Η σελίδα δεν έχει μεταφραστεί ακόμη. Βοήθησέ μας να μεταφράσουμε αυτή και άλλες σελίδες στο fsfe.org, ώστε οι άνθρωποι να μπορούν να διαβάσουν το μήνυμά μας στην μητρική τους γλώσσα.

Events

Event Archive for 2008

'Ερωτήσεις σχετικά με την αδειοδότηση και άλλα νομικά ζητήματα' τεχνικό συνέδριο στη Ζυρίχη, Ελβετία

19 December 2008

Ο Shane Coughlan, συντονιστής της Ομάδας Εργασίας Ελευθερίας στο FSFE, θα δώσει ένα διήμερο σεμινάριο με τίτλο 'Οι άδειες χρήσης του Ελεύθερου Λογισμικού και άλλα ζητήματα' στην Digicomp Academy της Ζυρίχης, στην Ελβετία. Το σεμινάριο απευθύνεται σε διαχειριστές έργων, προγραμματιστές και τεχνικούς οι οποίοι επιθυμούν να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους σχετικά με τις επιλογές διανομής κώδικα.  

Μηνιαία συνάντηση της Κοινότητας στη Βιέννη, Αυστρία

19 December 2008

Αυτόν τον μήνα, η συνάντηση της Βιεννέζικης Κοινότητας θα γίνει στο Metalab, που βρίσκεται στην Rathausstraße 6 στην πρώτη περιφέρεια της Βιέννης. Θα είμαστε εκεί από τις 18:00, με τις συζητήσεις της ημερήσιας διάταξης να αρχίζουν στις 19:00. Ως συνήθως, αυτή η πρόσκληση είναι για όσους ενδιαφέρονται για το FSFE ή το Ελεύθερο Λογισμικό. Ελπίζουμε να σας δούμε εκεί!

Χριστουγεννιάτικη συνάθροιση της Κοινότητας στο Γκέτεμποργκ, Σουηδία

18 December 2008

Είναι καιρός για την αρχή μιας νέας παράδοσης! Μια χριστουγεννάτικη συνάθροιση για Μέλη και άλλους στο Γκέτεμποργκ, με τεχνική βοήθεια για όσους ενδιαφέρονται για τον Ελεύθερο Πολιτισμό και το Ελεύθερο Λογισμικό. Η FFKP (Union for Free Culture and Software, Ένωση για τον Ελεύθερο Πολιτισμό και το ελεύθερο Λογισμικό) και το FSFE (Free Software Foundation Europe, Ευρωπαϊκό Ίδρυμα Ελεύθερου Λογισμικού) σας προσκαλούν σε μια συνάθροιση με glögg (πικάντικο κρασί), καφέ, κουλουράκια και κέικ. Θα γίνει επίσης παρουσίαση της FFKP και ορισμένων από τις δραστηριότητες που έχουν προγραμματιστεί για το 2009. Ο Jeremiah Foster θα είναι εκεί για να προσφέρει βοήθεια για το GNU/Linux και άλλο Ελεύθερο Λογισμικό για όσους την χρειάζονται.  

Συνάντηση της Κοινότητας στο Βερολίνο

11 December 2008

Η τοπική ομάδα του Βερολίνου θα πραγματοποιήσει συνάντηση στις 11 Δεκεμβρίου. Ο τόπος όπως πάντα θα είναι το NewThinkingStore στην Tucholskystraße. Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν, έτσι σκεφτήκαμε να κάνουμε λίγη χειροτεχνία για να βελτιώσουμε το υλικό του περιπτέρου μας και τα φυλλάδια για τις εργασίες μας.
Είστε ευπρόσδεκτοι για τσάι και κουλουράκια.

Συνάντηση της Κοινότητας και εορταστική συνάθροιση στη Ζυρίχη, Ελβετία

11 December 2008

Το FSFE θα διοργανώσει την τακτική συνάντηση της ομάδας της Κοινότητας Ζυρίχης την επόμενη Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου στις 18:00 CET. Θα εορτάσουμε και την επερχόμενη εορταστική περίοδο με Glühwein (πειραματικό κρασί) και άλλες λιχουδιές! Ελπίζουμε να σας δούμε εκεί. Αν σκοπεύετε να παρευρεθείτε, παρακαλούμε στείλτε ένα μήνυμα στον διοργανωτή, Graeme West στο west@fsfeurope.org.

Συνάντηση της Κοινότητας Ζυρίχης

21 November 2008

Θα γίνει συνάντηση της Κοινότητας στο γραφείο του FSFE στη Ζυρίχη από τις 18:00 μέχρι τις 19:00 την Παρασκευή 21 Νοεμβρίου. Θα υπάρχει δωρεάν μπύρα και όλα τα Μέλη των κοντινών περιοχών καλούνται να συμμετάσχουν. Θα είναι μια καλή ευκαιρία για προσωπική γνωριμία, να συζητήσουμε τρόπους εξάπλωσης της ιδέας του Ελεύθερου Λογισμικού στην Ελβετία, και γενικά να περάσουμε καλά. Αυτή τη συνάντηση θα διοργανώσει ο Graeme West, βοηθός του FSFE στο γραφείο της Ζυρίχης. Αν σκοπεύετε να παρευρεθείτε, παρακαλούμε γνωστοποιήστε την πρόθεσή σας στον Graeme στέλνοντας μήνυμα στη διεύθυνση west@fsfeurope.org

Συνάντηση της Κοινότητας, Κολωνία, Γερμανία

18 November 2008

Την Τρίτη, 18 Νοεμβρίου στις 19.00 και πάλι όλα τα μέλη και όσοι επιθυμούν να υποστηρίξουν το FSFE ή απλά θέλουν να ενημερωθούν για το Ελεύθερο Λογισμικό θα βρεθούν στη Συνάντηση της Κοινότητας στο Hallmackenreuther, Πλατεία Βρυξελλών, Κολωνία.

Συνάντηση της Κοινότητας, Bolzano, Ιταλία

15 November 2008

Το Σάββατο 15 Νοεμβρίου στις 14:00 θα γίνει συνάντηση της Κοινότητας στο TIS Innovation Park του Bolzano. Η συνάντηση είναι ανοιχτή στα Μέλη και όσους ενδιαφέρονται για τη δουλειά του FSFE στην Ιταλία και τα προγράμματα της Κοινότητας. Η συνάντηση θα έχει δύο μέρη. Πρώτα ο Patrick Ohnewein, συντονιστής της Ιταλικής ομάδας του FSFE, θα μιλήσει για τις δραστηριότητες του FSFE και της Κοινότητας στην Ιταλία. Στο δεύτερο μέρος τα Μέλη θα κληθούν να υποβάλλουν προτάσεις και να συζητήσουν για μελλοντικές πρωτοβουλίες που θα προβάλλουν και θα στηρίξουν το Ελεύθερο Λογισμικό.  

Συνάντηση της Κοινότητας στο Βερολίνο

13 November 2008

Η μηνιαία συνάντηση της Κοινότητας πρόκειται να γίνει στις 13 Νοεμβρίου. Θα συναντηθούμε στις 7:30μμ στο κατάστημα NewThinking στο Berlin-Mitte (Tucholskystraße 48) Στα θέματα περιλαμβάνονται: επισκόπηση της BLIT, αναφορά για το FSCONS, "Πώς μπορούμε να συνεργαστούμε με τους διαφορετικούς οργανισμούς γύρω από το Ελέυθερο Λογισμικό και την Εκπαίδευση;" και η παρουσίαση για το 2009 Περιμένουμε να σας υποδεχτούμε στις 13.

NLUUG Autumn Conference and CELF Embedded Linux Conference Europe, Ede, Ολλανδία

06 – 07 November 2008

Το FSFE θα συμμετάσχει στο NLUUG Autumn Conference την Πέμπτη 6 Νοεμβρίου. Το φετινό θέμα είναι η 'κινητικότητα'. Μη διστάσετε να επισκεφτείτε το περίπτερό μας και να μας ρωτήσετε για το Ελεύθερο Λογισμικό! Ο Shane Coughlan, συντονιστής της Ομάδας Εργασίας Ελευθερίας στο FSFE, θα δώσει επίσης μια διάλεξη με τίτλο 'Η στρατηγική εφαρμογή του ελεύθερου λογισμικού στις επιχειρήσεις' στο CELF Embedded Linux Conference Europe 2008 στην ίδια τοποθεσία την επόμενη ημέρα, Παρασκευή 7 Νοεμβρίου. Η επιτυχής εφαρμογή του Ελεύθερου Λογισμικού απαιτεί κατανόηση της βέλτιστης πολιτικής και των διαδικασιών που είναι εφαρμοστέες σε αυτό το πλαίσιο. Ο Shane θα συζητήσει πώς το νομικό πρόγραμμα του FSFE και το Ευρωπαϊκό Νομικό του Δίκτυο έχουν καταπιαστεί με αυτό το ζήτημα έχοντας παράγει γενικής φύσης γνώση της αγοράς για προμήθεια και αγορά συμβολαίων, έγγραφα ροής εργασιών και μεθοδολογίες ανάπτυξης προϊόντων. Η τοποθεσία και για τα δύο συνέδρια είναι το Hotel en Congrescentrum De Reehorst, Ede, Ολλανδία.  

