La Cristalera κοντά στα Miraflores de la Sierra, στη Μαδρίτη. Το βράδυ οι συμμετέχοντες θα συναντήσουν τη Γενική Συνέλευση του FSFE για μια κοινωνική εκδήλωση. Διαβάστε περισσότερα...

Μηνιαία συνάντηση της Κοινότητας στη Βιέννη, Αυστρία

19 June 2009

Αυτόν τον μήνα, η συνάντηση της Βιεννέζικης Κοινότητας θα γίνει στο Metalab, που βρίσκεται στην Rathausstraße 6 στην πρώτη περιφέρεια της Βιέννης. Θα είμαστε εκεί από τις 18:00, με τις συζητήσεις της ημερήσιας διάταξης να αρχίζουν στις 19:00. Ως συνήθως, αυτή η πρόσκληση είναι για όσους ενδιαφέρονται για το FSFE ή το Ελεύθερο Λογισμικό. Ελπίζουμε να σας δούμε εκεί!

Πρώτη συνάντηση της Κοινότητας στο Graz, Αυστρία

18 June 2009

Μετά από πολύμηνο σχεδιασμό η ομάδα της Κοινότητας Styria εχει την τιμή να ανακοινώσει την πρώτη της συνάντηση στην Κοινότητα, η οποία ελπίζουμε να μετατραπεί σε μια τακτική εκδήλωση. Η συνάντηση αρχίζει στις 19:00 στο Realraum, Jakoministraße 16, Graz. Είναι μια συνάντηση από κοινού με την ομάδα Realraumgruppe. Ως συνήθως, αυτή η πρόσκληση είναι για όλους όσους ενδιαφέρονται για το FSFE ή για το Ελεύθερο Λογισμικό. Θα χαρούμε να σας δούμε εκεί!

Συνάντηση της Κοινότητας τον Ιούνιο στο Βερολίνο

11 June 2009

Η τοπική ομάδα της Κοινότητας θα συναντηθεί στις 11 Ιουνίου στο NewThinkingStore, Tucholskystraße 48.

Ο Torsten θα κάνει μια παρουσίαση για το ελεύθερο πρόγραμμα OpenStreetMap, δίνοντας ένα περίγραμμα της προόδου του, παρακινώντας το κοινό να συμμετάσχει. Εκτός αυτού, τα θέματα Linuxtag και η εκστρατεία μας "Bundestagswahl" θα συζητηθούν.

Οι επισκέπτες είναι ευπρόσδεκτοι να συμμετάσχουν και να συζητήσουν για ζητήματα γύρω από το Ελεύθερο Λογισμικό.

eLiberatica 2009

22 – 23 May 2009

Μία από τις μεγαλύτερες εκδηλώσεις του είδους της στην Ανατολική Ευρώπη, η eLiberatica συζητάει και δείχνει τα πλεονεκτήματα της υιοθέτησης, χρήσης και ανάπτυξης λύσεων Ελεύθερου Λογισμικού. Ο Georg Greve, πρόεδρος του FSFE, θα μιλήσει για τις προκλήσεις του παραδοσιακού συστήματος προτυποποίησης, το ρόλο της απονομής πατεντών και των μηχανισμών που μας επιτρέπουν να αντιμετωπίζουμε τα νομικά ζητήματα.  

Συνάντηση της Κοινότητας στη Ζυρίχη

08 May 2009

Την Παρασκευή 8 Μαΐου θα γίνει η επόμενη συνάντηση της Κοινότητας στη Ζυρίχη. Πολλά συμβαίνουν στη Ζυρίχη και την Ελβετία και θα συζητήσουμε τι το ενδιαφέρον υπάρχει για φέτος. Περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε να βρείτε στο wiki.

Συνάντηση της Κοινότητας στη Ζυρίχη

08 May 2009

Στις 26 Αυγούστου τα Μέλη της Ζυρίχης σας προσκαλούν σε ένα μπάρμπεκιου Ελεύθερου Λογισμικού. Η Fernanda Weiden, η νέα Αντιπρόεδρος, θα κάνει μια επισκόπηση των αλλαγών που συζητήθηκαν στη φετινή Γενική Συνέλευση. Ως συνήθως, οι λεπτομέρειες (τόπος, χρόνος) υπάρχουν στη σελίδα του wiki.

