Free Software Foundation Europe

Free Software Foundation Europe is een liefdadigheidsorganisatie die gebruikers in staat stelt om technologie te controleren.

Software is diep verweven met alle aspecten van onze levens. Vrije Software geeft iedereen het recht om software te gebruiken, de begrijpen, aan te passen en te delen. Deze rechten versterken andere cruciale rechten zoals de vrijheid van meningsuiting, persvrijheid en privacy. Lees verder...

Ons laatste nieuws Nieuwsoverzicht

Softwarevrijheid 2020 +++ EU Open Source Strategie +++ Nieuwe stafleden

25 November 2020

In onze November-nieuwsbrief richten we onze aandacht op ons jaarverslag "Softwarevrijheid in Europa" en de nieuwe Vrije Softwarestrategie van de Europese Commissie. We hebben nieuwe stafleden, een nieuwe oproep voor FSFE-gemeenschapsprojecten, REUSE slaat aan, de lokale groep in Zurich ontving een prijs en er is nog veel meer gebeurd om te ontdekken. 

Oproep voor het aanvragen van FSFE-steun voor uw lokale project

20 November 2020

Het is geen geheim dat de activiteiten van de FSFE alleen mogelijk zijn met de onbetaalbare hulp van onze donateurs en supporters in heel Europa. In ruil daarvoor steunen we de lokale betrokkenheid met onze expertise, informatiemateriaal, netwerken en zelfs financieel. Om dit proces te helpen formaliseren is dit onze oproep voor FSFE-gemeenschapsprojecten. 

How (not) to set up a public warning system

12 November 2020

What is the best way to alert people about catastrophes? Germany went with proprietary apps which caused the recent warning day ("Warntag") to become an official failure. We analysed the situation and found more robust solutions that respect user rights.  

Onze Gemeenschap Doe mee...

De "Publiek Geld Publieke Code"-campagne en het "REUSE"-initiatief hebben me erop attent gemaakt dat de FSFE een organisatie is die dezelfde idealen steunt als ik. Ik wil hen helpen om neer fantastische dingen te doen en nu ben ik dus een trotse FSFE-supporter.

Greg Kroah-Hartman (Linux Kernel-ontwikkelaar)

Ik hoop dat steeds meer mensen het belang van ethisch zijn in hun digitale levens zullen begrijpen en dus bewust Vrije Software gebruiken en dat er uit heel Europea steeds meer vrijwilligers zullen komen. Bekijk ons korte interview met Cryptie Lees ons korte interview met Cryptie

Amandine “Cryptie” (Privacyspecialist)

Ik steun de FSFE omdat zij dat helemaal waard is. Haar gemeenschap is sterk en deskundig op een breed gebied aan onderwerepen dus aan haar missie bijdragen is een goede manier om de Vrije Softwarebeweging te helpen.

Vincent Lequertier (PhD-kandidaat Kunstmatige Intelligentie)

Uw volgende stappen

Informatiemateriaal

Verspreid de boodschap...

Evenementen

Alle evenementen...

Fan-artikelen

Bestel...