SUMMER SALE! No shipping costs to all orders from 6 euros until 30 June!

Nieuws

FSFE’s evaluatie van het auteursrechtrapport van het Europees Parlement

op:

Op 6 juli stemde het Europees Parlement over een rapport met een aantal aanbevelingen over hervorming van het auteursrecht. Vandaag presenteren we onze evaluatie over de manier waarop dit invloed kan hebben op Vrije Software.

Julia Reda is lid van de Piratenpartij en van het Europees Parlement. Zij schreef een eerste werkversie van het rapport. Dit bestond uit een aantal erg zinnige voorstellen om het auteursrecht aan te passen aan de uitdagingen van vandaag. We namen contact op met de leden van het Europees Parlement om de beste delen uit te lichten en enkele verbeteringen voor te stellen.

Het Europees Parlement keurde de uiteindelijke versie van dit document goed na een aanzienlijke hoeveelheid tegenstand en wijzigingen. Zelfs als het rapport enkele verbeteringen ten opzichte van het huidige juridische raamwerk voorstelt dan vertegenwoordigt het nog steeds enkele verslechteringen ten opzichte van de originele werkversie en lost het de belangrijke problemen met de huidige auteurswetgeving niet geheel op. In het bijzonder:

Je kan ook de volledige tekst van het rapport lezen. Bezoek voor meer informatie alsjeblieft de website van Julia Reda of copywrongs.eu.