FSFE-top 2016

2 tot 4 september

BCC Berlijn

Duitsland

Stelt u zich een Europese Unie voor die haar IT-infrastructuur bouwt op Vrije Software. Stelt u zich Europese lidstaten voor die informatie uitwisselen in Open Standaarden en hun software uitwisselen. Stelt u zich gemeenten en stedelijke gemeenteraden voor die voordeel hebben van gedecentraliseerde en op samenwerking gebaseerde software onder vrije licenties. Stelt u zich voor dat geen enkele Europeaan nog verplicht is om onvrije software te gebruiken.

Dit is wat we zoeken. En hoewel het voelt alsof het een lange weg te gaan is, weten we dat we vandaag al belangrijke stappen zetten. Om te helpen bij het vrijmaken van ons volledige potentieel op deze weg biedt FSFE grensoverschrijdende samenwerking en in 2016 haar eerste top. Doe mee met ons en onze beweging.

Het idee van de top

De FSFE-top is het belangrijke evenement waarbij FSFE-leden en supporters uit heel Europa bijeenkomen. In de stijl van een conferentie bieden we op deze dagen tijd en ruimte aan onze gemeenschap voor het presenteren van hun ideeën en hun belangen. Deze gemeenschapssessies maken weer deel uit van een omgeving van toespraken en presentaties door externe sprekers en professionals. Verwacht inspirerende input binnen en uit onze diverse gemeenschap met een mix van prominente sprekers en nieuwkomers, beide uit verschillende landen uit heel Europa. De presentaties zijn niet-technisch en iedere dag leggen we de focus op een ander thema:

Door en voor de gemeenschap

Dit is een evenement voor de FSFE-gemeenschap. Of u nu een Fellow, een supporter of een vriend bent van FSFE, dit evenement is er voor u! Toch geloven we dat onze gemeenschap niet alleen door lidmaatschap wordt gedefinieerd. De FSFE is meer dan dat: een Europese associatie waarvan het idee is om de stem van alle Europese Vrije Software-gemeenschappen te representeren en te kanaliseren. Dit betekent dat zelfs als u deel uitmaakt van een andere Vrije Software-gemeenschap maar u zich kan vinden in FSFE en onze missie dan is dit evenement er voor u. We willen de Vrije Software-beweging laten groeien en geallieerd laten blijven. Daarom is er een bijzondere sessie tijdens de top waarin we nationale Vrije Software-organisaties uitnodigen om zichzelf, hun werk en hun doelen te presenteren. Samen staan we sterk en kunnen we een verschil maken. Als u uw organisatie wil presenteren neem dan alstublieft contact op zodat we op passende wijze kunnen plannen.

De locatie en het gebouw

De eerste FSFE-top wordt georganiseerd als een subconferentie van QtCon, dat plaatsvindt in het Berlijnse Congrescentrum (Berlin Congress Center, BCC). Samen met deelnemers aan Qt, VideoLAN, KDAB en KDE brengt dit evenement vijf Vrije Software-gemeenschappen en projecten bij elkaar onder een dak. Hoewel dit enkele gemeenschappelijke beperkingen met zich meebrengt levert dit ook heel veel voordelen en synergie-effecten op zodat we meer dan blij zijn met deze mogelijkheid. Het levert ons uiteindelijk de vrijheid om meer van onze energie te besteden aan de daadwerkelijke inhoud van de eerste FSFE-top in plaats van aan de logistiek. En een belangrijk voordeel voor onze deelnemers is dat u toegang heeft tot iedere presentatie van alle betrokken gemeenschappen en hun subconferenties.

