Συμμετοχή, εγγραφή και δωρεές

Το συνέδριο του Ευρωπαϊκού Ιδρύματος για το Ελεύθερο Λογισμικό διοργανώνεται, ως επιμέρους συνέδριο στα πλαίσια του QtCon,το οποίο φέρνει κοντά τις εκδηλώσεις και τις κοινότητες των Qt Contributors, VideoLAN, KDAB, KDE και FSFE. Από οργανωτική άποψη, αυτή η συνάντηση θα αποφέρει σημαντικά οφέλη χάρη στη συνεργασία και οι συμμετέχοντες θα έχουν το προνόμιο να παρακολουθήσουν πέντε συνέδρια την ίδια στιγμή.

Προσπαθώντας να οργανώσουμε μία τέτοια διακοινοτική και διασυνοριακή συνάντηση για το Ελεύθερο Λογισμικό, και με τη συνδρομή των Qt και KDAB, επιλέξαμε ως χώρο υποδοχής για τα συνέδριά μας, το Berlin Congress Center (BCC). Πρόκειται για ένα αντιπροσωπευτικό κτίριο στην καρδιά του Βερολίνου. Αν και δεν πρόκειται για έναν χώρο υποδοχής χαμηλού κόστους, εξασφαλίζει το μέγεθος που απαιτείται για να καλύψει τις ανάγκες μίας τόσο μεγάλης συνάντησης διαφορετικών κοινοτήτων. Επιπρόσθετα, προσφέρονται πλήρη γεύματα και υπηρεσίες που επιτρέπουν σε όσους και όσες συμμετέχουν να συγκεντρωθούν στα θέματα, τις συναντήσεις και το networking, αντί να χάνουν χρόνο ψάχνοντας να βρουν ένα μέρος για φαγητό.

Εν συντομία, η συμμετοχή στο συνέδριο του Ευρωπαϊκού Ιδρύματος για το Ελεύθερο Λογισμικό περιλαμβάνει:

  • Είσοδο στο συνέδριο του Ιδρύματος και όλα τα συμπεριλαμβανόμενα εργαστήρια και τις συνεδρίες
  • Είσοδο σε όλες τις ανοιχτές συνεδρίες των άλλων επιμέρους συνεδρίων που διοργανώνονται από τους: Qt Contributors, VideoLAN, KDAB και KDE
  • Πλήρη γεύματα κατά τη διάρκεια του συνεδρίου (Ελαφρύ πρωϊνό, μεσημεριανό, διάλειμμα για καφέ και αναψυκτικά κατά τη διάρκεια της ημέρας)
  • Συμμετοχή στο δείπνο και στο afterparty το βράδυ της Παρασκευής
  • Συμμετοχή στην εκδήλωση για τα 15 χρόνια του Ευρωπαϊκού Ιδρύματος για το Ελεύθερο Λογισμικό και το πάρτυ το βράδυ του Σαββάτου
  • Υπηρεσίες που εξασφαλίζουν την πλήρη συγκέντρωση στα θέματα του συνεδρίου και τις συναντήσεις

Να θυμάστε, ότι παρά το γεγονός πως το BCC είναι ένας μεγάλος χώρος, η χωρητικότητα είναι περιορισμένη. Προκειμένου να εξασφαλίσουμε ένα ήρεμο και ασφαλές περιβάλλον για όλους, απαιτείται μία διαδικασία εγγραφής, προκειμένου να αποφευχθείτο ενδεχόμενο του υπερβολικού συνωστισμού.

Η δωρεά για τη συμμετοχή σας

Μία τέτοια μεγάλη εκδήλωση, που περιλαμβάνει γεύματα για τους συμμετέχοντες στοιχίζει σε εμάς, τους διοργανωτές ένα μεγάλο ποσό. Μέχρι τώραδεν έχουμε κατορθώσει να εξασφαλίσουμε επαρκείς χορηγίες που να ανταποκρίνονται στις αντίστοιχες δαπάνες. Το αντίτιμο για τη γενική είσοδο είναι 350 Ευρώ, για όλο το συνέδριο QtCon. Τα μέλη, ωστόσο, της κοινότητάς μας μπορούν να εισέλθουν δωρεάν. Σε κάθε περίπτωση, προτείνουμε στους συμμετέχοντες να κάνουν μία εθελοντική δωρεά προκειμένου να μας βοηθήσουν να καλύψουμε τα έξοδά μας.