Φιλοξενούμενη διάλεξη στο Πανεπιστήμιο της Στουτγάρδης

07 May 2009

Την Πέμπτη 7 ΜαΊου, ο Bernhard Reiter θα δώσει μια διάλεξη στο Πανεπιστήμιο της Στουτγάρδης (πανεπιστημιούπολη Vaihingen) με θέμα "Professional Free Software in Economy and Politics" ως τμήμα της διάλεξης "Free/Libre and Open Source Software Engineering". Θα μιλήσει για το Ελεύθερο Λογισμικό γενικά, τις ταξινομήσεις των αδειών χρήσης Ελεύθερου Λογισμικού, για τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας λογισμικού, τα Ανοιχτά Πρότυπα και άλλα. Η διάλεξη θα αρχίσει στις 11:30 στην αίθουσα διαλέξεων V55.01.  

Συνάντηση της Κοινότητας στη Στουτγάρδη

06 May 2009

Την Τετάρτη 6 Μαΐου θα γίνει η επόμενη συνάντηση της Κοινότητας στη Στουτγάρδη. Αυτή τη φορά θα παρευρεθεί ο Bernhard Reiter, συντονιστής του FSFE για τη Γερμανία. Θα συναντηθούμε στο Unithekle Stuttgart/Vaihingen. Η ακριβής ώρα θα δημοσιευθεί στο wiki. Εδώ μπορείτε επίσης να βρείτε περισσότερες λεπτομέρειες.

Ημέρα Linux στο Graz, Αυστρία

25 April 2009

Μια ολόκληρη ημέρα γεμάτη παρουσιάσεις και ομιλίες στο FH Joanneum παρέχει σε ενδιαφερόμενους χρήστες εφαρμογών γραφείου, διαχειριστές συστημάτων, προγραμματιστές και άλλους, τη δυνατότητα να διευρύνουν τις γνώσεις τους για το Linux και το Ελεύθερο Λογισμικό. Το FSFE θα έχει παρουσία σε χώρο υποδοχής, και ο Peter Bubestinger θα δώσει μια ομιλία με τίτλο "Με Ασφάλεια προς το Μέλλον με το Ελεύθερο Λογισμικό".  

TILT 2009 - TI Livres para Todos

25 April 2009

Για πρώτη φορά μια εκδήλωση Ελεύθερου Λογισμικού θα πραγματοποιηθεί στην περιοχή της Caldas da Rainha, Πορτογαλία. Ο Georg Greve, πρόεδρος του FSFE, θα επωφεληθεί της ευκαιρίας να μιλήσει για τα βασικά της επιχειρηματικότητας του Ελεύθερου Λογισμικού, τις στρατηγικές και τις επιπτώσεις του.
Η TILT 2009 στοχεύει στην παρουσίαση εξειδικευμένων λύσεων που αναπτύχθηκαν στην Πορτογαλία καθώς επίσης και να εμπνεύσει τους νέους για να ασχοληθούν.  

Εβδομάδες Linux στο Linz, Αυστρία

23 – 25 April 2009

"Η Τέχνη συναντά τον Ανοιχτό Κώδικα" είναι το σύνθημα της εκδήλωσης για το Linux στο Kunstuniversität Linz (πανεπιστήμιο καλών τεχνών), με ημερίδες, τεχνικά εργαστήρια, παρουσιάσεις και παραστάσεις στο πεδίο της παραγωγής ψηφιακών τεχνών και πολιτισμού. Το FSFE θα έχει σε ένα χώρο υποδοχής έναν πίνακα με πληροφορίες, έτσι ελάτε για έναν καφέ και κουβεντούλα για το Ελεύθερο Λογισμικό!  