BLIT 2008, Πότσδαμ, Γερμανία

01 November 2008

Το FSFE θα έχει παρουσία με περίπτερο στη φετινή Brandenburger Linux Info Tag (BLIT). Η ομάδα της Κοινότητας του Βερολίνου θα βρίσκεται στο περίπτερο για να ενημερώνει τους επισκέπτες σχετικά με διάφορες πτυχές του Ελεύθερου Λογισμικού. Επίσης θα πωλούνται t-shirts και βιβλία για το Ελεύθερο Λογισμικό. Η εκδήλωση αρχίζει στις 10πμ και θα γίνει στο University Campus Griebnitzsee στο Πότσδαμ. Η είσοδος είναι δωρεάν.  

Συνάντηση της Κοινότητας στο Weingarten, Γερμανία

28 October 2008

Το Μέλος Christof Raber θα διοργανώσει συνάντηση της Κοινότητας στο Weltehof, Welte 1, 88250 Weingarten την Τρίτη 28 Οκτωβρίου στις 19:00. Όλα τα Μέλη και οι υποστηρικτές του Ελεύθερου Λογισμικού που διαμένουν σε κοντινή απόσταση καλούνται να συμμετάσχουν. Θα είναι μια καλή ευκαιρία για προσωπική γνωριμία, να συζητήσουμε για όλα τα θέματα του Ελεύθερου Λογισμικού και του FSFE και γενικά να περάσουμε καλά.

FSCONS 2008, Γκέτεμποργκ, Σουηδία

24 – 26 October 2008

Για το 2008, η FSCONS είναι μια συνεργασία των FSFE, Creative Commons, και Wikimedia Sweden. Θα υπάρξουν τρεις ενότητες (Ελεύθερη Καλλιέργεια Πνεύματος, Ελεύθερο Λογισμικό, Ελεύθερο Περιεχόμενο), με τη διαχείριση της κάθε μίας να έχει καθένας από τους τρεις κύριους διοργανωτές. Η θεματική θα εκτείνεται από το σχεδιασμό σύγχρονων πυρήνων μέχρι τη δημοσιογραφία των πολιτών και μέχρι την αδειοδότηση στον 21ο αιώνα.  

Συνάντηση της Κοινότητας στο Μόναχο, Γερμανία

22 October 2008

Την Τετάρτη 22 Οκτωβρίου στις 19:00 το OpenOffice.org και το FSFE θα συνδιοργανώσουν το δείπνο των στενών υποστηρικτών του OpenOffice.org και την πρώτη συνάντηση της Κοινότητας στο Μόναχο, Γερμανία. Θα γίνει στο Augustinerkeller, Arnulfstraße, Μόναχο (www.augustinerkeller.de)
Όλα τα Μέλη και οι υποστηρικτές του Ελεύθερου Λογισμικού που διαμένουν σε κοντινή απόσταση καλούνται να συμμετάσχουν. Θα είναι μια καλή ευκαιρία για προσωπική γνωριμία, να συζητήσουμε για όλα τα θέματα του Ελεύθερου Λογισμικού και του FSFE και γενικά να περάσουμε καλά.

Το FSFE στην SYSTEMS, Μόναχο, Γερμανία

21 – 24 October 2008

Από τις 21 μέχρι τις 24 Οκτωβρίου η SYSTEMS θα διεξαχθεί στο Μόναχο, Γερμανία. Η SYSTEMS είναι μια επαγγελματική έκθεση επιχειρηματικών συναλλαγών για την αγορά των τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών (ICT) και απευθύνεται σε επιχειρήσεις και διαμορφωτές τεχνικών αποφάσεων στις εμπορικές επιχειρήσεις και το δημόσιο τομέα.
Για πρώτη φορά το FSFE θα έχει παρουσία με περίπτερο.  

Δείπνο στη Γενεύη στις 19 Οκτωβρίου

19 October 2008

Οι Benjamin Morant και Ciarán O'Riordan σας προσκαλούν σε μια συνάντηση του FSFE στη Γενεύη την Κυριακή το βράδυ 19 Οκτωβρίου. Το πρόγραμμα είναι να συναντηθούμε σε ένα εστιατόριο στις 17:00 και μετά να πάμε σε μια παμπ στις 19:00. Για την ώρα το σημείο δεν έχει οριστεί αλλά αν θέλετε να έρθετε μη διστάσετε να μας ενημερώσετε. Παρακαλούμε στείλτε ένα μήνυμα στον Benjamin στο morant@fsfeurope.org

'Ερωτήσεις σχετικά με την αδειοδότηση και άλλα νομικά ζητήματα' τεχνικό συνέδριο στη Ζυρίχη, Ελβετία

17 October 2008

Ο Shane Coughlan, συντονιστής της Ομάδας Εργασίας Ελευθερίας στο FSFE, θα δώσει ένα διήμερο σεμινάριο με τίτλο 'Οι άδειες χρήσης του Ελεύθερου Λογισμικού και άλλα ζητήματα' στην Digicomp Academy της Ζυρίχης, στην Ελβετία. Το σεμινάριο απευθύνεται σε διαχειριστές έργων, προγραμματιστές και τεχνικούς οι οποίοι επιθυμούν να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους σχετικά με τις επιλογές διανομής κώδικα.  

Συνάντηση της Κοινότητας στη Βιέννη

17 October 2008

Στις 17 Οκτωβρίου 2008, θα γίνει συνάντηση της Κοινότητας στη Βιέννη. Θα συναντηθούμε γύρω στις 18:00 στο Library Room του Metalab, Rathausstraße 6, πρώτο διαμέρισμα. Οι συζητήσεις θα αρχίσουν στις 19:00.
Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης περιλαμβάνουν τις wiki σελίδες μας για την Κοινότητα, το υπερασπιστικό μας έργο και κάποια μικρά οργανωτικά ζητήματα. Όπως πάντα η συνάντηση θα κλείσει συζητώντας με ένα ποτήρι μπύρα.
Ως συνήθως, η πρόσκληση απευθύνεται σε όλους όσους ενδιαφέρονται για το FSFE ή το Ελεύθερο Λογισμικό. Αναμένουμε πολλές συμμετοχές με ενδιαφέρον!

Περίπτερο στο "Ελευθερία Όχι στο Φόβο", Βερολίνο, Γερμανία

11 October 2008

Το Σάββατο 11 Οκτωβρίου η ομάδα της Κοινότητας Βερολίνου θα έχει ένα περίπτερο στη διαδήλωση "Ελευθερία Όχι στο Φόβο". Το περίπτερο θα είναι έτοιμο περίπου στις 13:00 στο Neptunbrunnen, Berlin Alexanderplatz. Όταν η διαδήλωση ξεκινήσει το περίπτερο θα επανεγκατασταθεί στην Πύλη του Βρανδεμβούργου.  

Συνάντηση της Κοινότητας Ζυρίχης

10 October 2008

Συνάντηση της Κοινότητας θα πραγματοποιηθεί στο γραφείο του FSFE στη Ζυρίχη από τις 19:00 μέχρι τις 20:30 την Παρασκευή 10 Οκτωβρίου. Θα είναι διαθέσιμη κάποια ποσότητα δωρεάν μπύρας και όλα τα Μέλη των γύρω περιοχών καλούνται να συμμετάσχουν. Θα είναι μια καλή ευκαιρία για προσωπική γνωριμία, να συζητήσουμε τρόπους εξάπλωσης της ιδέας του Ελεύθερου Λογισμικού στην Ελβετία, και γενικά να περάσουμε καλά. Αυτή τη συνάντηση θα διοργανώσει ο Benjamin Morant, βοηθός του FSFE στο γραφείο της Ζυρίχης. Αν σκοπεύετε να παρευρεθείτε, παρακαλούμε γνωστοποιήστε την πρόθεσή σας στον Benjamin στέλνοντας μήνυμα στη διεύθυνση morant@fsfeurope.org

Μηνιαία Συνάντηση της Κοινότητας Βερολίνου

09 October 2008

Τα Μέλη της Κοινότητας στο Βερολίνο θα συναντηθούν στις 10 Νοεμβρίου στις 19:30. Θα αξιολογήσουμε δράσεις του παρελθόντος όπως τα 25α γενέθλια του GNU και την Ημέρα Ελευθερίας Λογισμικού. Για το μέλλον θα προγραμματίσουμε την παρουσία μας στην BLIT και θα μιλήσουμε για την εκστρατεία για τις εφαρμογές ανάγνωσης pdf. Ο τόπος συνάντησης είναι ως συνήθως το New Thinking Store, στην οδό Tucholsky.