Γνωρίζουμε πως οι χρηματικοί πόροι διαφέρουν και πως τα έξοδα ίσως περιορίσουν την ατομική συμμετοχή. Είναι, ωστόσο, σημαντικό για εμάς να μην αποκλείσουμε κανέναν από την κοινότητά μας, λόγω του κόστους. Γι' αυτό αποφασίσαμε να θεσπίσουμε ένα ευέλικτο σχήμα δωρεών, αντί αντιτίμου για τα μέλη της κοινότητάς μας. Με άλλα λόγια, κανείς δεν εξαναγκάζεται να πληρώσει το αντίτιμο της εισόδου. Κατά τη διαδικασία της εγγραφής, μπορείτε να επιλέξετε το ποσό της δωρεάς που επιθυμείτε, συμπεριλαμβανομένης της μηδενικής συνεισφοράς. Σε κάθε περίπτωση, σας ζητάμε να έχετε κατά νου πως θα προσφερθούν γεύματα τριών ημερών κατά τη διάρκεια του συνεδρίου. Αυτό σημαίνει ότι αν συμμετέχετε στο συνέδριο του Ευρωπαϊκού Ιδρύματος για το Ελεύθερο Λογισμικό, κερδίζετε περισσότερα από 50 ευρώ, εφόσον δεν χρειάζεται να αγοράσετε φαγητό καθόλο το παραπάνω διάστημα.

Εδώ θα βρείτε όλες τις απαραίτητες πληροροφορίες για τη δωρεά σας:

  • 150 ευρώ: Μπορείτε να επιλέξετε το ποσό των 150 ευρώ για να καλύψετε πλήρως τα έξοδά μας και να μας βοηθήσετε να διοργανώοουμε και άλλο συνέδριο στο μέλλον. Αυτό είναι το ποσό που προτείνεται από τους διοργανωτές και το ποσό που είναι επιλεγμένο εξ ορισμού στην αίτηση εγγραφής. Η δωρεά σας είναι πολύ σημαντική.
  • 100 Ευρώ: Μπορείτε να επιλέξετε να δωρίσετε το ποσό των 100 ευρώ, αν είστε μέλος της κοινότητας του Ευρωπαϊκού Ιδρύματος για το Ελεύθερο Λογισμικό, προκειμένου να μας βοηθήσετε να καλύψουμε τα έξοδά μας. Με αυτό το ποσό, μπορείτε να μας βοηθήσετε να διοργανώσουμε και άλλο συνέδριο στο μέλλον.
  • 50 ευρώ: Μπορείτε να επιλέξετε το ποσό των 50 ευρώ, αν είστε ενεργό μέλος της κοινότητας και τα οικονομικά σας δεν σας επιτρέπουν να πληρώσετε το ακριβές αντίτιμο για τη συμμετοχή σας, αλλά επιθυμείτε να καλύψετε τουλάχιστον τα έξοδα για τη διατροφή σας. Υπό μία ρεαλιστική εκτίμηση, μπορείτε να γλιτώσετε περίπου τα ίδια χρήματα, καθώς δεν θα έχετε να πληρώσετε για φαγητό, καφέ και ποτά για τις τρεις ημέρες που θα βρίσκεστε στο Βερολίνο. 50 Ευρώ είναι, επομένως, ένας απλός τρόπος να πληρώσετε για τα έξοδα που γλιτώνετε, συμμετέχοντας στο συνέδριο.
  • 0 Ευρώ: Μπορείτε να επιλέξετε 0 ευρώ, αν είστε ενεργό μέλος της κοινότητας του Ευρωπαϊκού Ιδρύματος για το Ελεύθερο Λογισμικό και δεν μπορείτε να πληρώσετε το αντίτιμο της εισοδου. Φυσικά και είστε ευπρόσδεκτοι!

Δυστυχώς, η δωρεά σας δεν εκπίπτει φορολόγησης.

Η υποτροφία για τη συμμετοχή σας

Αν είστε εθελοντής/εθελόντρια για το συνέδριο ή προσφέρετε στην κοινότητα, ως μέλος αυτής και χρειάζεστε βοήθεια προκειμένου να καλύψετε τα έξοδα ταξιδίου ή/και διαμονής στο Βερολίνο,παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας. Επιδίωξή μας είναι όλοι όσοι και όλες όσες συνεισφέρουν ενεργά και είναι μέλη της κοινότητάς μας, να συμμετέχουν στο συνέδριο και γι' αυτό προσφέρουμε υποτροφίες μέχρι το ποσό των 300 ευρώ για σας βοηθήσουμε να έρθετε εδώ. Παρακαλούμε όπως αναφέρατε στο μήνυμά σας τον τρόπο με τον οποίο συνεισφέρετε για το Ευρωπαϊκό Ίδρυμα για το Ελεύθερο Λογισμικό και το κατά προσέγγιση ποσό των εξόδων σας.

Κώδικας Δεοντολογίας

Διασφαλίζουμε για κάθε συμμετέχοντα ένα περιβάλλον στο οποίο θα νιώθει ασφάλεια και σεβασμό, ανεξαρτήτως φύλου, έμφυλου προσανατολισμού, καταγωγής, ικανότητας, μορφότυπου ή προτιμώμενου περιβάλλοντος εργασίας. Παρακαλούμε διαβάστε τον Κώδικα Δεοντολογίας για λεπτομέρειες.