Δεύτερο Ευρωπαϊκό Τεχνικό Συνέδριο Αδειοδότησης και Νομικών Θεμάτων για το Ελεύθερο Λογισμικό

23 – 24 April 2009

Το δεύτερο Ευρωπαϊκό Τεχνικό Συνέδριο Αδειοδότησης και Νομικών Θεμάτων που διοργανώνει η Ομάδα Εργασίας Ελευθερίας του FSFE θα πραγματοποιηθεί στο Hotel Okura στις 23 και 24 Απριλίου 2009 στο Άμστερνταμ, Ολλανδία. Αυτό το συνέδριο προσφέρει ένα forum για συζητήσεις σχετικά με τη διαχείριση εφοδιαστικής αλυσίδας, τις διαδικασίες συμμόρφωσης, τη διαχείριση αδειών χρήσης, τη συνεργασία με την κοινότητα και άλλα νομικά ζητήματα σχετικά με την επέκταση της Ευρωπαϊκής αγοράς Ελεύθερου Λογισμικού. Περισσότερες πληροφορίες στο δελτίο τύπου.

Εβδομάδες Linux στη Βιέννη, Αυστρία

16 – 18 April 2009

Για 3 ημέρες, το δημαρχείο της Βιέννης θα φιλοξενήσει τις φετινές εβδομάδες Linux με πολλές ενδιαφέρουσες ομιλίες, περίπτερα και ημερίδες. Το FSFE θα έχει παρουσία με ένα περίπτερο υποδοχής, και ο Peter Bubestinger θα δώσει μια ομιλία με τίτλο "Με Ασφάλεια προς το Μέλλον με το Ελεύθερο Λογισμικό". Η ομιλία θα γίνει στα Γερμανικά και απευθύνεται σε όποιον ενδιαφέρεται για το Ελεύθερο Λογισμικό.  

Ημέρα Ελεύθερου Λογισμικού στην Krems, Αυστρία

15 April 2009

Ξεκινώντας στις 8:45πμ, το Donau-Universität Krems προσκαλεί δασκάλους, μαθητές, γονείς και όλους όσους ενδιαφέρονται να ενημερωθούν για τα οφέλη της χρήσης του Ελεύθερου Λογισμικού και του GNU/Linux στο σχολικό περιβάλλον. Το FSFE θα έχει παρουσία με ένα περίπτερο και ο Peter Bubestinger θα δώσει μια ομιλία με τίτλο "Ελευθερία στην εκπαίδευση μέσα από το Ελεύθερο Λογισμικό" (στα Γερμανικά).  

FSCONS Συνάντηση της Κοινότητας στο Γκέτεμποργκ, Σουηδία

15 April 2009

Στις 15 Απριλίου, Μέλη και άλλοι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμμετάσχουν σε μία ανοιχτού προγράμματος συνάντηση και συνάθροιση για να συζητήσουμε το FSCONS 2009. Η συνάντηση αρχίζει στις 19:00 στο Delirium Café, Kronhusgatan 2B.

Το FSCONS, το ετήσιο συνέδριο για το Ελεύθερο Λογισμικό και τον Ελεύθερο Πολιτισμό, θα γίνει στο Γκέτεμποργκ 13-15 Νοεμβρίου, και φέτος συνδιοργανώνεται από την Κοινότητα.

Συνάντηση της Κοινότητας στη Στουτγάρδη, Γερμανία

02 April 2009

Την Πέμπτη, 2 Απριλίου είναι η επόμενη συνάντηση της Κοινότητας στη Στουτγάρδη: Θα συναντηθούμε στο "Unithekle", Allmandring 17 , 70596 Στουτγάρδη. Αυτήν τη φορά θέλουμε να συζητήσουμε για το Ελεύθερο Λογισμικό στην εκπαίδευση. Περισσότερες λεπτομέρειες μπορούν να βρεθούν στο wiki.

Συνάντηση της Κοινότητας στη Φρανκφούρτη, Γερμανία

01 April 2009

Την Τετάρτη, 1 Απριλίου (δεν είναι αστείο!), η επόμενη συνάντηση της Κοινότητας για την περιοχή Rhein/Main θα πραγματοποιηθεί στη Φρανκφούρτη: Θα συναντηθούμε στο "Club Voltaire", Kleine Hochstraße 5 (2 λεπτά από την "Alte Oper"), 60313 Frankfurt/Main. Θα βρεθούμε εκεί γύρω στις 19:00. Περισσότερες λεπτομέρειες μπορούν να βρεθούν στο wiki.

