Free Software Foundation Europe

Nieuws

Julia Reda, MEP: "Propriëtaire software bedreigt democratie"

07 September 2016:

Julia Reda beëindigde QtCon, een conferentie voor de Vrije Softwaregemeenschap, met een afsluitende toespraak over onder andere Vrije Software in de Europese publieke sector.

De Document Foundation en de FSFE versterken hun relatie

17 August 2016:

De Free Software Foundation (FSFE) neemt deel aan de adviesraad van de Document Foundation. Tegelijkertijd wordt de Document Foundation een partnerorganisatie van de FSFE.

Ter nagedachtenis aan onze Vriend Elias Diem

09 August 2016:

In de middag van zaterdag 6 augustus overleed onze vriend en actieve Fellow Elias Diem. Hij kwam samen met een vriend terug van een wandeltocht in de Zwitserse Alpen. Hij gleed uit en viel ongeveer 150 meter. Zijn vriend probeerde hem te redden maar het was te laat. Hij overleed door zwaar hoofdletsel op de leeftijd van 39 jaar.

Free Software Foundation Europe Top 2016 – Geen technologieconferentie

04 August 2016:

Voorstanders van Vrije Software uit heel Europa zullen elkaar van 2 tot 4 september ontmoeten in Berlijn op de FSFE-top 2016. Naast het werken aan het verder aannemen van Vrije Software in Europa zullen we ook FSFE's vijftiende verjaardag vieren.

Gedwongen routers: waar klanten nu voor moeten opletten

25 July 2016:

Tot nu toe bepaalden internetdienstaanbieders (ISP's) in Duitsland de router die gebruikers moesten gebruiken om verbinding te maken met het internet. De gebruikers had daarbij geen inspraak. Dit verandert op 1 augustus. Een nieuwe wet staat gebruikers toe om het apparaat te kiezen dat thuis geïnstalleerd gaat worden. De FSFE wil verzekeren dat iedereen op de hoogte is van hun nieuwe rechten en vraagt gebruikers om zaken te rapporteren waarin ISP's proberen om de nieuwe regelgeving te vermijden.
Join the FSFE

Nieuwsbrief


Evenementen

FSFE Booth at WearFair; Mehr 2016 in Linz, Upper Austria in Linz, Austria

23 to 25 September 2016

WearFai and mehr is the biggest Austrian trade fair for sustainable fashion and lifestyle. The Austrian Team of FSFE is organising an information and trade booth (since our shirts are eco and fairtrade) to inform people about why Software Freedom is essential for digital sustainability and fairness.

Fellowship Treffen Düsseldorf und Umgebung in Düsseldorf, Deutschland

28 September 2016

Treffen der Fellowshipgruppe Düsseldorf und Umgebung ab 19:30 Uhr im Chaosdorf, Hüttenstr. 25, 40215 Düsseldorf

FSFE-kraam op LinuxCon + ContainerCon Europe 2016 in Berlijn, Duitsland

04 to 06 October 2016

FSFE zal met een kraam aanwezig zijn op LinuxCon+ContainerCon Europe 2016 in Berlijn: een groot evenement waar ontwikkelaars, systeembeheerders en technisch talent van ieder niveau onder een dak samenkomt om het Linuxplatform verder te ontwikkelen. Als u ons wil ontmoeten kom dan langs bij onze kraam waar u de mogelijkheid zal hebben om deel te nemen aan interessante discussies, een stel stickers en flyers mee te nemen en, waarom ook niet, een nieuw T-shirt of tas van FSFE te kopen?

Fellowshipvergadering in Rhein/Main, Duitsland

05 October 2016

Op 5 October organiseert de Fellowshipgroep Rhein/Main haar volgende bijeenkomst. Rond 19:00 uur komen we samen in Zum Goldstein, Mainz.

Bekijk alle evenementen