Free Software Foundation Europe

Free Software Foundation Europe is een liefdadigheidsorganisatie die gebruikers in staat stelt om technologie te controleren.

Software is diep verweven met alle aspecten van onze levens. Vrije Software geeft iedereen het recht om software te gebruiken, de begrijpen, aan te passen en te delen. Deze rechten versterken andere cruciale rechten zoals de vrijheid van meningsuiting, persvrijheid en privacy. Lees verder...

Ons laatste nieuws Nieuwsoverzicht

Fotocollage met afbeeldingen binnen cirkels van de Routervrijheidssticker, een getekend menselijk hoofd in een blauwe achtergrond omringd door de EU-sterren en de campagneafbeelding Publiek Geld?, Publieke Code!   omringd door een hoofdtelefoon

Verordening KI en Interoperabiliteit +++ Routervrijheid-enquête +++ Podcasts, JHvV & Ada

06 June 2023

Het juninummer bevat updates over de Verordening Interoperabel Europa en de AI-verordening, evenals de publicatie van de conclusies van onze Europese Routervrijheid-. We werden uitgenodigd voor twee podcastafleveringen en stonden centraal in Edri's 'Lid in de schijnwerper'. Bekijk een onderzoek naar netneutraliteit en lees een mooi verhaal over Ada die naar het Indiase platteland komt.  

EU flag with a gavel in the background and the word fail in the foreground

Interoperable Europe Act: Committee of the Regions fails to substantially promote Free Software

24 May 2023

The Committee of the Regions approved its opinion on the Interoperable Europe Act. The EU representative body has failed to recognise the importance that Free Software has for interoperability and thus for digitalisation and innovation. This underlines the relevance of the Free Software Community's participation in the planned Interoperable Board.  

Meer dan een eenvoudige technische kwestie, is Routervrijheid cruciaal voor een gezond digitaal ecosysteem.

Europese burgers eisen Routervrijheid

15 May 2023

Een pan-Europees onderzoek, uitgevoerd door de Free Software Foundation Europe, heeft informatie verzameld van meer dan 1600 eindgebruikers en heeft de aandacht gevestigd op verschillende obstakels voor Routervrijheid, zoals een gebrek aan keuzevrijheid, vergrendeling door de leverancier en promotie van apparatuur met uitsluitend propriëtaire software. 

Onze Gemeenschap Doe mee...

De "Publiek Geld Publieke Code"-campagne en het "REUSE"-initiatief hebben me erop attent gemaakt dat de FSFE een organisatie is die dezelfde idealen steunt als ik. Ik wil hen helpen om neer fantastische dingen te doen en nu ben ik dus een trotse FSFE-supporter.

Greg Kroah-Hartman (Linux Kernel-ontwikkelaar)

Ik hoop dat steeds meer mensen het belang van ethisch zijn in hun digitale levens zullen begrijpen en dus bewust Vrije Software gebruiken en dat er uit heel Europea steeds meer vrijwilligers zullen komen. Bekijk ons korte interview met Cryptie Lees ons korte interview met Cryptie

Amandine “Cryptie” (Privacyspecialist)

Ik steun de FSFE omdat zij dat helemaal waard is. Haar gemeenschap is sterk en deskundig op een breed gebied aan onderwerepen dus aan haar missie bijdragen is een goede manier om de Vrije Softwarebeweging te helpen.

Vincent Lequertier (PhD-kandidaat Kunstmatige Intelligentie)

Uw volgende stappen

Informatiemateriaal

Verspreid de boodschap...

Evenementen

09 June 2023

EU: Proposed liability rules will harm Free Software talk in Málaga, Spain in Málaga, Spain

10 June 2023

EU Policy topics the whole Free Software community should know about talk in Málaga, Spain in Málaga, Spain

15 – 19 August 2023

Chaos Communication Camp 2023

Alle evenementen...

Fan-artikelen

Bestel...