8η Linux-Infotag, Πανεπιστήμιο Augsburg, Γερμανία

28 March 2009

Το FSFE συμμετέχει με ένα περίπτερο πληροφοριών και εμπορευμάτων στην 8η Linux-Infotag Augsburg. Η εκδήλωση θα γίνει στις 28 Μαρτίου 2009 από τις 9:30 μέχρι τις 17:30 στη σχολή Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Augsburg. Η είσοδος είναι ελεύθερη.
Ο Reinhard Müller θα δώσει μια διάλεξη με τίτλο "5 most popular fallacys about Free Software (or are they lies?)". Η διάλεξη θα γίνει στα Γερμανικά και απευθύνεται σε οποιονδήποτε ενδιαφέρεται για το Ελεύθερο Λογισμικό.  

Συνάντηση της Κοινότητας στο Augsburg, Γερμανία

28 March 2009

Μετά τη LinuxInfotag στο Augsburg, τα Μέλη της περιοχής θα συναντηθούν στο Restaurant Alt-Athen, όπου γίνεται επίσης η κοινωνική εκδήλωση της LinuxInfotag.
Απευθύνουμε θερμή πρόσκληση σε όλα τα Μέλη. Αν θέλετε να συμμετάσχετε, παρακαλούμε συναντήστε την ομάδα του FSFE στη LinuxInfotag πριν τις 16:00 ώστε να μπορέσουμε να ενημερώσουμε νωρίς το εστιατόριο.

Ελεύθερο Λογισμικό και Ιδιωτικότητα, Στουτγάρδη, Γερμανία

28 March 2009

Από τις 25 μέχρι τις 28 Μαρτίου το "Frühjahrsfestival zum Datenschutz" θα γίνει στη δημόσια βιβλιοθήκη στη Στουτγάρδη, Γερμανία. Το Σάββατο 28 Μαρτίου στις 14:00 ο Björn Schießle θα δώσει μια διάλεξη με θέμα "Ελεύθερο Λογισμικό και Ιδιωτικότητα". Η ομιλία θα είναι μια γενική εισαγωγή στο Ελεύθερο Λογισμικό και πώς μπορεί αυτό να βοηθήσει στην προάσπιση της ιδιωτικότητας.  

Ημέρα Ελευθερίας Εγγράφων

25 March 2009

Η Τετάρτη 25 Μαρτίου είναι η γενική ημέρα για την απελευθέρωση των εγγράφων. Η ημέρα θα αφιερωθεί στην προβολή των ανοιχτών προτύπων εγγράφων, με τοπικές εκδηλώσεις σε όλον τον κόσμο. Η Document Freedom Day (DFD) είναι ένα κίνημα της βάσης των κοινοτήτων που προβάλλει τα Ανοιχτά Πρότυπα, και ευαισθητοποιεί για αυτά συγκεντρώνοντας πάνω από 220 ομάδες ανά τον κόσμο.  

Σύσκεψη της ομάδας ειδικού ενδιαφέροντος για το Ευρωπαϊκό Νομικό Δίκτυο στη Φρανκφούρτη

24 March 2009

Το Ευρωπαϊκό Νομικό Δίκτυο το οποίο διευκολύνεται από την Ομάδα Εργασίας Ελευθερίας του FSFE θα πραγματοποιήσει σύσκεψη της ομάδας ειδικού ενδιαφέροντος στη Φρανκφούρτη με θέμα τις διασυνδέσεις. Αυτή η σύσκεψη θα γίνει στα γραφεία της WilmerHale και η συμμετοχή είναι με πρόσκληση μόνο.

LinuxDay 2009 στο Klagenfurt, Αυστρία

18 March 2009

Οι φετινές Linuxweeks στην Αυστρία ξεκινούν στο πανεπιστήμιο στο Klagenfurt. Θα υπάρχει πλήθος από ενδιαφέρουσες ομιλίες και πολλά περίπτερα υποδοχής, μαζί και του FSFE. Ο Peter Bubestinger θα δώσει μια ομιλία με τίτλο "Με Ασφάλεια προς το Μέλλον με το Ελεύθερο Λογισμικό". Η ομιλία θα γίνει στα Γερμανικά και απευθύνεται σε όσους ενδιαφέρονται για το Ελεύθερο Λογισμικό.  

