Η μετάφραση μπορεί να είναι ξεπερασμένη με πρωτότυπο κείμενο. Βοήθησέ μας να μεταφράσουμε αυτή και άλλες σελίδες στο fsfe.org, ώστε οι άνθρωποι να μπορούν να διαβάσουν το μήνυμα μας στην μητρική τους γλώσσα.

Συνέδριο του Ευρωπαϊκού Ιδρύματος για το Ελεύθερο Λογισμικό 2016

2 – 4 Σεπτεμβρίου 2016

BCC Βερολίνο

Γερμανία

Φανταστείτε μία Ευρωπαϊκή Ένωση που οικοδομεί την ΙΤ υποδομή της, βασιζόμενη στο ελεύθερο λογισμικό. Φανταστείτε τα κράτη-μέλη να ανταλλάσσουν πληροφορίες χάρη στα Open Standards και να διαμοιράζουν το λογισμικό τους αναμεταξύ τους. Φανταστείτε δήμους και δημοτικά συμβούλια που ωφελούνται από το αποκεντρωμένο και συνεργατικό λογισμικό με τη βοήθεια ελεύθερων αδειών. Φανταστείτε κανένας Ευρωπαίος πολίτης να μην εξαναγκάζεται πλέον να χρησιμοποιεί μη-ελεύθερο λογισμικό.

aΑυτό ακριβώς είναι που επιδιώκουμε. Και παρά το γεγονός ότι αυτό το όραμα φαίνεται μακρινό, ξέρουμε πολύ καλά ότι σήμερα κάνουμε σημαντικά βήματα προς αυτή την κατεύθυνση. Προκειμένου να αξιοποιήσουμε πλήρως το δυναμικό μας, το Ευρωπαϊκό Ίδρυμα Ελεύθερου Λογισμικού προσφέρει ευκαιρίες διασυνοριακής συνεργασίας και διοργανώνει μέσα στο 2016 το πρώτο του ευρωπαϊκό Συνέδριο. Συμμετέχετε και ενισχύστε το κίνημά μας.

Η ιδέα του συνεδρίου

Το συνέδριο του Ευρωπαϊκού Ιδρύματος για το Ελεύθερο Λογισμικό αποτελεί το κεντρικό γεγονός που πρόκειται να φέρει κοντά τα μέλη και τους υποστηρικτές του από όλη την Ευρώπη. Σε στυλ που προσομοιάζει αυτό ενός συνεδρίου, προσφέρουμε τον χώρο και τον χρόνο στην κοινότητά μας προκειμένου να παρουσιάσει τις ιδέες και τα ενδιαφέροντα των μελών της. Οι συνεδρίες της κοινότητας θα λάβουν χώρα στα πλαίσια ομιλιών και παρουσιάσεων από εξωτερικούς ομιλητές και επαγγελματίες. Να αναμένετε, λοιπόν, ενδιαφέροντα συμπεράσματα που αναπτύσσονται τόσο μέσα στην πλουραλιστική κοινότητά μας, όσο και έξω από αυτήν, προερχόμενα από διακεκριμένους ομιλητές και νεότερα μέλη του χώρου, από διάφορες χώρες της Ευρώπης. Οι ομιλίες είναι μη-τεχνικές και κάθε ημέρα του συνεδρίου, θα υπάρχει μία ιδιαίτερη θεματική γύρω από την οποία θα επικεντρώνεται το ενδιαφέρον μας:

Από και για την κοινότητα

Το συνέδριο αποτελεί ένα σημαντικό γεγονός για την κοινότητα του Ιδρύματος Ελεύθερου Λογισμικού. Αυτό σημαίνει πως, αν είστε Μέλος, υποστηρικτής ή φίλος του Ιδρύματός μας, αυτή η εκδήλωση είναι για εσάς! Ωστόσο, πιστεύουμε ότι η κοινότητά μας δεν οριοθετείται μόνο από τα μέλη της. Αντιθέτως, το Ίδρυμα για το Ελεύθερο Λογισμικό είναι μία Ευρωπαϊκή οργάνωση, σκοπός της οποίας είναι να εκπροσωπήσει και να δώσει τον χώρο για να ακουστούν οι απόψεις όλων των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων για το Ελεύθερο Λογισμικό. Με άλλα λόγια, ακόμη κι αν είστε μέλος μίας άλλης κοινότητας Ελεύθερου Λογισμικού, αλλά σας ενδιαφέρει το Ευρωπαϊκό Ίδρυμα Ελεύθερου Λογισμικού και η αποστολή μας, αυτή η εκδήλωση είναι επίσης και για εσάς! Επιθυμούμε το κίνημα για το Ελεύθερο Λογισμικό να μεγαλώσει και να συνυπάρξει. Για αυτό τον λόγο, κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, μία συνεδρία θα είναι αφιερωμένη στο ότι καλούμε όλες τις εθνικές οργανώσεις ελεύθερου λογισμικού να εκπροσωπήσουν τους εαυτούς τους, τη δουλειά τους και τους στόχους τους. Μαζί είμαστε δυνατοί και μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά. Αν θα σας ενδιέφερε να εκπροσωπήσετε την οργάνωσή σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας ώστε να προβούμε στην όσο το δυνατόν καλύτερη οργάνωση του χρόνου.

