Free Software Foundation Europe

Nieuws

The FSFE needs you to continue spreading software freedom in Europe!

05 December 2018

Since 2001 the Free Software Foundation Europe empowers software users to exert control over the technology that is so deeply involved in every aspect of our lives today. As a non-profit organisation, our work is backed by the continuous and generous contributions of our supporters. From public campaigns to policy monitoring, from removing legal barriers to helping organisations in understanding how Free Software contributes to freedom, transparency, and self-determination, our supporters have helped to finance our work.

Jaarverslag van de Free Software Foundation Europe 2018

05 November 2018

"Softwarevrijheid in Europa" is het jaarverslag van de Free Software Foundation Europe (FSFE). In één document geeft het u een overzicht van belangrijke dingen die de FSFE de afgelopen 12 maanden heeft gedaan en bereikt. In het rapport van 2018 leest u over onze verkiezingscampagnes, onze input over de hervorming van het auteursrecht in de Europese Unie en over onze succesvolle aanpak in het eisen van publiek gefinancierde software die openbaar gemaakt wordt onder een Vrije Softwarelicentie. U krijgt ook inzicht in de evenementen die we (mede)georganiseerd hebben en over onze gemeenschap en groepen die ons geholpen hebben met deze prestaties. Tot slot zullen we een aantal cijfers tonen die laten zien op welke middelen we hebben gerekend en een vooruitblik geven voor het komende jaar.

Oproep voor sessies voor FSFE's assemblee op 35C3

24 October 2018

In het kader van het 35ste Chaos Communication Congress dat van 27 tot 30 december in Leipzig plaatsvindt, is de FSFE graag weer gastheer van een assemblee, die als informatiestand en ontmoetingspunt voor onze vrienden en alle vrienden van Vrije Software fungeert. Net als in vorige edities bieden we aandacht en een podium voor zelf georganiseerde sessies door en voor onze gemeenschap en dit is onze oproep tot deelname.

Vrije Software verandert de octrooistrategie van Microsoft

23 October 2018

In oktober heeft Microsoft een grote stap gezet met betrekking tot zijn software-octrooien door zich aan te sluiten bij het LOT Netwerk (LOT staat voor "License on Transfer"; "licentie op overdracht", vert.) en het Open Invention Network (OIN); "Open Uitvinding Netwerk", vert. Dit is een duidelijk teken van vooruitgang op de lange weg naar de overhandiging van de controle van de technologie aan de mensen. De FSFE moedigt Microsoft aan om extra stappen in deze richting te zetten.
Word supporter

Nieuwsbrief


Evenementen

The FSFE assembly at the Chaos Communication Camp 35C3 in Leipzig, Germany in Leipzig, de

27 to 30 December 2018

As in previous years, the FSFE will be present with an assembly during the Chaos Communication Camp from December 27 to 30 in Leipzig, Germany. The assembly will be part of the cluster "about:freedom". More details will follow.

FOSDEM 2019, Brussel, Belgie

02 to 03 February 2019

Europa's grootste Vrije Software-conferentie FOSDEM vindt plaats op 2 en 3 februari op Campus Solbosch van de Vrije Universiteit Brussel (ULB). Toegang is gratis.
Zoals gewoonlijk is FSFE met een kraam aanwezig en presenteert zij het laatste nieuws van haar werk, een brede collectie informatie-materiaal, stickers, kaarten en natuurlijk de nieuwste FSFE-mode.

FSFE booth at T-Dose in Eindhoven, The Netherlands

11 May 2019

As in previous years, the FSFE will be present with a booth at T-Dose in Eindhoven, Netherlands. We look forward to interesting dicussions and chats about FSFE and Free Software.

Alle evenementen