Free Software Foundation Europe

Free Software Foundation Europe is een liefdadigheidsorganisatie die gebruikers in staat stelt om technologie te controleren.

Software is diep verweven met alle aspecten van onze levens. Vrije Software geeft iedereen het recht om software te gebruiken, de begrijpen, aan te passen en te delen. Deze rechten versterken andere cruciale rechten zoals de vrijheid van meningsuiting, persvrijheid en privacy. Lees verder...

Ons laatste nieuws Nieuwsoverzicht

Router-illustratie, twee mensen met boeken, persoon houdt een Recht op Reparatie-presentatie.

Podcast Duurzaamheid +++ Vacature +++ Gedeeltelijke Routervrijheid in Griekenland

05 July 2022

In dit nummer delen wij een opbeurende podcast-aflevering over de voortgang van de Android Opwaarderen-campagne. Wij hebben een vacature in de FSFE-staf. Griekenland staat op het punt om Routervrijheid veilig te stellen, met uitzondering van glasvezelverbindingen. Gemeenschapsnieuws komt uit Aarhus, Barcelona, Berlijn, Hamburg, Wenen, Zürich, België, Italië, Nederland en van Vertalers en Vrouwen.  

a phone socket and a router show where the NTP can be set

Greece about to secure Router Freedom but leaves fiber out

28 June 2022

Greece is one step closer to securing Router Freedom, but regulators are excluding fiber (FTTH) connections from the legislation. A coalition of organisations, allies of the FSFE, is now requesting that lawmakers reconsider this and thus safeguard the freedom of all users.  

SFP#15: Alles over Android Opwaarderen

17 June 2022

In november 2021 heeft de FSFE de nieuwe campagne "Android Opwaarderen" gelanceerd. Als u uw telefoon nog niet opgewaardeerd hebt of nieuwsgierig bent naar meer informatie over de campagne, luister dan naar onze nieuwe Software Freedom Podcast-aflevering met de campagnemanager Erik Albers.  

Onze Gemeenschap Doe mee...

De "Publiek Geld Publieke Code"-campagne en het "REUSE"-initiatief hebben me erop attent gemaakt dat de FSFE een organisatie is die dezelfde idealen steunt als ik. Ik wil hen helpen om neer fantastische dingen te doen en nu ben ik dus een trotse FSFE-supporter.

Greg Kroah-Hartman (Linux Kernel-ontwikkelaar)

Ik hoop dat steeds meer mensen het belang van ethisch zijn in hun digitale levens zullen begrijpen en dus bewust Vrije Software gebruiken en dat er uit heel Europea steeds meer vrijwilligers zullen komen. Bekijk ons korte interview met Cryptie Lees ons korte interview met Cryptie

Amandine “Cryptie” (Privacyspecialist)

Ik steun de FSFE omdat zij dat helemaal waard is. Haar gemeenschap is sterk en deskundig op een breed gebied aan onderwerepen dus aan haar missie bijdragen is een goede manier om de Vrije Softwarebeweging te helpen.

Vincent Lequertier (PhD-kandidaat Kunstmatige Intelligentie)

Uw volgende stappen

Informatiemateriaal

Verspreid de boodschap...

Evenementen

13 July 2022

FSFE Hamburg local group meeting in Hamburg, Germany

20 July 2022

FSFE Nederland (online) bijeenkomst

11 August 2022

FSFE Hamburg local group meeting in Hamburg, Germany

Alle evenementen...

Fan-artikelen

Bestel...