Το υπόβαθρο και ο χώρος υποδοχής

Το πρώτο συνέδριο του Ιδρύματος για το Ελεύθερο Λογισμικό διοργανώνεται στα πλαίσια του QtCon, ως επιμέρους συνέδριο, το οποίο θα λάβει χώρα στο Berlin Congress Center (BCC). Μαζί με τους Qt Contributors, VideoLAN, KDAB και KDE, αυτή η εκδήλωση σκοπό έχει να φέρει κοντά πέντε κοινότητες Ελεύθερου Λογισμικού και τα projects τους κάτω από μία κοινή στέγη. Αν και αυτό επιφέρει κάποιους αμοιβαίους περιορισμούς, σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να παραβλέψουμε τα σπουδαία οφέλη και αποτελέσματα της συνεργασίας, γεγονός που μας κάνει εξαιρετικά χαρούμενους για τη συγκεκριμένη ευκαιρία. Σε κάθε περίπτωση, διασφαλίζεται η ελευθερία να επενδύσουμε περισσότερη από την ενέργειά μας στο πραγματικό περιεχόμενο του πρώτου Συνεδρίου του Ευρωπαϊκού Ιδρύματος για το Ελεύθερο Λογισμικό, παρά σε θέματα διοικητικής μέριμνας. Το βασικό όφελος για τους συμμετέχοντες είναι η πρόσβασή τους σε όλες τις ομιλίες από κάθε εμπλεκόμενη κοινότητα και τα επιμέρους συνέδριά τους.

Συμμετοχή και κοινότητα

Καθώς το Συνέδριο του Ευρωπαϊκού Ιδρύματος για το Ελεύθερο Λογισμικό λαμβάνει χώρα στα πλαίσια του QtCon, η είσοδος στο συνέδριο μας περιλαμβάνει και είσοδο στα υπόλοιπα συνέδρια των Qt Contributors, VideoLAN, KDAB και KDE. Συμπεριλαμβάνονται, επίσης, τα γεύματα κατά τη διάρκεια των τριών ημερών του συνεδρίου, καθώς επίσης και η είσοδος, την Παρασκευή το βράδυ και στην εκδήλωση για τα 15 χρόνια του Ευρωπαϊκού Ιδρύματος γαι το Ελεύθερο Λογισμικό το Σάββατο το βράδυ. Για περισσότερες πληροφορίες, σας παραπέμπουμε στη σελίδα μας, αναφορικά με τη συμμετοχή.

Το αντίτιμο για τη γενική είσοδο στο QtCon είναι 350 Ευρώ, αλλά είναι σημαντικό για εμάς να διευκολύνουμε τη συμμετοχή της κοινότητάς μας στο συνέδριο για το Ελεύθερο Λογισμικό, ακόμη και δωρεάν. Βέβαια, πρέπει να καλύψουμε τα έξοδα διοργάνωσης. Γι' αυτό, η είσοδος είναι κατ'αρχήν δωρεάν, αλλά σας ζητούμε να λάβετε υπόψην σας το ενδεχόμενο της δωρεάς. Σε κάθε περίπτωση, όταν κάνετε την εγγραφή σας και αν είστε Μέλος του Ευρωπαϊκού Ιδρύματος Ελεύθερου Λογισμικού, παρακαλούμε να σημειώσετε ότι είστε μέλος της κοινότητάς μας. Αυτό θα συνδράμει στην εσωτερική μας αξιολόγηση και θα μας κάνει καλύτερους σε ενδεχόμενο μελλοντικό συνέδριο.

Εγγραφείτε εδώ για το Συνέδριο του Ευρωπαϊκού Ιδρύματος για το Ελεύθερο Λογισμικό

(Βοήθεια)

Η Ατζέντα και το Πρόγραμμα

Μπορείτε να βρείτε το αναλυτικό πρόγραμμα του συνεδρίου, συμπεριλαμβανομένου και του προγράμματος των συνδιοργανωτών φίλων μας, με λεπτομερείς περιγραφές στο qtcon.org. Παρακάτω, θα βρείτε μία συνοπτική περιγραφή του συνεδρίου. Παρακαλούμε έχετε κατά νου πως αυτές οι μέχρι στιγμής διαθέσιμες λίστες των ομιλητών περιλαμβάνουν μόνο τα ονόματα των εξωτερικών εισηγητών. Θα ανανεώσουμε το πρόγραμμα, όταν αυτό οριστικοποιηθεί. Επίσης, θα θέλαμε να σας ενημέρωσουμε ότι αλλαγές στο χρονοδιάγραμμα του συνεδρίου είναι πιθανές.

