Sinds 2001 heeft de FSFE gebruikersrechten versterkt door drempels voor softwarevrijheid af te breken. We hebben mensen en organisaties 20 jaren lang geholpen te begrijpen hoe Vrije Software bijdraagt aan vrijheid, transparantie en zelfbeschikking.

Voor de komende twee decennia hebben we uw hulp nodig. We willen dat iedereen in staat is om hun technologie zelf te controleren. Vrije Software en haar vrijheden om te gebruiken, bestuderen, delen en verbeteren zijn de sleutel voor dat doel.

Nieuws

FSFE’s evaluatie van het auteursrechtrapport van het Europees Parlement

op:

Op 6 juli stemde het Europees Parlement over een rapport met een aantal aanbevelingen over hervorming van het auteursrecht. Vandaag presenteren we onze evaluatie over de manier waarop dit invloed kan hebben op Vrije Software.

Julia Reda is lid van de Piratenpartij en van het Europees Parlement. Zij schreef een eerste werkversie van het rapport. Dit bestond uit een aantal erg zinnige voorstellen om het auteursrecht aan te passen aan de uitdagingen van vandaag. We namen contact op met de leden van het Europees Parlement om de beste delen uit te lichten en enkele verbeteringen voor te stellen.

Het Europees Parlement keurde de uiteindelijke versie van dit document goed na een aanzienlijke hoeveelheid tegenstand en wijzigingen. Zelfs als het rapport enkele verbeteringen ten opzichte van het huidige juridische raamwerk voorstelt dan vertegenwoordigt het nog steeds enkele verslechteringen ten opzichte van de originele werkversie en lost het de belangrijke problemen met de huidige auteurswetgeving niet geheel op. In het bijzonder:

Je kan ook de volledige tekst van het rapport lezen. Bezoek voor meer informatie alsjeblieft de website van Julia Reda of copywrongs.eu.