Εγγραφή

Για να συμμετέχετε στο συνέδριο του Ευρωπαϊκού Ιδρύματος για το Ελεύθερο Λογισμικό, πρέπει να εγγραφείτε. Η διαδικασία εγγραφής για το QtCon πραγματοποιείται από την KDE εκ μέρους και των υπόλοιπων συνδιοργανωτών: Qt Contributors, FSFE, VideoLAN και KDAB.

Κάντε εδώ την εγγραφή σας στο Συνέδριο του Ευρωπαϊκού Ιδρύματος για το Ελεύθερο Λογισμικό

Παρακαλούμε να είστε προσεκτικοί κατά τη διαδικασία εγγραφής. Αν σας ζητηθεί να καταβάλλετε το ποσό των 350 ευρώ, σημαίνει πως παραλείψατε να μαρκάρετε πως είστε μέλος της κοινότητάς μας. Εδώ, θα βρείτε έναν οδηγό για τη διαδικασία εγγραφής:

Μετά το αρχικό sign up, μπορείτε να προχωρήσετε με την εγγραφή σας στο συνέδριο. Σας εφιστούμε την προσοχή, αν είστε ενεργό μέλος του Ευρωπαϊκού Ιδρύματος για το Ελεύθερο Λογισμικό, καθώς θα πρέπει να επιλέξετε την αντίστοιχο πεδίο στο κάτω μέρος της επόμενης σελίδας, στο τμήμα “Community”:

Στο αναδυόμενο μενού, παρακαλούμε να επιλέξετε "Free Software Foundation Europe" και/ή τα ενδιαφέροντα και τις συμβολές σας. Δεν είναι απαραίτητο να συμπληρώσετε τα ενδιαφέορντα και τις συμβολές σας. Σας το ζητάμε καθαρά για εσωτερική χρήση. Ξέρουμε πως πολλά μέλη της κοινότητας δεν συμβάλλουν “επίσημα”, αλλά εκπροσωπούν το Ευρωπαϊκό Ίδρυμα για το Ελεύθερο Λογισμικό και τον σκοπό του στο περιβάλλον τους και στις καθημερινές τους δραστηριότητες. Κατανοούμε τη δραστηριότητά σας ως σημαντικό μέρος του μηνύματος, του αντίκτυπου και της κοινότητάς μας.

Προσοχή: Προκειμένου να εμφανιστεί το αναδυόμενο μενού και να μπορέσετε να σημειώσετε πως είστε μέλος της κοινότητας του Ευρωπαϊκού Ιδρύματος για το Ελεύθερο Λογισμικό, θα πρέπει να ενεργοποιήσετε το Javascript. Το Ευρωπαϊκό Ίδρυμα για το Ελεύθερο Λογισμικό δεν φέρει ευθύνη για αυτό, καθώς το σύστημα δεν δημιουργήθηκε από εμάς. Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε ένα περιβάλλον εργασίας χωρίς Javascript, μπορείτε να συμμετέχετε στην webteam μας και ίσως έτσι, μπορέσουμε να εγκαταστήσουμε το σύστημα μόνοι μας την επόμενη φορά. ( Επί τη ευκαιρία, στο συνέδριο θα υπάρχει και μία συνεδρία για την webteam μας, στην οποία μπορείτε να συμμετέχετε.)

Στο επόμενο βήμα, να θυμάστε ότι τα 150 ευρώ που βλέπετε στην πάνω δεξιά πλευρά είναι η προτεινόμενη δωρεά ώστε να καλύψουμε τα έξοδά μας. Ωστόσο, μπορείτε να αυξήσετε ή να μειώσετε την οικονομική σας ενίσχυση. Ασφαλώς, μπορείτε επίσης να επιλέξετε τη μηδενική δωρεά στην ίδια ακριβώς σελίδα, η οποία σημειώνεται με μπλε χρώμα σε αυτό το screenshot. Σας παραπέμπουμε στο τμήμα Η δωρεά για τη συμμετοχή σας για περισσότερες πληροφορίες.

Παραθέτουμε ένα παράδειγμα τροποποιημένης δωρεάς. Αν και είναι δυνατόν να μηδενίσετε τη δωρεά σας, ( βλ. Η δωρεά για τη συμμετοχή σας), το ποσό των 50 ευρώ είναι η προτεινόμενη μίνιμουμ επιλογή για δωρεά, καθώς αυτά είναι τα χρήματα που γλιτώνετε με το να σας προσφέρεται η διατροφή για τρεις ημέρες.

Attributions: thank-you word cloud by woodleywonderworks, CC-BY 2.0