Nieuwsbrief

FSFE Nieuwsbrief - januari 2011

Robots, voetbal, en educatie

Hun missie is om Vrije Software naar scholen en universiteiten te brengen. Hun nieuwe taak om informatie over de belanghebbenden te verzamelen, en op hun toegespitste pamfletten te maken. En ik weet zeker wat de lievelingskleur is van de coördinators Thomas Jensch en Guido Arnold is, namelijk: Fellowship groen. Zo kennen we ons educatieteam.

Kunnen robots daarmee helpen? Wij denken van wel. Ons educatieteam heeft een een eerste bijeenkomst gehad om getraind te worden in het geven van programmeerworkshops waarbij freedroidz robots gebruikt worden. Ons doel is om leerlingen te leren programmeren, hen te laten zien dat het goed is om te delen en samen te werken en om Vrije Software aan hun leraren, ouders en politici uit te leggen.

En voetbal? Vaste lezers kunnen zich wellicht herinneren dat Guido Arnold een kampioenschap houdt dat parallel loopt aan het EK voetbal in 2012. In plaats van voetbal is het gebruik van Vrije Software in de overheid de tak van sport. Elke keer als er een voetbalwedstrijd is, start Guido een Vrije Softwarewedstrijd tussen hen. Een groot deel hiervan heeft natuurlijk betrekking op het beleid ten aanzien van educatie. Lees Guido's blog om er achter te komen waarom Rusland een goede kandidaat is om Europees kampioen te worden, en waarom we meer informatie nodig hebben over Oost-Europese landen.

Overheidsinstellingen - slakken of hazen?

Reeds 203 overheidsinstellingen hebben reclame voor onvrije PDF-lezers van hun website verwijderd. Met name de reacties van Kroatië, Rusland en Slovenië waren voortreffelijk. In Kroatië hebben op één na alle gerapporteerde instellingen hun reclame verwijderd. De helft van de instellingen in Rusland en Slovenië hebben FSFE's verzoek ingewilligd. Onder de overheidsinstellingen zijn ministeries, parlementen, justitie, lokale overheden en overige besturen.

We zullen met onze PDFreaders campagne door gaan de gerapporteerde instellingen in de gaten te houden. Je kan nog steeds je vrienden aanmoedigen om de bijbehorende petitie te tekenen.

Verder

Wordt actief: Help mee met het EK 2012

Help ons om informatie te verzamelen over het gebruik van Vrije Software binnen jouw overheid. Deze informatie helpt ons om de huidige situatie te evalueren en natuurlijk kunnen we zo bepalen welk land het Europees Kampioenschap voor Vrije Software in 2012 zal winnen. Voeg voor 25 maart de informatie toe op onze website en het zal de aankomende wedstrijden beïnvloeden. Voeg herhaaldelijk informatie toe en het zal Vrije Software-activisten over de hele wereld helpen.

Happy GNU Year,
Matthias Kirschner - FSFE

--
Free Software Foundation Europe
FSFE News
Upcoming FSFE Events
Fellowship Blog Aggregation
Free Software Discussions