August Fellowship meeting in Brussels

09 October 2008

A Belgian Fellowship meeting will take place on Thursday August 7th in Brussels. We will meet at 20:00 in Café Walvis, 209 rue Antoine Dansaert, Brussels. It's an informal meeting, like the last meeting, so we'll mostly chat about whatever Free Software topics the attendees are interested in. We'll also continue the discussion of how to launch quarterly meetings, and Ciaran O'Riordan will give an update on OpenStreetMap. This meeting can be discussed on FSFE's Benelux mailinglist.

Συνάντηση της Κοινότητας στη Φρανκφούρτη, Γερμανία

08 October 2008

Την Τετάρτη, 8 Οκτωβρίου, η πρώτη συνάντηση της Κοινότητας της περιοχής Rhein/Main θα γίνει στην Φρανκφούρτη: Θα συναντηθούμε στο "Club Voltaire", Kleine Hochstraße 5 (2 λεπτά από το "Alte Oper"), 60313 Frankfurt/Main. Θα βρεθούμε εκεί γύρω στις 19:00.

Συνάντηση ομάδας ειδικού ενδιαφέροντος του Ευρωπαϊκού Νομικού Δικτύου στις Βρυξέλλες

29 September 2008

Το Ευρωπαϊκό Νομικό Δίκτυο με τη διευκόλυνση της Ομάδας Εργασίας Ελευθερίας του FSFE θα διοργανώσει μια συνάντηση ομάδας ειδικού ενδιαφέροντος στις Βρυξέλλες για να συζητηθούν οι πατέντες λογισμικού και άλλα νομικά ζητήματα. Αυτή η συνάντηση θα φιλοξενηθεί στα δικηγορικά γραφεία Wilmer Hale law και είναι με πρόσκληση μόνο.

Τα 25α γενέθλια του GNU στο Βερολίνο, Γερμανία

27 September 2008

Το GNU-project γίνεται 25 στις 27 Σεπτεμβρίου. Συνεπώς θα ανοίξουμε σαμπάνιες στην Πύλη του Βρανδεμβούργου στο Βερολίνο. Θα συναντηθούμε στις 3μμ. Θα έχουμε σαμπάνιες και μουσική για να το γιορτάσουμε. Τα λέμε το Σάββατο.

Εκπαιδευτικό σεμινάριο για το Ελεύθερο Λογισμικό στις επιχειρήσεις και στον δημόσιο τομέα

26 September 2008

Ο Shane Coughlan, συντονιστής της Ομάδας Εργασίας Ελευθερίας στο FSFE, θα δώσει ένα εκπαιδευτικό σεμινάριο για το Ελεύθερο Λογισμικό στις επιχειρήσεις και στον δημόσιο τομέα στο Πανεπιστήμιο Εφαρμοσμένων Επιστημών της Ζυρίχης, Winterthur, Ελβετία.

'Η στρατηγική εφαρμογή του Ελεύθερου Λογισμικού στην επιχείρηση' διάλεξη στο OpenExpo

25 September 2008

Ο Shane Coughlan, συντονιστής της FTF, θα δώσει μια διάλεξη με τίτλο 'Η στρατηγική εφαρμογή του Ελεύθερου Λογισμικού στην επιχείρηση' στο συνέδριο OpenExpo στο Winterthur, Ελβετία, στις 25 Σεπτεμβρίου.  

Εναρκτήρια ομιλία στην εκδήλωση Dutch Software Freedom Day

20 September 2008

Ο Shane Coughlan, συντονιστής της Ομάδας Εργασίας Ελευθερίας στο FSFE, θα δώσει την εναρκτήρια ομιλία στην εκδήλωση Dutch Software Freedom Day στο Liefland College, Utrecht. Η εκδήλωση θα διαρκέσει από τις 10:00 μέχρι τις 17:00 και διοργανώνεται από τους NLLGG, NLUUG και SoftwareFreedomDay.eu  

Συναυλία για την Ημέρα Ελευθερίας Λογισμικού, Βιέννη, Αυστρία

20 September 2008

Με ώρα έναρξης στις 8μμ, τα Μέλη της Βιέννης εορτάζουν την ετήσια "Ημέρα Ελευθερίας Λογισμικού" στο μπαράκι Pint Pub στη Βιέννη. Το κλου της εκδήλωσης θα είναι οι παραστάσεις των μουσικών σχημάτων: "Club Valat" και "Klaus (από τους Fadin' to Whiteout)". Βέβαια η εκδήλωση απευθύνεται και σε άτομα που δεν είναι μανιώδεις με τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές.  

Προσεγγίζουμε το ευρύ κοινό - Ημέρα Ελευθερίας Λογισμικού, Βερολίνο, Γερμανία

20 September 2008

Το Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου από τις 14:00, το FFII και η ομάδα της Κοινότητας Βερολίνου του FSFE διοργανώνει ένα μπάρμπεκιου και ένα περίπτερο πληροφοριών. Στο περίπτερο θα εξηγούμε τι είναι το Ελεύθερο Λογισμικό και γιατί είναι σημαντικό για την κοινωνία. Αυτή η εκδήλωση θα δώσει σε αρχάριους την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με το Ελεύθερο Λογισμικό, το GNU/Linux και τις απασχολούμενες ομάδες. Παρακαλούμε φέρτε τις δικές σας ποσότητες τροφίμων και ποτών στο Mauerpark στο ύψος της Gleimstr. 60.  

Επίσημη έναρξη της GPLv3 στην Ολλανδία

19 September 2008

Ο Shane Coughlan, συντονιστής της Ομάδας Εργασίας Ελευθερίας στο FSFE, θα είναι ο οικοδεσπότης ενός τρίωρου τεχνικού συνεδρίου με τίτλο 'Ζητήματα αδειοδότησης και νομικά ζητήματα στο φως της GPLv3' για την έναρξη της GPLv3 στο Πανεπιστήμιο του Tilburg, στο Άμστερνταμ, Ολλανδία στις 19 Σεπτεμβρίου. Χορηγός αυτής της εκδήλωσης είναι το NLnet.

'Σε ποιον ανήκει το Ελεύθερο Λογισμικό; Η διαμάχη για τα Πνευματικά Δικαιώματα και τα Διπλώματα Ευρεσιτεχνίας' ομιλία στο OSiM World, Βερολίνο

17 September 2008

Ο Shane Coughlan, συντονιστής της Ομάδας Εργασίας Ελευθερίας στο FSFE, θα δώσει μια ομιλία με τίτλο 'Οι άδειες χρήσης του Ελεύθερου Λογισμικού και άλλα ζητήματα' στο OSiM World στο Βερολίνο στις 17 Σεπτεμβρίου. Σε αυτή την ομιλία θα αναλυθεί το ζήτημα της κυριότητας, ο στόχος της κυριότητας στη δημιουργική παραγωγή, τα οφέλη για τους καταναλωτές και την κοινότητα και η σχέση μεταξύ κυριότητας και αδειών χρήσης Ελεύθερου Λογισμικού.

Συνάντηση της Κοινότητας Ζυρίχης

12 September 2008

Συνάντηση της Κοινότητας θα πραγματοποιηθεί στο γραφείο του FSFE στη Ζυρίχη από τις 19:00 μέχρι τις 20:30 την Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου. Θα είναι διαθέσιμη κάποια ποσότητα δωρεάν μπύρας και όλα τα Μέλη των γύρω περιοχών καλούνται να συμμετάσχουν. Θα είναι μια καλή ευκαιρία για προσωπική γνωριμία, να συζητήσουμε τρόπους διάδοσης της ιδέας του Ελεύθερου Λογισμικού στην Ελβετία και γενικά να περάσουμε καλά. Αυτή τη συνάντηση θα διοργανώσει ο Benjamin Morant, βοηθός του FSFE στο Γραφείο της Ζυρίχης. Αν σκοπεύετε να έρθετε στη συνάντηση, παρακαλούμε γνωστοποιήστε την πρόθεσή σας στον Benjamin στέλνοντας μήνυμα στη διεύθυνση morant@fsfeurope.org

Ο Richard Stallman στην Μπρέσια (Ιταλία)

12 September 2008

Στις 12 Σεπτεμβρίου στις 16.00, ο Richard Stallman θα δώσει μια διάλεξη με θέμα "Πνευματικά δικαιώματα εναντίον της Κοινότητας στην εποχή των Δικτύων Ηλεκτρονικών Υπολογιστών" στην "Libera Accademia di Belle Arti", στην via D. Vender 66, Μπρέσια (Ιταλία).  

