Free Software Foundation Europe

Nieuws

En de winnaar van de verkiezing voor FSFE's Fellowship-zetel in de algemene vergadering is...

02 May 2016:

… Mirko Boehm! Op 29 april is de verkiezingsperiode geëindigd voor de zetel van de Fellowship in de algemene vergadering. Er was deze keer slechts één kandidaat. We zijn blij dat toch 18,9% van onze Fellows Mirko Boehm steunden bij het winnen van deze zetel.

Oproep voor deelname aan de eerste FSFE-top

28 April 2016:

In 2016 viert de FSFE haar 15-jarig bestaan. Wat begon als een kleine groep vrijwilligers is uitgegroeid tot een Europa-brede beweging met actief steunende leden in meer dan twintig landen. We dragen deze verjaardag op aan onze gemeenschap, aan zij die ons in de afgelopen 15 jaar sterk hebben gemaakt - met de eerste FSFE-top ooit, van 2 tot en met 4 september in het Berlin Congress Center, Duitsland. Als u er deel van uit wilt maken, markeer dan de data en geef gehoor aan de oproep voor deelname.

EU bedreigt haar eigen standaardisatiedoelen met EREND-licentiëring

28 April 2016:

Op 19 april publiceerde de Europese Commissie een mededeling "ICT Standaardisatieprioriteiten voor de digitale interne markt" (hierna: 'de mededeling'). De digitale interne markt-strategie heeft de intentie om industrieën te digitaliseren met verschillende wetgevende en politieke initiatieven. De mededeling gaat over standaardisatie en is hiervan een onderdeel. FSFE verwelkomt in het algemeen de acceptabele aanpak van de mededeling voor het integreren van Vrije Software en open standaarden tot standaardisatie. Toch uit FSFE haar bezorgdheid over het gebrek aan begrip voor noodzakelijke voorwaarden om deze richting in te slaan.

Gezamenlijke verklaring over de radioafschermingsrichtlijn

11 April 2016:

23 Organisaties, waaronder de Free Software Foundation Europe (FSFE) hebben samen maatregelen voorgesteld voor EU-instellingen en -lidstaten om de negatieve gevolgen voor gebruikersrechten en Vrije Software te vermijden die het gevolg zijn van EU radio-apparatuurafschermingsrichtlijn 2014/53/EU.

FSFE's werk in 2015

24 February 2016:

Free Software Foundation Europe heeft in 2015 hard gewerkt om gebruikers in staat te stellen om technologie te controleren: bijvoorbeeld door mensen te leren hoe ze versleuteling voor hun e-mail kunnen gebruiken, maar bijvoorbeeld ook door de richting van het beleid op Europees niveau te veranderen. Met hulp van onze donoren en bijdragers stelden we onszelf ambitieuze doelen voor dat jaar. We verbeterden veel in de manier waarop we werken, en we eindigden het jaar positief met veel om naar uit te kijken in 2016. Veel plezier met dit verhaal over (een deel van!) ons werk tijdens dat jaar, en bedankt voor het helpen om de wereld beter te maken!

Nieuwsbrief

Doneer aan FSFE

Evenementen

Fellowship-Treffen der Gruppe Rheinland in Köln, Deutschland

25 May 2016

Ab 19:00 Uhr findet ein "gesamtrheinisches" Fellow Treffen im C4 in Köln-Ehrenfeld statt. Matthias Kirschner wird als Präsident der FSFE anwesend sein und einen Überblick über aktuelle und zurückliegende Aktivitäten geben. Danach soll eine offene Diskussion folgen.

foss-north 2016 in Göteborg, Zweden

26 May 2016

De foss-north conferentie is een software- en hardware-gerelateerd evenement met een technisch perspectief. dat gehouden wordt in Göteborg en een ontmoetingsplaats biedt voor Noordse foss-gemeenschappen. FSFE's vice-voorzitter, Alessandro Rubini, zal deelnemen en een praatje houden over Tijd in Software en Hardware: hoe de Linux-kernel en het White Rabbit-netwerk van CERN met tijd omgaan.

Fellowshipgroep Rijn/Main bezoekt CCC-MZ-WI in Wiesbaden, Duitsland

07 June 2016

Op dinsdag 7 juni zal de Fellowshipgroep Rijn/Main CCC-MZ-WI bezoeken in de CCC HQ in Wiesbaden. We zullen elkaar daar ontmoeten rond 19:00 uur.

Bekijk alle evenementen