Sinds 2001 heeft de FSFE gebruikersrechten versterkt door drempels voor softwarevrijheid af te breken. We hebben mensen en organisaties 20 jaren lang geholpen te begrijpen hoe Vrije Software bijdraagt aan vrijheid, transparantie en zelfbeschikking.

Voor de komende twee decennia hebben we uw hulp nodig. We willen dat iedereen in staat is om hun technologie zelf te controleren. Vrije Software en haar vrijheden om te gebruiken, bestuderen, delen en verbeteren zijn de sleutel voor dat doel.

Free Software Foundation Europe

Free Software Foundation Europe is een liefdadigheidsorganisatie die gebruikers in staat stelt om technologie te controleren.

Software is diep verweven met alle aspecten van onze levens. Vrije Software geeft iedereen het recht om software te gebruiken, de begrijpen, aan te passen en te delen. Deze rechten versterken andere cruciale rechten zoals de vrijheid van meningsuiting, persvrijheid en privacy. Lees verder...

Ons laatste nieuws Nieuwsoverzicht

Ecodesign Directive: FSFE calls for Device Neutrality and Upcycling of Software

15 October 2021

As contribution to the revisal of the EU ecodesign directive and to help understand the impact of software obsolescence, the FSFE publishes a study on the sustainability of software. The findings of the study culminate in five core demands for a more sustainable digitisation, covering the interplay of devices, software, and infrastructure.  

Till Jaeger +++ Youth Hacking 4 Freedom +++ SFScon 2021

12 October 2021

In onze nieuwsbrief van oktober leest u over Till Jaeger, die uit eerste hand weet wat er nodig is om Vrije Softwarelicenties te handhaven. Kom meer te weten over de wedstrijd die we net gelanceerd hebben: Youth Hacking 4 Freedom. Leer over de donaties van een jaarboekgroep van een middelbare school. Volg onze laatste activiteiten en schrijf de data van de komende SFScon op.  

Translators team: Reaching more people in their native language

11 October 2021

The FSFE's translators team has been working tirelessly throughout the second year of Covid-19 to enable people all across Europe to read and learn about Free Software in their native language. Since the beginning of 2021 we have had over 230 new translations into 9 different languages, not counting the English originals. 

Onze Gemeenschap Doe mee...

De "Publiek Geld Publieke Code"-campagne en het "REUSE"-initiatief hebben me erop attent gemaakt dat de FSFE een organisatie is die dezelfde idealen steunt als ik. Ik wil hen helpen om neer fantastische dingen te doen en nu ben ik dus een trotse FSFE-supporter.

Greg Kroah-Hartman (Linux Kernel-ontwikkelaar)

Ik hoop dat steeds meer mensen het belang van ethisch zijn in hun digitale levens zullen begrijpen en dus bewust Vrije Software gebruiken en dat er uit heel Europea steeds meer vrijwilligers zullen komen. Bekijk ons korte interview met Cryptie Lees ons korte interview met Cryptie

Amandine “Cryptie” (Privacyspecialist)

Ik steun de FSFE omdat zij dat helemaal waard is. Haar gemeenschap is sterk en deskundig op een breed gebied aan onderwerepen dus aan haar missie bijdragen is een goede manier om de Vrije Softwarebeweging te helpen.

Vincent Lequertier (PhD-kandidaat Kunstmatige Intelligentie)

Uw volgende stappen

Informatiemateriaal

Verspreid de boodschap...

Evenementen

28 October 2021

October Meeting of the Berlin Fellowship Group (online)

08 November 2021

Local group meeting of the FSFE Community Bonn, in Bonn, Germany

12 – 13 November 2021

FSFE with sustainability track and talks at SFSCon, Italy

Alle evenementen...

Fan-artikelen

Bestel...