empowering users
to control technology

Free Software Foundation Europe

Free Software Foundation Europe is een liefdadigheidsorganisatie die gebruikers in staat stelt om technologie te controleren.

Software is diep verweven met alle aspecten van onze levens. Vrije Software geeft iedereen het recht om software te gebruiken, de begrijpen, aan te passen en te delen. Deze rechten versterken andere cruciale rechten zoals de vrijheid van meningsuiting, persvrijheid en privacy. Lees verder...

Ons laatste nieuws Nieuwsoverzicht

100 days of 'Public Money? Public Code!' in Munich

10 August 2020

100 days ago, the new Green-Red coalition in Munich adopted the principle of 'Public Money? Public Code!' to guide their procurement of software. Now, we take a look at the first activities undertaken for the use of Free Software. 

Benigànim tekent Open Brief +++ Interview met de stad Bühl +++ Nieuwe podcast

22 July 2020

Van hackathons en apps tot overheden: lees over de recente successen van Vrije Software in Europa in onze juli-nieuwsbrief, over onze verschillende gemeenschapsactiviteiten en vind video's van verschillende online evenementen waar de FSFE aanwezig was. 

Uw en onze successen richting softwarevrijheid in Europa

20 July 2020

De verspreiding van Covid-19 bracht voor ons en onze samenlevingen dramatische en drastische veranderingen met zich mee. Deze werpen licht op de wereldwijde behoefte aan wereldwijde oplossingen zoals Vrije Software. Een korte samenvatting over de recente successen op het gebied van softwarevrijheid in Europa die we samen met uw hulp en ondanks de crisis hebben bereikt. 

Onze Gemeenschap Doe mee...

De "Publiek Geld Publieke Code"-campagne en het "REUSE"-initiatief hebben me erop attent gemaakt dat de FSFE een organisatie is die dezelfde idealen steunt als ik. Ik wil hen helpen om neer fantastische dingen te doen en nu ben ik dus een trotse FSFE-supporter.

Greg Kroah-Hartman (Linux Kernel-ontwikkelaar)

Ik hoop dat steeds meer mensen het belang van ethisch zijn in hun digitale levens zullen begrijpen en dus bewust Vrije Software gebruiken en dat er uit heel Europea steeds meer vrijwilligers zullen komen. Bekijk ons korte interview met Cryptie Lees ons korte interview met Cryptie

Amandine “Cryptie” (Privacyspecialist)

Ik steun de FSFE omdat zij dat helemaal waard is. Haar gemeenschap is sterk en deskundig op een breed gebied aan onderwerepen dus aan haar missie bijdragen is een goede manier om de Vrije Softwarebeweging te helpen.

Vincent Lequertier (PhD-kandidaat Kunstmatige Intelligentie)

Uw volgende stappen

Informatiemateriaal

Verspreid de boodschap...

Evenementen

19 September 2020

FSFE kraam en FSFE BNL-ontmoeting op de NLLGG-bijeenkomst in Utrecht, Nederland

21 November 2020

FSFE kraam en FSFE BNL-ontmoeting op de NLLGG-bijeenkomst in Utrecht, Nederland

Alle evenementen...

Fan-artikelen

Bestel...