Περίπτερο του FSFE στις Chemnitzer Linuxtage

14 – 15 March 2009

Ως συνήθως, θα συμμετάσχουμε στο Chemnitz με ένα περίπτερο, στο οποίο θα παρίστανται οι Isabel Drost, Uwe Zemisch και Rainer Kersten. Εκτός από πληροφορίες για τη δραστηριότητά μας θα προσφέρουμε και λατρευτικά αντικείμενα.

Microsoft OOXML -- τι συνέβη τότε

12 March 2009

Στις 12 Μαρτίου οι Torsten Werner και Michael Schinagl, οι οποίοι συμμετείχαν στη διαδικασία προτυποποίησης του ιδιόκτητου προτύπου Microsoft OOXML, θα μιλήσουν για τις εμπειρίες τους από αυτή τη διαδικασία. Η ομάδα της Κοινότητας Βερολίνου προσκαλεί σε συμμετοχή όλους όσους ενδιαφέρονται. Θα ξεκινήσουμε στις 19:30 στο Newthinkingstore, Tucholskystr. 48, Βερολίνο. Μετά θα συζητήσουμε τις μελλοντικές δραστηριότητες αυτής της χρονιάς.

Ομιλία του Bernhard Reiter στη CeBIT, Ανόβερο, Γερμανία

07 March 2009

Ο Bernhard Reiter, Συντονιστής στη Γερμανία, θα δώσει μια ομιλία με τίτλο "Ελεύθερο Λογισμικό, η βιώσιμη εναλλακτική λύση" στη CeBIT στο Ανόβερο. Η ομιλία έχει προγραμματιστεί για τις 7 Μαρτίου 2009 στις 14:20 στο Hall 8 και θα γίνει στα Γερμανικά.
 

Ομιλία του Shane Coughlan στη CeBIT, Ανόβερο, Γερμανία

05 March 2009

Ο Shane Coughlan, συντονιστής της FTF, θα δώσει μια ομιλία με τίτλο "Η στρατηγική εφαρμογή του Ελεύθερου Λογισμικού στις επιχειρήσεις" στη CeBIT στο Ανόβερο (Hall 6, Open Source Forum). Η ομιλία έχει προγραμματιστεί για τις 5 Μαρτίου 2009 στις 16:15 και θα γίνει στα Αγγλικά.
 

Συνάντηση της Κοινότητας στη Φραγκφούρτη, Γερμανία

04 March 2009

Την Τετάρτη 4 Μαρτίου η επόμενη συνάντηση της Κοινότητας στην περιοχή Rhein/Main θα γίνει στη Φραγκφούρτη: Θα συναντηθούμε στο "Club Voltaire", Kleine Hochstraße 5 (2 λεπτά από την "Alte Oper"), 60313 Frankfurt/Main. Θα είμαστε εκεί γύρω στις 19:00. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στο wiki.

CeBIT, Ανόβερο, Γερμανία

03 – 08 March 2009

Το FSFE θα έχει παρουσία με ένα ενημερωτικό περίπτερο στη CeBIT στο Ανόβερο. Η εκδήλωση θα διαρκέσει από τις 3 Μαρτίου 2009 μέχρι τις 8 Μαρτίου 2009. Το περίπτερο θα βρίσκεται στο hall 6/F50.
 

Κεντρική ομιλία του προέδρου του FSFE Georg Greve στη CeBIT, Ανόβερο, Γερμανία

03 March 2009

Ο Georg Greve, πρόεδρος του FSFE θα δώσει την εναρκτήρια ομιλία με τίτλο "Τολμήστε περισσότερη ελευθερία" στη CeBIT στο Ανόβερο (Hall 6, Open Source Forum). Η ομιλία έχει προγραμματιστεί για τις 3 Μαρτίου 2009 στις 11:00 και θα γίνει στα Αγγλικά.
 

Σύσκεψη της ομάδας ειδικού ενδιαφέροντος για το Ευρωπαϊκό Νομικό Δίκτυο στo Λονδίνο

24 February 2009

Το Ευρωπαϊκό Νομικό Δίκτυο το οποίο διευκολύνεται από την Ομάδα Εργασίας Ελευθερίας του FSFE θα πραγματοποιήσει σύσκεψη της ομάδας ειδικού ενδιαφέροντος στο Λονδίνο με θέμα τις διασυνδέσεις. Αυτή η σύσκεψη θα γίνει στα γραφεία της Kemp Little και η συμμετοχή είναι με πρόσκληση μόνο.

