Δράσεις

"Ρωτήστε τους υποψηφίους σας" 2009

Part of the Reichstag and the German flag

Με την ευκαιρία των ομοσπονδιακών εκλογών στη Γερμανία το 2009, το FSFE απηύθυνε πρόσκληση σε όλους τους Γερμανούς υποστηρικτές του Ελεύθερου Λογισμικού να ρωτήσουν τους υποψήφιους των κομμάτων για τις θέσεις τους σχετικά με το Ελεύθερο Λογισμικό και τα Ανοιχτά Πρότυπα. Το FSFE ανάρτησε μια σελίδα για τη Γερμανική Bundestagswahl για να βοηθήσει στην υποβολή των ερωτήσεων και τη συλλογή των απαντήσεων.

Στην προεκλογική εκστρατεία πολιτικοί από πολλά κόμματα αναγνώρισαν τη δυναμική που εμφανίζει το Ελεύθερο Λογισμικό και τα Ανοιχτά Πρότυπα για τη Γερμανία. Σε απάντηση των ερωτήσεων από υποστηρικτές του FSFE, εξήγησαν ότι το Ελεύθερο Λογισμικό ισοδυναμεί με περισσότερο ανταγωνισμό, προβάλλει την καινοτομία και παρέχει εξοικονόμηση πόρων.

Το FSFE συγκέντρωσε τις απαντήσεις των υποψηφίων και συνέταξε μια επισκόπηση των προγραμμάτων των κομμάτων όπου αυτά αναφέρονται στο Ελεύθερο Λογισμικό (στα Γερμανικά). Τα Μέλη μας, εθελοντές και η Γερμανική ομάδα υπέβαλαν 35 ερωτήσεις και έλαβαν 26 απαντήσεις.

Δημοσιεύσεις του FSFE

Επιλογή παρουσιάσεων στα ΜΜΕ