Συνάντηση της Κοινότητας Βερολίνου

11 September 2008

Η Ομάδα της Κοινότητας στο Βερολίνο θα συναντηθεί στις 11 Σεπτεμβρίου στις 19:30. Το σημείο συνάντησης θα είναι ως συνήθως το New Thinking Store, Tucholsky Strasse. Τα ακόλουθα θέματα θα συζητηθούν: η Ημέρα Ελευθερίας Λογισμικού, τα 25α γενέθλια του GNU.

Ο Richard Stallman στη Γένοβα (Ιταλία)

11 September 2008

Στις 11 Σεπτεμβρίου στις 16.00, ο Richard Stallman θα δώσει μια διάλεξη με θέμα "Πνευματικά δικαιώματα εναντίον της Κοινότητας στην εποχή των Δικτύων Ηλεκτρονικών Υπολογιστών" στο Τμήμα Πληροφορικής και Επιστημών της Πληροφορίας - Πανεπιστήμιο Γένοβας (οδός Δωδεκανήσου 35, 5ος όροφος).  

Συνάντηση ομάδας ειδικού ενδιαφέροντος του Ευρωπαϊκού Νομικού Δικτύου στο Λονδίνο

08 September 2008

Το Ευρωπαϊκό Νομικό Δίκτυο με τη διευκόλυνση της Ομάδας Εργασίας Ελευθερίας του FSFE θα διοργανώσει μια συνάντηση ομάδας ειδικού ενδιαφέροντος στο Λονδίνο για να συζητηθούν θέματα για επιχειρησιακές διαδικασίες και διοίκηση εφοδιαστικής αλυσίδας. Αυτή η συνάντηση θα φιλοξενηθεί στα γραφεία της Canonical και είναι μόνο με πρόσκληση.

Αναλύοντας το Ελεύθερο Λογισμικό στην επιτροπή του 'NESSI Open Source Working Group'

07 September 2008

Ο Shane Coughlan, συντονιστής της FTF, θα αναλύσει το Ελεύθερο Λογισμικό και το σκεπτικό πίσω από τις άδειες χρήσης Ελεύθερου Λογισμικού στο συνέδριο OSS 2008 στο Μιλάνο. Θα πάρει μέρος στην επιτροπή του 'NESSI Open Source Working Group' για να συζητήσει το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα NESSI.  

Η συμμετοχή της Κοινότητας στην Braderie de Lille, Λιλ (Γαλλία)

06 – 07 September 2008

Η διάσημη "Braderie de Lille" (η υπαίθρια αγορά της Λιλ) είναι μια μεγάλη ανοιχτή εκδήλωση η οποία έχει καθιερωθεί να γίνεται κάθε χρόνο από τον 12ο αιώνα το πρώτο Σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου. Η chtinux, μια ομάδα χρηστών Linux που έχει ιδρυθεί εκεί γύρω, πρότεινε στην Κοινότητα να πάρει μέρος στην Braderie. Το FSFE, και ιδιαίτερα το περίπτερο της Κοινότητας, θα έχουν πολλή δημοσιότητα, αφού εκατομμύρια επισκεπτών πολλών εθνοτήτων περπατούν στους δρόμους της Λιλ. Ελάτε να ανακαλύψετε αυτή την όμορφη πόλη και να δοκιμάσετε μερικές από τις νοστιμιές της Braderie, όπως τα μύδια ! Και πάνω από όλα ελάτε να υποστηρίξετε την Κοινότητα ! Το περίπτερο της Κοινότητας θα βρίσκεται στην Place du Vieux Marché aux chevaux. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτή την εκδήλωση στείλτε ένα μήνυμα στον Benjamin: morant@fsfeurope.org

Ο Shane Coughlan στη Βιέννη - Η αυγή του Ελεύθερου Λογισμικού ως επαγγελματικού πεδίου

05 September 2008

Η Ομάδα της Κοινότητας Βιέννης προσκαλεί τον Shane Martin Coughlan σε ομιλία με θέμα "Η αυγή του Ελεύθερου Λογισμικού ως επαγγελματικού πεδίου. Ποιο είναι το επόμενο βήμα" (στα Αγγλικά). Η εκδήλωση, η οποία διοργανώνεται στο πλαίσιο ενός ειδικού q/talk, θα γίνει στο Room D / quartier21, QDK / Electric Avenue, MQ Wien στις 5 Σεπτεμβρίου 2008 και θα ξεκινήσει στις 20:00. Η προσέλευση θα γίνεται από τις 19:00. Η ομιλία θα τελειώσει γύρω στις 21:15 και μετά θα δοθεί η ευκαιρία για ερωτήσεις. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Fellowship meeting in Duesseldorf

30 August 2008

At 18:30 on 30 August 2008, Duesseldorf Fellowship will meet in Gasttaette "Suedstern", Bilker Allee 66, 40219 Duesseldorf (5 min vom S-Bahnhof Bilk). Shane M. Coughlan, the coordinator of the FTF, will give a talk entitled "Professionalisation of Free Software projects" and there will be plenty of time for other discussions.

Συνάντηση της Ολλανδικής Κοινότητας, Nijmegen

28 August 2008

Συνάντηση της Κοινότητας θα πραγματοποιηθεί στο Nijmegen την Πέμπτη 28 Αυγούστου. Όσοι ενδιαφέρονται για το Ελεύθερο Λογισμικό είναι ευπρόσδεκτοι και καλούνται να συναντηθούν μέσα στο Café Jos, Daalseweg 309, στις 20:00. Σχολιασμός για αυτή τη συνάντηση μπορεί να γίνει στον δημόσιο κατάλογο παραληπτών αλληλογραφίας fsfe-bnl.

3ο Froscon, Αγ. Αυγουστίνος, Γερμανία

23 – 24 August 2008

Το Τμήμα Επιστήμης Ηλεκτρονικών Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Εφαρμοσμένων Επιστημών Bonn-Rhein-Sieg διοργανώνει ένα συνέδριο αποκλειστικά για το Ελεύθερο Λογισμικό το 2008 και πάλι με τη συνδρομή των Fachschaft of Computer Science, LUUSA και FrOSCon e.V.

Το FSFE θα συμμετέχει και πάλι με περίπτερο. Ο συντονισμός γίνεται μέσα από τον κατάλογο παραληπτών αλληλογραφίας booth@

Πρώτη συνάντηση της Κοινότητας στη Στουτγάρδη

22 August 2008

Θα γίνει μια συνάντηση της Κοινότητας στο Unithekle, Allmandring 17, 70596 Στουτγάρδη την Παρασκευή 22 Αυγούστου στις 19:00. Πρόκειται για την πρώτη συνάντηση της Κοινότητας στη Στουτγάρδη και όλα τα Μέλη και οι υποστηρικτές του Ελεύθερου Λογισμικού είναι προσκαλεσμένοι. Θα είναι μια καλή ευκαιρία προσωπικής γνωριμίας, να συζητήσουμε για τη δυνατότητα μελλοντικών συναντήσεων της Κοινότητας στη Στουτγάρδη και γενικά να περάσουμε καλά. Περισσότερες πληροφορίες.

Συνάντηση της Κοινότητας στη Ζυρίχη

15 August 2008

Θα γίνει μια συνάντηση της Κοινότητας στο γραφείο του FSFE στη Ζυρίχη από τις 18:00 μέχρι τις 19:30 την Παρασκευή 15 Αυγούστου. Θα προσφερθεί δωρεάν μπύρα και όλα τα Μέλη των κοντινών περιοχών καλούνται να συμμετάσχουν. Θα είναι μια καλή ευκαιρία για προσωπική γνωριμία, να συζητήσουμε τρόπους διάδοσης του Ελεύθερου Λογισμικού στην Ελβετία και γενικά να περάσουμε καλά. Σε αυτή τη συνάντηση οικοδεσπότης θα είναι ο Shane Coughlan, ο συντονιστής των νομικών δραστηριοτήτων του FSFE. Ωστόσο, υπόσχεται να μη μιλήσει για άδειες χρήσης εκτός αν του ζητηθεί. Αν σκοπεύετε να έρθετε στη συνάντηση, παρακαλούμε ενημερώστε τον Shane με ένα ηλεκτρονικό μήνυμα στη διεύθυνση coughlan@fsfeurope.org.

