Ενημερωτικό δελτίο

FSFE Ενημερωτικό Δελτίο - Ιανουάριος 2011

Ρομπότ, Ποδόσφαιρο, Εκπαίδευση

Αποστολή τους είναι να φέρουν το Ελεύθερο Λογισμικό στα σχολεία και τα πανεπιστήμια. Νέο καθήκον τους είναι να συλλέξουν πληροφορίες σχετικά με τα ενδιαφερόμενα μέρη, και να δημιουργήσουν στοχευμένα φυλλάδια. Και είμαι βέβαιος ότι το αγαπημένο χρώμα των συντονιστών Thomas Jensch και Guido Arnold είναι το πράσινο της Κοινότητας. Αυτή είναι η ομάδα μας για την εκπαίδευση.

Μπορούν τα ρομπότ να βοηθήσουν σε αυτό; Νομίζουμε ότι μπορούν. Η ομάδα μας για την εκπαίδευση είχε μια πρώτη συνάντηση για να καταρτιστεί στην παροχή σεμιναρίων σε γλώσσες προγραμματισμού με τη χρήση ρομποτικών διατάξεων freedroidz. Θέλουμε να διδάξουμε τους μαθητές πώς να προγραμματίζουν, να τους δείξουμε ότι ο διαμοιρασμός και η συνεργασία είναι κάτι καλό και να εξηγήσουμε το Ελεύθερο Λογισμικό σε καθηγητές, γονείς και πολιτικούς.

Και τι γίνεται με το ποδόσφαιρο; Οι τακτικοί αναγνώστες θα θυμούνται ότι ο Guido Arnold διοργανώνει ένα παράλληλο τουρνουά με το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου του 2012 όπου το αγώνισμα είναι η χρήση Ελεύθερου Λογισμικού στην κυβέρνηση. Έτσι κάθε φορά που υπάρχει ένας ποδοσφαιρικός αγώνας, ο Guido ξεκινά ένα αντίστοιχο παιχνίδι για το Ελεύθερο Λογισμικό, ενώ ένα μεγάλο τμήμα αφορά βεβαίως τη δημόσια πολιτική για την εκπαίδευση. Διαβάστε το ιστολόγιο του Guido για να δείτε γιατί η Ρωσία είναι από τα φαβορί για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, αλλά και γιατί χρειαζόμαστε περισσότερες πληροφορίες από τις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης.

Δημόσιοι θεσμοί - λαγοί ή σαλιγκάρια;

Ήδη 203 δημόσιοι οργανισμοί έχουν αφαιρέσει τις διαφημίσεις για ιδιοκτησιακά προγράμματα ανάγνωσης αρχείων PDF από τους ιστοτόπους τους. Ιδιαίτερης μνείας ήταν οι ανταποκρίσεις από Κροατία, Ρωσία και Σλοβενία. Στην Κροατία όλοι οι φορείς για τους οποίους έγινε αναφορά εκτός από έναν διέγραψαν τη διαφήμιση. Οι μισοί από όσους ήρθαμε σε επαφή σε Ρωσία και Σλοβενία εκπλήρωσαν το αίτημα του FSFE. Μεταξύ των δημόσιων οργανισμών είναι υπουργεία, κοινοβούλια, υπηρεσίες επιβολής του νόμου, τοπική αυτοδιοίκηση, και άλλες υπηρεσίες.

Με την εκστρατεία μας PDFreaders θα προχωρήσουμε στα επόμενα βήματα με τους φορείς που αναφέρθηκαν και εσείς μπορείτε ακόμη να ενθαρρύνετε φίλους σας να υπογράψουν στο κείμενο με τη συλλογή υπογραφών.

Κάτι εντελώς διαφορετικό

Δραστηριοποιηθείτε: Βοηθήστε στο πρωτάθλημα Euro 2012

Βοηθήστε μας να συλλέξουμε πληροφορίες για τη χρήση Ελεύθερου Λογισμικού από τις κυβερνήσεις. Αυτή η πληροφόρηση μας βοηθάει να αξιολογήσουμε την τρέχουσα κατάσταση και βεβαίως θα καθορίσει τον πρωταθλητή Ευρώπης στο Ελεύθερο Λογισμικό για το 2012. Προσθέστε τις πληροφορίες στον ιστότοπό μας πριν από τις 25 Μαρτίου για να επηρεάσετε τα επόμενα παιχνίδια, προσθέτετε πληροφορίες συνεχώς για να βοηθήσετε τους ακτιβιστές Ελεύθερου Λογισμικού σε όλον τον κόσμο.

Happy GNU Year,
Matthias Kirschner - FSFE

--
Ευρωπαϊκό Ίδρυμα Ελεύθερου Λογισμικού
FSFE Νέα
Μελλοντικές Εκδηλώσεις του FSFE
Συγκέντρωση Ιστολογίων της Κοινότητας
Διάλογοι για το Ελεύθερο Λογισμικό