Help us spread the word about Free Software across Europe! Contributions until the end of September will be used to translate our 'What is Free Software' video into more European languages

News

Vlerësimet e FSFE-së mbi raportin e parlamentit europian mbi të drejtat e kopjimit

më:

Më 6 korrik, parlamenti europian votoi një raport me një numër rekomandimesh për reformë të të drejtave të kopjimit. Sot paraqesim vlerësimet tona se si mund të ndikojë kjo mbi Software-in e Lirë.

Një shkrim paraprak i raportit u shkrua nga eurodeputetja Julia Reda (Partia e Piratëve) dhe përbëhej nga një numër propozimesh shumë të peshuara për përshtatjen e ligjeve të të drejtave të kopjimit ndaj sfidave të sotme. Në atë kohë ne u lidhëm me eurodeputetë për të nxjerrë në pah anët më të mira dhe për të këshilluar disa përmirësime.

Pas një vëllimi të konsiderueshëm kundërshtimesh dhe amendamentesh, parlamenti europian miratoi versionin përfundimtar të këtij dokumenti. Edhe pse raporti propozon disa përmirësime të kuadrit të tanishëm ligjor, ai përfaqëson disa prapakthime nga drafti origjinal dhe nuk arrin të zgjidhë plotësisht problemet e mëdha të ligjshmërisë së sotme mbi të drejtat e kopjimit. Në veçanti:

Mund të lexoni edhe tekstin e plotë të raportit. Për më tepër informacion, ju lutemi, vizitoni sajtin e Julia Reda-s ose copywrongs.eu.