Συνάντηση της Κοινότητας στη Βιέννη

15 August 2008

Στις 15 Αυγούστου 2008, θα γίνει μια συνάντηση της Κοινότητας στη Βιέννη. Θα συναντηθούμε γύρω στις 18:00 στο Library Room του Metalab, Rathausstraße 6, πρώτο διαμέρισμα. Οι συζητήσεις θα αρχίσουν στις 19:00.
Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης περιλαμβάνουν τις προετοιμασίες για την επίσκεψη του Shane Coughlan στη Βιέννη, τη Συναυλία για την Ελευθερία στο Λογισμικό την Ημέρα Ελευθερίας για το Λογισμικό, και την εκδήλωση "Linuxwochenende" στη Βιέννη τον Σεπτέμβριο. Όπως πάντα η συνάντηση θα κλείσει συζητώντας με ένα ποτήρι μπύρα.
Ως συνήθως, η πρόσκληση απευθύνεται σε όλους όσους ενδιαφέρονται για το FSFE ή το Ελεύθερο Λογισμικό. Αναμένουμε πολλές συμμετοχές με ενδιαφέρον!

'Οδηγώντας την καινοτομία με τεχνολογίες ανοιχτού περιβάλλοντος γραφείου' δημόσια συζήτηση στο Akademy 2008

12 August 2008

Ο Shane Coughlan, Συντονιστής της FTF στο FSFE, θα πάρει μέρος στη συζήτηση 'Οδηγώντας την καινοτομία με τεχνολογίες ανοιχτού περιβάλλοντος γραφείου' στο Akademy 2008 την Τρίτη, 12 Αυγούστου 2008. Ο Shane θα είναι επίσης διαθέσιμος στο συνέδριο την υπόλοιπη ημέρα στις 12 και στις 13 του μήνα μαζί με τον Armijn Hemel από τον GPL-violations.org. Θα χαρούν να απαντήσουν σε ερωτήσεις σχετικά με τις βέλτιστες πρακτικές και την επίλυση ζητημάτων στη συμμόρφωση με τις άδειες χρήσης.

Συνάντηση του Αυγούστου της Κοινότητας στις Βρυξέλλες

07 August 2008

Τα μέλη της Βελγικής Κοινότητας θα συναντηθούν την Πέμπτη 7 Αυγούστου στις Βρυξέλλες. Θα συναντηθούμε στις 20:00 στο café Walvis, 209 rue Antoine Dansaert, Βρυξέλλες. Είναι μια ανεπίσημη συνάντηση όπως η προηγούμενη, έτσι θα συζητήσουμε περισσότερο για θέματα Ελεύθερου Λογισμικού για τα οποία ενδιαφέρονται οι συμμετέχοντες. Επίσης θα συνεχίσουμε τη συζήτηση για το πώς να ξεκινήσουμε τριμηνιαίες συναντήσεις και ο Ciarán O'Riordan θα ενημερώσει για το πρόγραμμα OpenStreetMap. Αυτή η συνάντηση μπορεί να σχολιαστεί στον κατάλογο παραληπτών ηλεκτρονικής αλληλογραφίας του Benelux για το FSFE.

Συνάντηση της Κοινότητας στη Ζυρίχη

18 July 2008

Θα γίνει μια συνάντηση της Κοινότητας στο γραφείο του FSFE στη Ζυρίχη από τις 18:00 μέχρι τις 19:30 την Παρασκευή 18 Ιουλίου. Θα προσφερθεί δωρεάν μπύρα και όλα τα Μέλη των κοντινών περιοχών καλούνται να συμμετάσχουν. Θα είναι μια καλή ευκαιρία για προσωπική γνωριμία, να συζητήσουμε τρόπους διάδοσης του Ελεύθερου Λογισμικού στην Ελβετία και γενικά να περάσουμε καλά. Σε αυτή τη συνάντηση οικοδεσπότης θα είναι ο Shane Coughlan, ο συντονιστής των νομικών δραστηριοτήτων του FSFE. Ωστόσο, υπόσχεται να μη μιλήσει για άδειες χρήσης εκτός αν του ζητηθεί. Αν σκοπεύετε να έρθετε στη συνάντηση, παρακαλούμε ενημερώστε τον Shane με ένα ηλεκτρονικό μήνυμα στη διεύθυνση coughlan@fsfeurope.org.

Συνάντηση της Κοινότητας στη Βιέννη

18 July 2008

Στις 18 Ιουλίου 2008, μια συνάντηση της Κοινότητας θα πραγματοποιηθεί στη Βιέννη. Θα συναντηθούμε γύρω στις 18:00 στο Library Room του Metalab, Rathausstraße 6, πρώτο διαμέρισμα. Οι συζητήσεις θα αρχίσουν στις 19:00.
Στα ζητήματα της ημερήσιας διάταξης περιλαμβάνονται ο προγραμματισμός για την επίσκεψη του Shane Coughlan στη Βιέννη, ο προγραμματισμός για τη Συναυλία για το Ελεύθερο Λογισμικό την Ημέρα της Ελευθερίας στο Λογισμικό και συζήτηση για τις πιθανές αντιδράσεις στην απόφαση για το WIENUX. Όπως πάντα, η συνάντηση θα διαλυθεί με φιλική διάθεση μέσα στο ποτήρι μιας μπύρας.
Ως συνήθως, η πρόσκληση απευθύνεται σε όλους όσους ενδιαφέρονται για το FSFE ή το Ελεύθερο Λογισμικό. Αναμένουμε πολλές συμμετοχές με ενδιαφέρον!

Γεύμα της Κοινότητας στη Βαρκελώνη

17 July 2008

Έχει προγραμματιστεί γεύμα για τα Μέλη του FSFE και τους φίλους του Ελεύθερου Λογισμικού στη Βαρκελώνη από τις 14:00 μέχρι τις 16:00 με τους Georg Greve, Jonas Öberg και Shane Coughlan από το FSFE. Η συνάντηση θα είναι για άτυπες και φιλικές συζητήσεις για το FSFE, την Κοινότητα, τη δραστηριότητα της Ομάδας Εργασίας Ελευθερίας και ό,τι άλλο θέλετε να φέρετε προς συζήτηση. Αν σχεδιάζετε να έρθετε στη συνάντηση, παρακαλούμε στείλτε μήνυμα στη διεύθυνση contact@fsfe.org

'Άδειες χρήσης που υποστηρίζουν την ελευθερία' ομιλία στο FKFT

16 July 2008

Ο Shane θα μιλήσει για τα είδη αδειών χρήσης που προσφέρουν και προστατεύουν τις ελευθερίες της χρήσης, μελέτης, μοιράσματος και βελτίωσης και στην τεχνολογία και στην εκπαίδευση. Θα διερευνήσει τις κύριες προκλήσεις με τις οποίες πλατφόρμες όπως το SELF μπορεί να διασταυρωθούν από νομκή άποψη και τι μηχανισμοί βοηθούν στην υποστήριξη αξιόπιστης νομικής υποδομής. Θα συζητήσει επίσης τη δραστηριότητα της Ομάδας Εργασίας Ελευθερίας του FSFE στην προσφορά εκπαιδευτικών και υποστηρικτικών υπηρεσιών σχετικών με τη νομική στήριξη του Ελεύθερου Λογισμικού στην Ευρώπη.  

'Πώς το SELF βοήθησε στην οικοδόμηση της ελευθερίας' ομιλία στο FKFT

16 July 2008

Το SELF έχει συμβάλλει σε διάφορα επίπεδα για την ελευθερία στο λογισμικό και στην εκπαίδευση. Η εργασία της Νομικής Ομάδας Ειδικών του SELF (Legal Experts Group, LEG) έχει βοηθήσει να αναπτυχθεί μια καλύτερη κατανόηση των Ανοικτών Προτύπων και προσέφερε μια κατεύθυνση αναφοράς για ελεύθερο εκπαιδευτικό υλικό. Ο συντονιστής της SELF LEG και πρόεδρος του FSFE Georg Greve, θα παρουσιάσει την εσωτερική διάσταση του τρόπου με τον οποίο το SELF έχει βοηθήσει στην εξέλιξη της κατάστασης προόδου και πώς η δουλειά που έχει γίνει στην κοινοπραξία του SELF θα προσφέρει ένα μόνιμο όφελος στην κοινότητα του Ελεύθερου Λογισμικού.  

Μπάρμπεκιου της Κοινότητας με το FFII στο Βερολίνο

10 July 2008

Η τοπική ομάδα της Κοινότητας στο Βερολίνο θα οργανώσει ένα μπάρμπεκιου από κοινού με το FFII στις 10 Ιουλίου. Η συνάντηση θα αρχίσει στις 7:30μμ στο γραφείο του FFII, το οποίο βρίσκεται στην Malmöer Straße 6 κοντά στην Bornholmer Straße. Μην ξεχάσετε να φέρετε μαζί σας τα απαιτούμενα για το μπάρμπεκιου της προτίμησής σας. Αν ο καιρός επιτρέπει, θα πάμε στο Mauerpark γύρω στις 9μμ. Θα χαρούμε να σας υποδεχθούμε εκεί.

