Free Software Foundation Europe

Nieuws

Mecklenburg-Vorpommern - Bisherige Regierungsparteien mit offensichtlichen Berührungsängsten bei Freier Software

23 August 2016:

Die Free Software Foundation Europe veröffentlicht heute als Teil der "Koalition Freies Wissen die Wahlprüfsteine für die Wahl zum Landtag von Mecklenburg-Vorpommern am 04. September 2016. Die Parteien konnten Stellung nehmen zur Forderung, öffentlich finanzierte Software als Freie Software zu veröffentlichen, sowie zu ihrer Bereitschaft, Freie Software an Bildungseinrichtungen verstärkt einzusetzen. Die Grünen sind Freier Software gegenüber positiv aufgeschlossen und machen Vorschläge zur Umsetzung. Die Linken haben die Bedeutung „Freier Software“ als solche erkannt -- auch wenn konkrete Vorschläge zur Umsetzung fehlen. SPD und CDU haben dagegen inhaltlich starken Nachholbedarf.

De Document Foundation en de FSFE versterken hun relatie

17 August 2016:

De Free Software Foundation (FSFE) neemt deel aan de adviesraad van de Document Foundation. Tegelijkertijd wordt de Document Foundation een partnerorganisatie van de FSFE.

Ter nagedachtenis aan onze Vriend Elias Diem

09 August 2016:

In de middag van zaterdag 6 augustus overleed onze vriend en actieve Fellow Elias Diem. Hij kwam samen met een vriend terug van een wandeltocht in de Zwitserse Alpen. Hij gleed uit en viel ongeveer 150 meter. Zijn vriend probeerde hem te redden maar het was te laat. Hij overleed door zwaar hoofdletsel op de leeftijd van 39 jaar.

Free Software Foundation Europe Top 2016 – Geen technologieconferentie

04 August 2016:

Voorstanders van Vrije Software uit heel Europa zullen elkaar van 2 tot 4 september ontmoeten in Berlijn op de FSFE-top 2016. Naast het werken aan het verder aannemen van Vrije Software in Europa zullen we ook FSFE's vijftiende verjaardag vieren.

Gedwongen routers: waar klanten nu voor moeten opletten

25 July 2016:

Tot nu toe bepaalden internetdienstaanbieders (ISP's) in Duitsland de router die gebruikers moesten gebruiken om verbinding te maken met het internet. De gebruikers had daarbij geen inspraak. Dit verandert op 1 augustus. Een nieuwe wet staat gebruikers toe om het apparaat te kiezen dat thuis geïnstalleerd gaat worden. De FSFE wil verzekeren dat iedereen op de hoogte is van hun nieuwe rechten en vraagt gebruikers om zaken te rapporteren waarin ISP's proberen om de nieuwe regelgeving te vermijden.
Join the FSFE

Nieuwsbrief


Evenementen

Fellowshipontmoeting van de groep Düsseldorf in Düsseldorf, Duitsland

31 August 2016

De volgende reguliere ontmoeting vindt op 31 augustus vanaf 19.30 uur plaats in Chaosdorf, Hüttenstr. 25, 40215 Düsseldorf, https://chaosdorf.de/kontakt/. Het officiële deel van de ontmoeting begint om 20.00 uur. Wie later komt mist dus iets. Er wordt een presentatie gehouden over Hardware-Software-Codesign. Dat is een van de belangrijkste gebieden bij het ontwerp van ingebedde systemen. Het gaat daarbij om het in elkaar grijpende ontwerp van hard- en software.

FSFE-Top in Berlijn, Duitsland

02 to 04 September 2016

Als deel van QtCon 2016, dat plaatsvindt in het bcc in Berlijn, zal FSFE een top organiseren waar de Vrije Software-gemeenschap bij elkaar kan komen om te netwerken, de strategie te bepalen en samen te computeren, te werken en te leren.

15 jaren FSFE - verjaardagsfeest in c-base, Berlijn, Duitsland

03 September 2016

Wij nodigen u uit om op zaterdag 3 september FSFE's verjaardag te vieren in c-base, de beroemde hackerspace in Berlijn, Duitsland. Het begint om 18.00 uur, direct na FSFE's top op zaterdag, met een prettige ontmoeting. Om 20.00 uur begint een programma van ongeveer een uur waarin we het licht laten schijnen over FSFE's lokale helden omdat zij ons sterker maken. Daarna begint het feest met muziek en drankjes, een fijne tijd waarin we ons vermaken over het verleden en vooruitkijken naar de toekomst.

Bekijk alle evenementen