Παρασκευή, 2 Σεπτεμβρίου: Ας μιλήσουμε για επιχειρήσεις

Την πρώτη ημέρα του συνεδρίου του Ευρωπαϊκού Ιδρύματος για το Ελεύθερο Λογισμικό, θα καλύψουμε πλήθος θεματικών που αφορούν διάφορα επιχειρηματικά μοντέλα και επιχειρηματικές εμπειρίες που βασίζονται στο Ελεύθερο Λογισμικό. Οι εισηγητές μας και τα θέματα με αλφαβητική σειρά είναι:

Σάββατο,3 Σεπτεμβρίου: Κοινότητα και Πολιτική

Το Σάββατο, θα θέλαμε να συνδεθούμε και να οργανωθούμε. Η δεύτερη ημέρα του συνεδρίου είναι αφιερωμένη πρώτον στις πολιτικές για το Ελεύθερο Λογισμικό και πώς θα μπορούσαμε να τις επηρεάσουμε, και δεύτερον, στις κοινότητές μας και πώς θα μπορούσαμε να τις οργανώσουμε. Επίσης, θα γιορτάσουμε τα 15α γενέθλιά μας το βράδυ του Σαββάτου. Οι εισηγητές και τα θέματα με αλφαβητική σειρά είναι:

Για και από την κοινότητα:

Special: 15 χρόνια FSFE με afterparty στο c-base

Κυριακή,4 Σεπτεμβρίου: Πέρα από τον Κώδικα

Την Κυριακή, θα θέλαμε να επικεντρωθούμε στα projects που χρησιμοποιούν Ελεύθερο Λογισμικό, ως μέσο πρόσβασης σε άλλες ελευθερίες και οφέλη. Φιλοσοφία, οικουμενική πρόσβαση, ανθρώπινα δικαιώματα... και βασικά ο,τιδήποτε πέρα από τον κώδικα. Οι εισηγητές μας και τα θέματα με αλφαβητική σειρά είναι:

Για και από την κοινότητα:

Special: Show Europe - ελάτε να γνωρίσετε οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στον χώρο του Ελεύθερου Λογισμικού στην Ευρώπη

Διαδώστε!

Ανυπομονείτε για το συνέδριο του Ευρωπαϊκού Ιδρύματος Ελεύθερου Λογισμικού; Είστε ομιλητής/ομιλήτρια, συμμετέχων/συμμετέχουσα, εθελοντής/εθελόντρια, ή απλά θα θέλατε να προσκαλέσετε και άλλους στην εκδήλωσή μας;

Γίνε εθελοντής

Το Συνέδριο του Ευρωπαϊκού Ιδρύματος για το Ελεύθερο Λογισμικό 2016 ψάχνει ενθουσιώδεις εθελοντές: γίνε εθελοντής και ξεχώρισε! Θα είσαι αναπόσπαστο κομμάτι του συνεδρίου κι θα βοηθήσεις στη δημιουργία μιας φιλικής και αξιομνημόνευτης συνεδριακής εμπειρίας για τους εκατοντάδες παρευρισκόμενους από όλη την Ευρώπη.

Διαθέσιμες εθελοντικές εργασίες:

Για να γίνεις εθελοντής, πρέπει να προσφέρεις το λιγότερο μια μέρα ή δυο μέρες από το χρόνο σου (8 ώρες / 2 x 4 ώρες). Αν σε ενδιαφέρει να γίνει εθελοντής παρακαλώ στείλε μας στο summit2016@fsfe.org και χρησιμοποίησε την ετικέτα [volunteer] στο θέμα. Όσοι εθελοντές γίνουν δεκτοί, θα έχουν ελεύθερη είσοδο εάν το επιθυμούν. Φυσικά οι θέσεις είναι περιορισμένες. Αν έχετε κάποια ειδική προτίμηση σχετικά με το ποιες εργασίες θα θέλατε να κάνετε, παρακαλώ να το δηλώσετε στο μήνυμά σας. Παρ' όλα αυτά δεν μπορούμε να εγγυηθούμε ότι η προτιμώμενη θέση θα είναι διαθέσιμη.

Σχετικές σελίδες: Κάλεσμα για συμμετοχή στο Συνέδριο του Ευρωπαϊκού Ιδρύματος για το Ελεύθερο Λογισμικό