Συνάντηση της Κοινότητας στις Βρυξέλλες

10 July 2008

Η Βελγική Κοινότητα διοργανώνει μια συνάντηση στις 10 Ιουλίου στις Βρυξέλλες. Θα συναντηθούμε στις 19:00 στο café Walvis, 209 rue Antoine Dansaert, Βρυξέλλες. Είναι μια ευκαιρία να ενημερώσετε για τις δραστηριότητές σας στην κοινότητα του Ελεύθερου Λογισμικού και για μια ομιλία για τα gNewSence και GPLv3.
Η συνάντηση είναι ανοιχτή σε Μέλη και μη-Μέλη που ενδιαφέρονται για το Ελεύθερο Λογισμικό. Αναμένουμε πολλές συμμετοχές με ενδιαφέρον!

'Οι Υποχρεώσεις της Κοινότητας και των Συναντήσεων' για την BT

02 July 2008

Ο Shane Coughlan, συντονιστής της Ομάδας Εργασίας Ελευθερίας στο FSFE, θα δώσει μια διάλεξη με τίτλο 'Οι Υποχρεώσεις της Κοινότητας και των Συναντήσεων' για την BT στις 14:30 στις 2 Ιουλίου στο Adastral Park στο Ipswitch, Ηνωμένο Βασίλειο. Θα είναι επίσης διαθέσιμος για παρουσιάσεις και τεχνικές συνεδρίες σε συνεργασία με άλλους εταίρους την ίδια μέρα.

Συνάντηση της Ιρλανδικής Κοινότητας, Δουβλίνο

24 June 2008

Μια συνάντηση της τοπικής Κοινότητας θα γίνει στο Δουβλίνο στις 24 Ιουνίου. Όσοι ενδιαφέρονται για το Ελεύθερο Λογισμικό είναι καλεσμένοι στη συνάντηση στο The White Horse στις 20:00. Αυτή θα είναι και η μηνιαία συνάντηση του Irish Free Software Organisation. Στα αναμενόμενα θέματα περιλαμβάνονται το OOXML, οι πατέντες λογισμικού, η διανομή gNewSense και η Κοινότητα. Σχετικές συζητήσεις μπορούν να γίνουν μέσα από τον fsfe-ie κατάλογο παραληπτών αλληλογραφίας.

Συνάντηση της Ιρλανδικής Κοινότητας, Δουβλίνο

24 June 2008

Συνάντηση της Κοινότητας θα διοργανωθεί στο Δουβλίνο την Τρίτη 19 Αυγούστου. Όλοι όσοι ενδιαφέρονται για το Ελεύθερο Λογισμικό είναι ευπρόσδεκτοι να πάρουν μέρος στη συνάντηση στο White Horse στις 20:00. Αυτή η εκδήλωση θα είναι επίσης η μηνιαία συνάντηση του Ιρλανδικού Οργανισμού Ελεύθερου Λογισμικού. Αναμενόμενα θέματα προς συζήτηση περιλαμβάνουν την Ημέρα Ελευθερίας για το Λογισμικό, τις πατέντες λογισμικού, πιθανόν το OOXML ή το OpenMoko και τη συνηθισμένη συζήτηση για τις πρόσφατες εκδηλώσεις. Σχόλια για αυτή τη συνάντηση μπορούν να γίνουν στον κατάλογο παραληπτών αλληλογραφίας fsfe-ie.

Συνάντηση της Κοινότητας στη Βιέννη

20 June 2008

Η εικοστή τρίτη συνάντηση της Αυστριακής Κοινότητας θα πραγματοποιηθεί στις 20 Ιουνίου στη Βιέννη. Θα συναντηθούμε γύπω στις 18:00 στο Library Room του Metalab, Rathausstraße 6, πρώτο διαμέρισμα. Η ''επίσημη'' ημερήσια διάταξη θα αρχίσει στις 19:00.
Ως συνήθως, η πρόσκληση απευθύνεται σε όλους όσους ενδιαφέρονται για το FSFE ή το Ελεύθερο Λογισμικό. Αναμένουμε πολλές συμμετοχές με ενδιαφέρον!

Εξετάζοντας τη σημασία των αδειών χρήσης Ελεύθερου Λογισμικού στο IOTC 2008, Ιρλανδία

18 – 20 June 2008

Ο Shane Coughlan θα εκπροσωπήσει την FTF του FSFE στην IOTC 2008 στο Δουβλίνο, Ιρλανδία. Θα δώσει μια ομιλία που θα ανοίξει το συνέδριο την Τετάρτη 18 Ιουνίου με θέμα το Ελεύθερο Λογισμικό στις επιχειρήσεις. Άλλοι ομιλητές περιλαμβάνουν τον Graham Taylor από το Open Forum Europe, τον Adam Jollans από την IBM και τον Stephen McGibbon από τη Microsoft. Είναι βέβαιο ότι θα υπάρξουν ενδιαφέρουσες συζητήσεις και αντιπαραθέσεις.  

Συνάντηση της Κοινότητας στο Βερολίνο

12 June 2008

Η Ομάδα της Κοινότητας Βερολίνου θα συναντηθεί στις 12 Ιουνίου στο NewThinking Store. Η συνάντηση θα ξεκινήσει στις 7:30pm. Το NewThinking Store βρίσκεται στην οδό Tucholskystr. 48, κοντά στην Oranienburger Straße. Θα είναι χαρά μας να σας υποδεχτούμε εκεί.

Κοινωνική εκδήλωση στη Ζυρίχη - συναντηθείτε με το FSFE!

07 June 2008

Η φετινή Γενική Συνέλευση του FSFE θα γίνει στη Ζυρίχη, και ως συνήθως, θα υπάρξει μια κοινωνική εκδήλωση όπου τα μέλη της Γενικής Συνέλευσης συναντούν τα Μέλη της Κοινότητας και άλλους τοπικούς υποστηρικτές του Ελεύθερου Λογισμικού.
Περίπου στις 18:20 το πλήθος θα αφήσει το γραφείο του FSFE στη Sumatrastrasse 25 και θα βαδίσει μέσα από την παλιά πόλη στην κατεύθυνση του Bellview.
Στις 19:00 θα πάρουμε το πλοίο από το Zurich Burkiplatz.
Στις 19:47 το πλοίο θα φθάσει στο Erlenbach όπου το βράδυ θα συνεχιστεί με μια ωραία ψησταριά στο πάρκο. Αν αποφασίσετε να έρθετε μαζί μας κατ' ευθείαν για την ψησταριά, αναζητήστε τη σημαία της κοινότητας για να μας εντοπίσετε.
Φέρετε ό,τι θέλετε για να βάλετε στη σχάρα και ποτά να σας κρατήσουν μέχρι τις 23:00 που θα τελειώσει η κοινωνική εκδήλωση καθώς μερικοί από εμάς πρέπει να ξυπνήσουν νωρίς την Κυριακή να συνεχίσουν τη δουλειά :)

Διάλεξη "Ελεύθερο Λογισμικό - Τεχνική, Πολιτική, Οικονομία", Βερολίνο, Γερμανία

31 May 2008

Το Σάββατο 31 Μαΐου, 2-3 μμ, ο Matthias Kirschner θα δώσει μια διάλεξη στη Linuxtag στο Βερολίνο σχετικά με τη σημασία των τεσσάρων ελευθεριών του χρήστη να χρησιμοποιεί, να μελετάει, να μοιράζεται και να βελτιώνει το λογισμικό και την επίδρασή τους στην πολιτική και την οικονομία. Το κοινό στο οποίο η ομιλία απευθύνεται είναι αρχάριοι ή όσοι θέλουν να πάρουν κάποιες ιδέες για το πώς να εξηγήσουν αυτό το θέμα σε αρχάριους. Η ομιλία θα γίνει στο BusinessForum (EG), στα Γερμανικά.  

eLiberatica δεύτερη έκδοση

30 – 31 May 2008

Η δεύτερη eLiberatica λαμβάνει χώρα στις 30 και 31 Μαΐου 2008 στο World Trade Center στο Βουκουρέστι, Ρουμανία.
Μετά από την τεράστια δημόσια επιτυχία της πρώτης έκδοσης του eLiberatica το 2007, η δεύτερη έκδοση θα συνεχίσει στην ίδια παράδοση: να ενώσει τους ηγέτες της κοινότητας και των επιχειρήσεων ανά τον κόσμο για να συζητήσουν για τα πιο καυτά θέματα των Ανοικτών και Ελεύθερων Τεχνολογιών.
Η eLiberatica έχει μοναδική έμπνευση και ταυτότητα· θα μάθετε και θα ανακαλύψετε νέα πράγματα, θα συναντήσετε διεθνείς προσωπικότητες της πληροφορικής, ανθρώπους των επιχειρήσεων, επαγγελματίες υψηλής τεχνολογίας, θα κάνετε νέους φίλους, νέους συνεταίρους, θα διασκεδάσετε και πραγματικά θα απολαύσετε μία ζωντανή εκδήλωση.
Η eLiberatica 2008 προτίθεται να επικεντρώσει το ενδιαφέρον της στα εξής:

  • Υιοθέτηση της επιχειρηματικότητας - πώς να κάνετε χρήματα και να έχετε κέρδος χρησιμοποιώντας Ανοικτές και Ελεύθερες Τεχνολογίες
  • Κυβέρνηση, δημόσια διοίκηση και δημόσια σχολεία - η σημασία των Ανοικτών και Ελεύθερων Τεχνολογιών· επαγγελματική εξέλιξη με τη συμμετοχή στην κοινότητα του Ελεύθερου Λογισμικού
  • Σπάστε τον κώδικα - χρήσιμες συμβουλές, πράγματα που δεν θα βρείτε σε βιβλία πληροφορικής.
 