Μηνιαία συνάντηση της Κοινότητας στη Βιέννη, Αυστρία

20 February 2009

Αυτόν τον μήνα, η συνάντηση της Βιεννέζικης Κοινότητας θα γίνει στο Metalab, που βρίσκεται στην Rathausstraße 6 στην πρώτη περιφέρεια της Βιέννης. Θα είμαστε εκεί από τις 18:00, με τις συζητήσεις της ημερήσιας διάταξης να αρχίζουν στις 19:00. Ως συνήθως, αυτή η πρόσκληση είναι για όσους ενδιαφέρονται για το FSFE ή το Ελεύθερο Λογισμικό. Ελπίζουμε να σας δούμε εκεί!

Συνάντηση της Κοινότητας στο Βερολίνο, Γερμανία

12 February 2009

Η τοπική ομάδα της Κοινότητας θα συναντηθεί στις 12 Φεβρουαρίου στο NewThinkingStore, Tucholskystraße 48. Ο Jürgen Neumann από το Freifunk-Berlin θα μιλήσει για το "Open Hardware". Μετά θα υπάρξει χρόνος για ερωτήσεις και διάλογο.
Όσοι ενδιαφέρονται για αυτό το θέμα και άλλοι επισκέπτες είναι πάντα ευπρόσδεκτοι.

FOSDEM στις Βρυξέλλες, Βέλγιο

07 – 08 February 2009

Το FSFE συμμετέχει στη FOSDEM, ένα Ευρωπαϊκό συνέδριο για προγραμματιστές Ελεύθερου Λογισμικού που διοργανώνεται από εθελοντές και θα γίνει από τις 7 - 8 Φεβρουαρίου στις Βρυξέλλες (Βέλγιο).

Η εκδήλωση προβάλλει την ευρεία χρήση του Ελεύθερου Λογισμικού, παρέχει στους προγραμματιστές του Ελεύθερου Λογισμικού και στις κοινότητες έναν τόπο συνάντησης, να έρθουν σε επαφή με άλλα προγράμματα και να προωθήσουν την ανάπτυξη και τα οφέλη των λύσεων Ελεύθερου Λογισμικού.

Το FSFE θα συμμετέχει στην εκδήλωση με ένα περίπτερο όπου οι επισκέπτες θα ενημερώνονται για τις πρόσφατες δραστηριότητες (ειδικά του FTF), το ίδιο το Ελεύθερο Λογισμικό και την Κοινότητα του FSFE. Ως συνήθως, τα είδη ένδυσης του FSFE θα πωλούνται επίσης. 

Συνάντηση της Κοινότητας στη Φρανκφούρτη, Γερμανία

04 February 2009

Την Τετάρτη, 4 Φεβρουαρίου, η επόμενη συνάντηση της Κοινότητας της περιοχής Rhein/Main θα γίνει στη Φρανκφούρτη: Θα συναντηθούμε στο "Club Voltaire", Kleine Hochstraße 5 (2 λεπτά από την "Alte Oper"), 60313 Frankfurt/Main. Θα είμαστε εκεί περίπου στις 19:00. Περισσότερες πληροφορίες μπορούν να βρεθούν στο wiki.

Συνάντηση της Κοινότητας και πάρτυ για την ανακοίνωση του KDE 4.2 στη Στουτγάρδη, Γερμανία

30 January 2009

Ως μια κοινή εκδήλωση ανάμεσα στο KDE και την Κοινότητα του FSFE θα έχουμε συνάντηση της Κοινότητας και πάρτυ για την ανακοίνωση του KDE 4.2 την Παρασκευή 30 Ιανουαρίου στη Στουτγάρδη. Μαζί με το KDE θα εορτάσουμε την ανακοίνωση, θα συζητήσουμε και θα διασκεδάσουμε. Φυσικά θα έχουμε παρουσίαση του KDE 4.2 και μια εισαγωγή στο FSFE και την Κοινότητα. Όσοι ενδιαφέρονται για το Ελεύθερο Λογισμικό είναι καλεσμένοι. Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε δείτε εδώ.

