Free Software Foundation Europe

Nieuws

Compulsory Routers: what customers have to take care of now

25 July 2016:

Up until now, Internet service providers (ISPs) in Germany determined the router users had to use to connect to the Internet. The user had no say in this decision. This changes on August 1. A new law will allow users choose the device that gets installed in their homes. The FSFE wants to ensure everybody knows about their new rights and is asking users to report cases in which ISPs try to avoid the new regulation.

Registratie geopend: Maak deel uit van de eerste FSFE-top van 2 tot 4 september in BCC Berlijn, Duitsland

01 July 2016:

Stelt u zich een Europese Unie voor die haar IT-infrastructuur bouwt op Vrije Software. Stelt u zich Europese lidstaten voor die informatie uitwisselen in Open Standaarden en hun software uitwisselen. Stelt u zich gemeenten en stedelijke gemeenteraden voor die voordeel hebben van gedecentraliseerde en op samenwerking gebaseerde software onder vrije licenties. Stelt u zich voor dat geen enkele Europeaan nog verplicht is om onvrije software te gebruiken.

Dit is wat we zoeken. En hoewel het voelt alsof het een lange weg te gaan is, weten we dat we vandaag al belangrijke stappen zetten. Om te helpen bij het vrijmaken van ons volledige potentieel op deze weg biedt FSFE grensoverschrijdende samenwerking en in 2016 haar eerste top. Doe mee met ons en onze beweging.

Het Software Heritage-initiatief: een uitgebreid archief met Vrije Software-code

30 June 2016:

De Free Software Foundation Europe beschermt gebruikers, bedrijven en instellingen tegen technologisch misbruik door het promoten van Vrije Software. Nu is er een project dat de code die gebruikt wordt in Vrije Software beschermt en belooft om het voor de toekomst te bewaren: Inria presenteert het software erfgoed-initiatief ("Software Heritage-initiative").

FSFE's antwoorden op de publieke consultatie van de Europese Commissie: herziening van het Europese interoperabiliteitsraamwerk

24 June 2016:

De Europese Commissie vraagt naar input van het publiek met betrekking tot haar plannen om het Europees Interoperabiliteitsraamwerk ("European Interoperability Framework", EIF) te vernieuwen. EIF heeft als doel het promoten van verbeterde interoperabiliteit binnen de publieke sector van de EU. Het document is aangenomen in 2004 en is oorspronkelijk bedoeld als een set niet-bindende richtlijnen voor de EU-overheid. EIF wordt nu voor de derde keer herzien. FSFE heeft haar commentaar over de werkversie van de herziene richtlijnen voorbereid.

En de winnaar van de verkiezing voor FSFE's Fellowship-zetel in de algemene vergadering is...

02 May 2016:

… Mirko Boehm! Op 29 april is de verkiezingsperiode geëindigd voor de zetel van de Fellowship in de algemene vergadering. Er was deze keer slechts één kandidaat. We zijn blij dat toch 18,9% van onze Fellows Mirko Boehm steunden bij het winnen van deze zetel.

Nieuwsbrief

Doneer aan FSFE

Evenementen

Socializing Sunday 2016 in Wenen, Oostenrijk

31 July 2016

De Socializing Sunday zal gelegenheid bieden om zich buiten de werkkring of het helpen in de kraam te leren kennen. Zo is er geen agenda, zijn er geen doelen die bereikt moeten worden en natuurlijk geen formaliteiten! Iedereen die zich aan de FSFE en/of de Fellowship verbonden voelt is uitgenodigd. We zouden in het bijzonder blij zijn met familie en vrienden van Fellows.

Fellowshipgroep Rijn/Main bezoekt FreiFunkFFM in Frankfurt, Duitsland

01 August 2016

Op Monday 1 August zal de Fellowshipgroep Rijn/Main FreiFunkFFM bezoeken in de Depot 1899, Textorstraße 33 in Frankfurt. We zullen elkaar daar ontmoeten rond 19:00 uur.

FrOSCon 11 in St. Augustin, Germany

20 to 21 August 2016

FrOSCon is a Free Software conference, organised by the computer science department of the University Bonn-Rhein-Sieg and other local initiatives. Visitors will be offered an exciting program with talks and workshops for visitors of all ages. The FSFE will be present with a booth and two talks by Polina Malaja and Max Mehl. We are looking forward to have a chat with you about Free Software, technology, and politics.

Bekijk alle evenementen