LinuxTag 2008, Βερολίνο, Γερμανία

28 – 31 May 2008

Όπως και στα προηγούμενα χρόνια, το FSFE θα συμμετάσχει με ένα περίπτερο στη LinuxTag 2008, η οποία θα γίνει στο Expo Center του Βερολίνου κάτω από το Funkturm. Το FSFE θα ενημερώνει τους επισκέπτες σχετικά με διάφορες πτυχές του Ελεύθερου Λογισμικού, όπως την Ομάδα Εργασίας Ελευθερίας, τις πατέντες λογισμικού, το πρόγραμμα SELF, την GPLv3, την εργασία μας στα Ηνωμένα Έθνη ή την Κοινότητα του FSFE. Επίσης είναι προγραμματισμένο να διατεθούν προς πώληση μπλουζάκια από το FSFE και βιβλία σχετικά με το Ελεύθερο Λογισμικό.  

Συνάντηση της Κοινότητας στη Βιέννη

17 May 2008

Η εικοστή δεύτερη συνάντηση της Αυστριακής Κοινότητας είναι τμήμα της εκδήλωσης Linuxwochen στη Βιέννη. Τα Μέλη και άλλοι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συναντηθούν στο περίπτερο του FSFE σε όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης για να συζητήσουν και μετά το τέλος της τελευταίας ημέρας της εκδήλωσης, θα βρεθούμε στο Πάρτυ του Linuxwochen.  

Linuxwochen, Βιέννη, Αυστρία

15 – 17 May 2008

Από τις 15 μέχρι τις 17 Μαΐου, μια εκδήλωση Linuxwochen Αυστρίας θα λάβει χώρα στο κτήριο του Αυστριακού Εμπορικού Επιμελητηρίου, Rudolf-Sallinger-Platz 1, 3rd district, Vienna.
Μια ομάδα Μελών θα είναι εκεί με ένα περίπτερο όπου θα ενημερώνουν για το FSFE, την Κοινότητα και γενικά για το Ελεύθερο Λογισμικό.
Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλη την εκδήλωση.  

Linuxwochen, Graz, Αυστρία

19 April 2008

Το Σάββατο 19 Απριλίου 2008 στις 12:00, ο Reinhard Müller δίνει μια ομιλία σχετικά με τα ανοικτά πρότυπα και τους ελεύθερους τύπους αρχειοθέτησης στην εκδήλωση Linuxwochen στο Πανεπιστήμιο Εφαρμοσμένων Επιστημών ''Johanneum'' στο Graz.
Το FSFE επίσης θα έχει περίπτερο στην εκδήλωση όπου θα ενημερώνει σχετικά με τη δραστηριότητά του και γενικά για το Ελεύθερο Λογισμικό.
Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλη την εκδήλωση.  

Συνάντηση της Κοινότητας στο Graz

19 April 2008

Η εικοστή πρώτη συνάντηση της Αυστριακής Κοινότητας θα πραγματοποιηθεί στη Linuxtag στο Graz. Τα Μέλη και άλλοι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συναντηθούν στο περίπτερο του FSFE σε όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης για να συζητήσουν και μετά το τέλος της εκδήλωσης είναι βέβαιο ότι θα βρούμε κάπου να πιούμε καμιά μπύρα όλοι μαζί :-)  

Linuxwochen, Krems, Αυστρία

15 April 2008

Την Τρίτη 15 Απριλίου 2008 στις 16:15, ο Reinhard Müller δίνει μια ομιλία σχετικά με τα ανοικτά πρότυπα και τους ελεύθερους τύπους αρχειοθέτησης στην εκδήλωση Linuxwochen στο Πανεπιστήμιο Danube στο Krems.
Το FSFE επίσης θα έχει περίπτερο στην εκδήλωση όπου θα ενημερώνει σχετικά με τη δραστηριότητά του και γενικά για το Ελεύθερο Λογισμικό.
Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλη την εκδήλωση.  

Ευρωπαϊκή Ημερίδα Αδειοδότησης και Νομικών Θεμάτων

11 April 2008

Η Ομάδα Εργασίας ελευθερίας του FSFE θα φιλοξενήσει την πρώτη Ευρωπαϊκή Ημερίδα Αδειοδότησης και Νομικών Θεμάτων για το Ελεύθερο Λογισμικό την Παρασκευή 11 Απριλίου στο Άμστερνταμ, Ολλανδία. Τόπος συνάντησης είναι το ξενοδοχείο InterContinental Amstel. Η εκδήλωση στοχεύει σε μεγάλα προγράμματα και μεσαίες / μεγάλες επιχειρήσεις που επιθυμούν να συζητήσουν τις διαδικασίες τους για τη συμμόρφωση με τις υπάρχουσες άδειες χρήσης. Οι συμμετέχοντες αναμένεται να συμβάλλουν σε ζητήματα που εκτείνονται από αναπτυξιακές διαδικασίες μέχρι τη βελτιστοποίηση στη διατύπωση συμβολαίων αγορών προς όφελος της Ευρωπαϊκής κοινότητας Ελεύθερου Λογισμικού. Αυτή η ημερίδα έχει περιορισμένο αριθμό θέσεων και συνεπώς η συμμετοχή είναι δυνατή με πρόσκληση μόνο. Προγράμματα και εταιρίες που ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν αυτή την εκδήλωση θα πρέπει να επικοινωνήσουν με την FTF στο contact@fsfe.org.  

Η στρατηγική εφαρμογή του Ελεύθερου Λογισμικού

02 April 2008

Στις 2 Απριλίου το FSFE και η Ομάδα Εργασίας Ελευθερίας (FTF) θα δώσουν ένα σεμινάριο σχετικά με τη Στρατηγική εφαρμογή του Ελεύθερου Λογισμικού στις Επιχειρήσεις σε συνεργασία με την Internet Academy. Το σεμινάριο θα διεξαχθεί στη Στοκχόλμη, Σουηδία. Όσοι επιθυμούν να προσέλθουν θα πρέπει να προεγγραφούν μέσα από τη φόρμα επικοινωνίας της FTF.  

Πρώτη συνάντηση της Κοινότητας στο Augsburg

29 March 2008

Παρασκευή, 29 Μαρτίου, θα γίνει η πρώτη συνάντηση της Κοινότητας στο Augsburg.
Θα συναντηθούμε στο μπαρ "Thing", Vorderer Lech 45, 86150 Augsburg, αμέσως μετά την ημερίδα πληροφόρησης GNU/Linux του Augsburg. Υπολογίζουμε να είμαστε εκεί κατά τις 18:30.
Όσοι δεν γνωρίζουν το Augsburg πολύ καλά και βρίσκονται στην ημερίδα πληροφόρησης GNU/Linux μπορούν να προσέλθουν στο περίπτερο του FSFE στο τέλος της εκδήλωσης, να πάμε όλοι μαζί στη συνάντηση.

'Εισαγωγή στην Αδειοδότηση Ελεύθερου Λογισμικού' εκπαιδευτικό σεμινάριο στη Ζυρίχη, Ελβετία

21 March 2008

Ο Shane Coughlan, συντονιστής της FTF, θα δώσει ένα εκπαιδευτικό σεμινάριο εισαγωγής στις έννοιες της αδειοδότησης Ελεύθερου Λογισμικού την Παρασκευή 21 Μαρτίου. Το σεμινάριο θα γίνει από τις 13:00-16:00 στο γραφείο του FSFE στη Ζυρίχη. Δεν υπάρχει κάποιο κόστος παρακολούθησης του σεμιναρίου, αλλά εξαιτίας του περιορισμένου χώρου όσοι επιθυμούν να προσέλθουν θα πρέπει να προεγγραφούν μέσα από την φόρμα επικοινωνίας με την FTF .  