Πάρτυ για την ανακοίνωση του KDE 4.2 στη Ζυρίχη, Ελβετία

28 January 2009

Την ανακοίνωση του KDE 4.2 θα σηματοδοτήσει μια εκδήλωση που θα γίνει στη Ζυρίχη, Ελβετία, την Τετάρτη 28 Ιανουαρίου. Η εκδήλωση θα γίνει στο Auditorium Maximum στο ETH Zurich, και θα αρχίσει στις 17:30. Η εκδήλωση έχει ελεύθερη είσοδο και κεντρικό θέμα μια εισαγωγή από τον Πρόεδρο του FSFE, Georg Greve, και μια ομιλία του Aaron Seigo από το πρόγραμμα KDE. Φαγητό και ποτά θα σερβίρονται ακολούθως. Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε δείτε τη σελίδα εκδηλώσεων για την ανακοίνωση του KDE 4.2 στο KDE wiki.

Πάρτυ για την ανακοίνωση του KDE 4.2, Βερολίνο, Γερμανία

28 January 2009

Η ομάδα της Κοινότητας Βερολίνου προσκαλεί όλους στο πάρτυ για την ανακοίνωση του KDE 4.2 στις 28 Ιανουαρίου. Αυτή είναι μια καλή ευκαιρία να εορτάσουμε το Ελεύθερο Λογισμικό στα Συστήματα Γραφείου. Το πάρτυ φιλοξενεί η KDAB στο Γραφείο της στο Βερολίνο και αρχίζει στις 20:00 στην οδό Adalbertstr. 7/8 (U Kottbusser Tor). Αν θέλετε να συμμετάσχετε, παρακαλούμε στείλτε μήνυμα στους διοργανωτές για να συμπεριλάβουν τη συμμετοχή σας. Η ομάδα της Κοινότητας Βερολίνου αναμένει να σας υποδεχτεί εκεί.

Πάρτυ για την ανακοίνωση του KDE 4.2 στη Βιέννη, Αυστρία

27 January 2009

η ομάδα της Κοινότητας Βιέννης προσκαλεί όλους για να εορτάσουν την ανακοίνωση του KDE έκδοση 4.2! Αυτή η βραδυνή εκδήλωση φιλοξενείται από το Metalab και έτσι η καταπληκτική ατμόσφαιρα είναι εγγυημένη με πολλά ενδιαφέροντα άτομα. Συμπεριλαμβάνονται, φυσικά: τα Μέλη της Βιέννης.

Μηνιαία συνάντηση της Κοινότητας στη Βιέννη, Αυστρία

16 January 2009

Αυτόν τον μήνα, η συνάντηση της Βιεννέζικης Κοινότητας θα γίνει στο Metalab, που βρίσκεται στην Rathausstraße 6 στην πρώτη περιφέρεια της Βιέννης. Θα είμαστε εκεί από τις 18:00, με τις συζητήσεις της ημερήσιας διάταξης να αρχίζουν στις 19:00. Ως συνήθως, αυτή η πρόσκληση είναι για όσους ενδιαφέρονται για το FSFE ή το Ελεύθερο Λογισμικό. Ελπίζουμε να σας δούμε εκεί!

Συνάντηση της Κοινότητας στο Βερολίνο, Γερμανία

08 January 2009

Η τοπική ομάδα της Κοινότητας θα συναντηθεί στις 8 Ιανουαρίου για να υποδεχτεί το Νέο Έτος. Το σημείο συνάντησης όπως πάντα είναι το NewThinkingStore στην Tucholskystraße 48.
Οι επισκέπτες είναι ευπρόσδεκτοι στη συνάντηση για μια κουβέντα για ζητήματα σχετικά με το Ελεύθερο Λογισμικό.

Συνάντηση της Κοινότητας στην Φραγκφούρτη, Γερμανία

07 January 2009

Την Τετάρτη 7 Ιανουαρίου, η επόμενη συνάντηση της Κοινότητας στην περιοχή Rhein/Main θα γίνει στην Φραγκφούρτη: Θα συναντηθούμε στο "Club Voltaire", Kleine Hochstraße 5 (2 λεπτά από την "Alte Oper"), 60313 Frankfurt/Main. Θα βρεθούμε εκεί γύρω στις 19:00.