"Informeer bij uw kandidaat" 2009

Tijdens de Duitse federale verkiezingen 2009 heeft de FSFE aan alle Vrije Softwarefanaten gevraagd om de verschillende kandidaten vragen te stellen over hun visie over Vrije Software en Open Standaarden. De FSFE heeft een pagina over de Duitse bondsverkiezingen opgesteld, waar hulp geboden wordt voor het opstellen van vragen en waar alle antwoorden verzameld kunnen worden.

Tijdens de campagne hebben verschillende politici het potentieel van Vrije Software en Open Standaarden voor Duitsland erkend. In hun antwoorden op de vragen die ze kregen, benadrukten ze dat Vrije Software garant staat voor meer concurrentie, innovatie stimuleert en voor besparingen kan zorgen.

De FSFE verzamelde de antwoorden van de kandidaten en maakte een overzicht van de programma's van de verschillende partijen, voor zover de programmapunten in verband stonden met Vrije Software (in het Duits). Onze Fellows, vrijwilligers en leden van het Duitse team hebben 35 kandidaten benaderd. Van 26 kandidaten ontvingen ze een antwoord.

Publicaties van de FSFE

Selectie uit de mediaberichtgeving