Συνάντηση της Κοινότητας στη Βιέννη

14 March 2008

Η εικοστή συνάντηση της Αυστριακής Κοινότητας πραγματοποιείται στις 15 Φεβρουαρίου στη Βιέννη. Θα συναντηθούμε περίπου στις 18:00 στο Library Room του Metalab, Rathausstraße 6, πρώτο διαμέρισμα. Η ''επίσημη'' ημερήσια διάταξη θα αρχίσει στις 19:00.
Το κύριο θέμα της συνάντησης θα είναι η προετοιμασία της Ημέρας Ελευθερίας Εγγράφων.
Ως συνήθως, η πρόσκληση απευθύνεται σε όλους όσους ενδιαφέρονται για το FSFE ή το Ελεύθερο Λογισμικό. Αναμένουμε πολλές συμμετοχές με ενδιαφέρον!

Ομιλία για την αδειοδότηση Ελεύθερου Λογισμικού και την GPLv3 στο OSiM USA

10 March 2008

Ο Shane Coughlan, συντονιστής της FTF, θα δώσει μια ομιλία με τίτλο 'Εξετάζοντας αν η GPLv3 έχει βελτιώσει την αδειοδότηση Ελεύθερου Λογισμικού' στο OSiM USA την Τρίτη 11 ΜΑρτίου στο San Francisco. Η ομιλία θα καλύψει θέματα που εκτείνονται από τη δημιουργία της GPLv3 και τη θέση της στην αδειοδότηση μέχρι την εξέταση της θέσης της GPLv3 στις αγορές του μέλλοντος.

'Το Ελεύθερο Λογισμικό στο δημόσιο τομέα' εκπαιδευτικό σεμινάριο στη Ζυρίχη, Ελβετία

07 March 2008

Ο Shane Coughlan, συντονιστής της FTF, θα δώσει ένα εκπαιδευτικό σεμινάριο εξετάζοντας πώς το Ελεύθερο Λογισμικό μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο δημόσιο τομέα, την Παρασκευή 7 Μαρτίου. Το σεμινάριο θα γίνει από τις 13:00-16:00 στο γραφείο του FSFE στη Ζυρίχη. Δεν υπάρχει κάποιο κόστος παρακολούθησης του σεμιναρίου, αλλά εξαιτίας του περιορισμένου χώρου όσοι επιθυμούν να προσέλθουν θα πρέπει να προεγγραφούν μέσα από την φόρμα επικοινωνίας με την FTF.  

Κεντρική ομιλία στο Chemnitzer Linux-Tagen, Chemnitz (Γερμανία)

01 – 02 March 2008

Ο Shane Coughlan, ο συντονιστής της Ομάδας Εργασίας Ελευθερίας του FSFE, θα δώσει την κεντρική ομιλία στο Chemnitzer Linux-Tagen στις 13:00 την 1η Μαρτίου. Ο τίτλος της ομιλίας είναι 'Το Ελεύθερο Λογισμικό στο κύριο ρεύμα του ICT' σχετικά με ζητήματα που φτάνουν από την αδειοδότηση μέχρι το Ελεύθερο Λογισμικό στα συστήματα γραφείου.  

''Τα πρότυπα και το μέλλον του Διαδικτύου'' Συνέδριο, Γενεύη (Ελβετία)

26 February 2008

Ο Shane Coughlan, ο συντονιστής της Ομάδας Εργασίας Ελευθερίας του FSFE, θα φιλοξενήσει μία σύνοδο συμπερασμάτων συζητώντας ζητήματα αδειοδότησης στο συνέδριο ''Τα πρότυπα και το μέλλον του Διαδικτύου'' στη Γενεύη, στην Ελβετία, στις 26 Φεβρουαρίου. Το συνέδριο θα διεξαχθεί στο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο και στους βεβαιωμένους ομιλητές περιλαμβάνονται οι Vint Cerf, Carlo Piana, Thomas Vinje και Jeremy Allison.  

"FOSDEM", Βρυξέλλες (Βέλγιο)

23 – 24 February 2008

Το FSFE συμμετέχει στη FOSDEM, ένα Ευρωπαϊκό συνέδριο προγραμματιστών Ελεύθερου Λογισμικού, το οποίο οργανώνεται από εθελοντές στις 23 και 24 Φεβρουαρίου στις Βρυξέλλες (Βέλγιο).
Η εκδήλωση προβάλλει την ευρεία χρήση του Ελεύθερου Λογισμικού, παρέχει σε προγραμματιστές και κοινότητες Ελεύθερου Λογισμικού έναν τόπο συνάντησης για την επαφή με άλλα έργα και για την προβολή της ανάπτυξης και των πλεονεκτημάτων των λύσεων Ελεύθερου Λογισμικού.
Το FSFE θα συμμετέχει στην εκδήλωση με ένα περίπτερο όπου οι επισκέπτες θα πληροφορούνται για πρόσφατες δραστηριότητες, για το Ελεύθερο Λογισμικό και την Κοινότητα του FSFE. Ως συνήθως, εκεί θα πωλούνται και τα διάσημα μπλουζάκια του FSFE.  

'Το Ελεύθερο Λογισμικό στις επιχειρήσεις' εκπαιδευτικό σεμινάριο στη Ζυρίχη, Ελβετία

21 February 2008

Ο Shane Coughlan, συντονιστής της FTF, θα δώσει ένα εκπαιδευτικό σεμινάριο αναλύοντας πώς Ελεύθερο Λογισμικό μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε επιχειρησιακά περιβάλλοντα, την Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου. Το σεμινάριο θα γίνει από τις 13:00-16:00 στο γραφείο του FSFE στη Ζυρίχη. Δεν υπάρχει κόστος συμμετοχής στο σεμινάριο, αλλά εξαιτίας του περιορισμένου χώρου όσοι θέλουν να προσέλθουν πρέπει να προεγγραφούν μέσα από την φόρμα επικοινωνίας με την FTF.  

Ομιλία του Richard Stallman σχετικά με τη Φιλοσοφία και την Ιστορία του Ελεύθερου Λογισμικού, Βερολίνο, Γερμανία

18 February 2008

Τη Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου στις 19:00 ο Richard M. Stallman, ιδρυτής του προγράματος GNU και του FSF, θα δώσει μία ομιλία στο mediacentre - Atrium, Johannisstrasse 20, στο 10117 Berlin-Mitte. Θα μιλήσει για την ιστορία και τη φιλοσοφία του Ελεύθερου Λογισμικού. Η ομάδα της Κοινότητας του Βερολίνου θα έχει εκεί ένα μικρό περίπτερο και θα ενημερώνει τους επισκέπτες για την τοπική ομάδα και τη δραστηριότητα του FSFE στη Γερμανία και την Ευρώπη. Οι πόρτες ανοίγουν στις 18:30. Η είσοδος είναι 5 ΕΥΡΩ.  

Συνάντηση της Κοινότητας στη Βιέννη

15 February 2008

Η δέκατη ένατη συνάντηση της Αυστριακής Κοινότητας πραγματοποιείται στις 15 Φεβρουαρίου στη Βιέννη. Θα συναντηθούμε περίπου στις 18:00 στο Library Room του Metalab, Rathausstraße 6, πρώτο διαμέρισμα. Η ''επίσημη'' ημερήσια διάταξη θα αρχίσει στις 19:00.
Ως συνήθως, η πρόσκληση απευθύνεται σε όλους όσους ενδιαφέρονται για το FSFE ή το Ελεύθερο Λογισμικό. Αναμένουμε πολλές συμμετοχές με ενδιαφέρον!

Επιστήμη, Εκπαίδευση και Μάθηση στην Ελευθερία, Σόφια (Βουλγαρία)

10 February 2008

Το πρόγραμμα SELF, στο οποίο το FSFE είναι μέλος, μαζί με την Internet Society Βουλγαρίας, το Γαλλικό Ινστιτούτο και το Linux for Bulgarians, διοργανώνουν ένα διεθνές συνέδριο σχετικά με την Επιστήμη, Εκπαίδευση και Μάθηση στην Ελευθερία στις 10 Φεβρουαρίου στο Γαλλικό Ινστιτούτο στη Σόφια, 2 Dyakon Ignatij Str., Σόφια, Βουλγαρία.  

Διευκολύνοντας την καινοτομία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση μέσα από τις τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ICT), Σόφια (Βουλγαρία)

07 February 2008

Ο Jonas Öberg, αντιπρόεδρος του FSFE, θα δώσει μια ομιλία με τίτλο ''Πώς να κάνετε προμήθειες Ελεύθερου Λογισμικού: το Σουηδικό Παράδειγμα'' κατά τη διάρκεια μιας εκδήλωσης στη Σόφια, Βουλγαρία σχετικά με τη χρήση ICT από οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης. Η εκδήλωση θα γίνει στο ξενοδοχείο Sheraton στις 7 Φεβρουαρίου.