Bijwonen en gemeenschap

Omdat de FSFE-top deel uitmaakt van QtCon betekent toegang tot de FSFE-top dat u ook toegang hebt tot de conferenties van Qt Contributors, VideoLAN, KDAB en KDE. Als u toegang hebt is er voor u ook catering tijdens de drie conferentiedagen, alswel toegang tot de vrijdagavond en ons "15 jaar FSFE"-evenement op zaterdagavond. Lees voor meer details onze aanwezigheidspagina

Hoewel we veel kosten op ons nemen was het voor ons belangrijk om het mogelijk te maken dat leden van onze gemeenschap de FSFE-top gratis kunnen bijwonen. Dit brengt ons in de situatie waarin entree gratis mogelijk is, maar we u vragen om te overwegen om te doneren. Hoe dan ook, wanneer u zich registreert en een Fellow van de FSFE bent, markeer dan alstublieft dat u een lid bent van onze gemeenschap. Dit zal ons helpen bij onze interne evaluatie en bij verbeteringen voor een mogelijke volgende top.

Registreer u hier voor de FSFE-top

(vind hulp)

Agenda en programma

U vind het volledige programma van de top, inclusief het programma van onze mede-organiserende vrienden, met gedetailleerde beschrijvingen op qtcon.org. Hieronder vindt u slechts een algemeen overzicht van de FSFE-top in een oogopslag. Ben ervan bewust dat deze lijsten tot nu toe slechts onze externe sprekers bevatten. We zullen deze bijwerken met ons gemeenschapsprogramma zodra we het schema af hebben. Ben er ook van bewust dat sommige van de aangekondigde tijden nog zouden kunnen veranderen.

Vrijdag, 2 september: Vrije Software in bedrijf ("Let's talk business")

Op de eerste dag van de FSFE-top gaat het over verschillende aspecten van bedrijfsmodellen en bedrijfservaringen met of bovenop Vrije Software. Onze sprekers en onderwerpen zijn, in alfabetische volgorde:

Zaterdag 3 september: Gemeenschap en politiek ("Community and Politics")

Op zaterdag willen we graag verbinden en organiseren. Op de tweede dag van de FSFE-top gaat het over Vrije Software-beleid en hoe er invloed op te hebben - en onze gemeenschappen en hoe ze te organiseren. Er zal ook een "15 jaar FSFE"-verjaardagsviering plaatsvinden op zaterdagavond. Onze sprekers en onderwerken zijn, in alfabetische volgorde:

Voor en door de gemeenschap:

Speciaal: 15 jaren FSFE met na afloop feest in c-base

Zondag, 4 september: Verder dan code ("Beyond Code")

Op zondag willen we graag licht laten schijnen op projecten die Vrije Software gebruiken als middel om toegang te verkrijgen tot andere vrijheden of voordelen. Filosofie, universele toegang, mensenrechten... en eigenlijk alles verder dan code. Onze sprekers en onderwerpen zijn, in alfabetische volgorde:

Voor en door de gemeenschap:

Speciaal: Show Europe - leer organisaties kennen die geven om Vrije Software in Europa

Vertel het verder

Kijkt u uit naar de FSFE-top? Bent u een spreker, een deelnemer, een vrijwilliger of wilt u gewoon graag dat andere mensen er meer over weten?

Word een vrijwilliger

De FSFE-Top 2016 zoekt gemotiveerde vrijwilligers: wordt vrijwilliger en maak het verschil! U zult een integraal deel uitmaken van de top en helpen bij het creëren van een vriendelijke en gedenkwaardige conferentie-ervaring voor honderden deelnemers uit heel Europa.

Beschikbare vrijwilligerstaken:

Om een vrijwilliger te worden zou u tenminste een dag of twee halve dagen (8 uur / 2x4 uur) aan moeten bieden. Als u interesse hebt om vrijwilliger te worden schrijf dan alstublieft aan summit2016@fsfe.org en gebruik de tag [volunteer] in uw onderwerpregel. Geaccepteerde vrijwilligers krijgen gratis toegang als zij dat willen. Natuurlijk zijn alle posities beperkt. Als u een specifieke voorkeur hebt voor de taken die u zou willen doen, stel deze dan alstublieft in uw e-mail. We kunnen helaas niet garanderen dat de positie waar u de voorkeur aan geeft steeds beschikbaar zal zijn.

Verwante pagina's: Oproep voor deelname aan de FSFE-top